15 april 2011

Turen gik til Kina - 6. vers

En Kinatur uden en tur til den store mur er i mine oejne ikke saadan helt en Kinatur.  Alle mine dage har jeg droemt om turen til muren, men jeg havde da aldrig i mine livskabte dage forestillet mig droemmen ville blive til virkelighed - det blev den. :)


Turen skuffede ikke, tvaert imod var det virkelig en af de stoerste oplevelser nogensinde. Vi havde selvfoelgelig set masser af billeder af muren og havde en rimelig ide om hvad vi kunne forvente, men jeg maa nu indroemme jeg var overrasket over hvor stejl den er - og at saa meget af den er trapper!


Vores guide gik ikke med os op paa muren, men gav os et tip, nemlig at gaa til hoejre, naar vi kom til toppen - altsaa i modsat retning til den der umiddelbart saa paenest og mest ordentlig ud. Det var et et godt tip, hvis altsaa man ikke er alt for hoejdeskraek og ked af at gaa paa trapper...


Visse steder maatte vi klamre os til gelaenderet og gaa baglaens ned, saa stejlt var der. Proev lige og spoerg om der var nogen der havde oemme ben dagen efter?


Udsigten fra taarnene var simpelthen fantastisk og vi sad i over en halv time paa oeverste trin og bare kiggede ud over, mens vi snuppede en Digestive kiks og en flaske vand.


Det farbare stykke af muren paa dette punkt er omkring 2.5 km lang, men muren straekker sig over bjergene saa langt som oejet raekker. Vi noejedes vidst med en god kilometers penge, men det foeltes altsaa noget laengere, med alle de trappetrin!


Suk, for hulen, hvor vi bare noed det og foelte os meget priviligerede at have chancen for at lade en droem gaa i opfyldelse. Waurv!

10 kommentarer:

Birgitte sagde ...

Jahhhh så napper jeg også lige den inden jeg går i seng har lige sidet og nydt et glas vin til de andre 5. Glæder mig til at mine piger kommer hjem på Søndag fra Kina og er ved at sprænges over at se deres billeder og høre hvordan de har haft det. Mobilen er banlyst - alt for dyrt.

Helle sagde ...

Fantastisk tur. Det må være en oplevelse for livet.

Kina er også på listen over steder jeg gerne vil besøge på et tidspunkt i mit liv.

Eva sagde ...

Sikke en fantastisk oplevelse. Jeg besøgte Kina i 2006, men var "kun" på østkysten i tre uger. En stor oplevelse, men ingen mur.

Olines sagde ...

Suk, Kina bliver mere og mere et must! Hvor er den dejlige beskrivelser af jeres tur.

Ellen sagde ...

Tak for fine Kina-billeder og ditto beskrivelser.
Jeg var godt nok også overrasket over, at muren visse steder er så stejl!

Jeg kan anbefale dig at opsøge en allergispecialist ved navn Stephen Durham på Brompton Hospital. Jeg tror han kan afhjælpe din høfeber sådan lidt mere permanent :-)
http://www1.imperial.ac.uk/medicine/people/s.durham/

Tina - omme i London sagde ...

Birgitte - jeg haaber de havde lige saa god en tur som vi gjorde. :)

Helle - helt fantastisk, tag chancen hvis den kommer din vej.

Eva - he he, mure var der vel nok af. :) HELE Kina tror jeg paa er spaendende og vi vil rigtig gerne tilbage og udforske mere af det spaendende land.

Oline - jeg maa til at opkraeve et gebyr fra den Kinesiske ambassade. :)

Ellen - tak for tippet, nu faar vi se hvordan det gaar. Foreloebigt er jeg godt tilfreds med resultatet. :)

Heidi sagde ...

Slet ikke misundelig. Overhovedet ikke. Ikke det mindste misundelig!!! ;-)

Tina - omme i London sagde ...

He he Heidi - det kan heller ikke betale sig, for vi er tilbage igen og vi lod det hele staa som vi fandt det, saa du kan sagtens tage afsted!

Suzy sagde ...

Fantastiske billeder af muren, dejligt at se noget mere end bare det der sædvanligvis bliver vist på reklamerne :)

Tina - omme i London sagde ...

Suzy - tak skal du have. Det var bare ogsaa saa spaendende!