17 november 2007

The Millennium Dome - eller O2

The Millennium Dome blev bygget for at markere aartusindeskiftet og har vaeret brugt (og Ubrugt!) til forskellige ting over aarene. Nu er den blevet til "the O2" og er et forlystelses og sports kompleks, som blandt andet huser en biograf. Det var der vi saa "Brick Lane" i aftes.

Filmen var smuk og roerende, lidt forvirrende, men en rigtig god oplevelse. Kan anbefales!

Parkeringen ved the Dome er et kapitel for sig. Det vil sige, det er saadan set let nok at parkere, men det er godt nok dyrt, naar man taenker paa det er ude midt paa vildmarken. Minimum pris £6! De vil have man skal tage med det offentlige for at naa der til. Oh well, vi koerte!

The Dome (som den hedder i hverdagen!) ligger lige over for Canary Wharf og the Docklands. Det er godt nok blevet et imponerende syn over de sidste ti aar! (Sorry, I faar noejes med mine udemaerkede mobilbilleder!)

Ca det kvarte af stedet er blevet fyldt ind til videre, men det gaar raskt fremad og er meget imponerende udseende.

Indgangen til biffen ser stort set ud som alle Vue biograferne, men det giver nu lidt en ekstra charme at taenke paa at man staar inden i saadan et kaempe telt! Sikken en vejfest man kunne holde!

Biffen, inden i ser ud som alle andre biografer, med tunge, roede taepper og groenne lysende skilte. Jeg elsker at gaa i bio!

Her staar vi oppe ved biografen og kigger ned i teltet. Jeg elsker at man kan se skyggerne af palmerne paa indersiden af teltdugen. Det bliver rart naar stedet bliver lidt mere beboet, for der er godt nok koldt i teltet, naar man er ude paa "gaderne", for det er jo stort set udendoers.

En skoejtebane er ved at blive lagt an og saa skal der vaere skoejtedisco. Det kunne godt nok vaere sjovt at komme til, men det er ikke sikkert det bliver i aar. Foreloebigt skal jeg foerst have proevet skoejtebanen i Somerset House, for der er altsaa bare saa smukt!

Som sagt er det kun en fjerdedel af teltet der er fyldt indtil videre, men der er faktisk allerede mange udemaerkede restauranter under dugen, saa man kan godt gaa og faa noget nogenlunde at spise inden en tur i biffen.

Vi gik lige saa langt rundt som vi kunne faa lov til og faldt i snak med en sikkerhedsvagt. Han elskede at arbejde i the Dome, skoent der var hundekoldt og glaedede sig til at se hele teltet udnyttet.

Da vi kom ud stod der minus paa thermometeret, brrrrrr..., men nu kan vi da sige vi har vaeret i the Dome - det havde vi nemlig ikke foer!

Ingen kommentarer: