23 april 2011

Vi holder saadan for alvor fri!

Perioden fra 22 April til 2 Maj udgoer en meget usaedvanlig periode i kalenderen i aar, i det der kun er tre arbejdsdage i perioden. Rigtig mange har valgt at tage de tre dages ferie og paa den maade faa 11 dage fri, saa der bliver nok noget tomt paa kontoret paa tirsdag.

Grunden til de mange fridage er foerst og fremmest paasken, som udloeser en fridag den 22 og den 25 April, saa er det Prins Williams bryllup den 29 April, som er en ekstra dag (flere kongelige bryllupper tak!) og fordi paaske falder saa sent , saa ramler vi lige sammen med foerste maj dagen ogsaa. Oh, og oven i det hele, saa snupper vi lige vores nationaldag, Saint George's day, i dag - lige midt i paasken! Det kan ses paa pubberne, som maa tage en ret stor andel af den aarlige omsaetning i disse dage, hvor vi oven i koebet er badet i solskin og temperaturer over 25 grader. 


Der var en artikel i avisen den anden dag om Bank Holidays, som blev opfundet af en bankmand i 1871, Sir John Lubbock. Jeg synes personligt vi burde markere hans foedseldag med endnu en af slagsen og faktisk er hans foedselsdag naermest symbolsk lige i aar - nemlig den 30 April - den sidste loerdag i denne ferieperiode. :)

Sir John mente det arbejdende folk skulle have mere tid til at spille cricket og lavede derfor et lovforslag, som gik ud paa fire Bank Holidays om aaret, nemlig paaskemandag, pinsemandag, foerste mandag i august (det blev lavet om i 70erne til den sidste mandag i August.) og Boxing day (anden juledag).

Sir John er foedt det aar hvor de engelske Bank Holidays blev kortet ned fra 33 til 4, 1834 - helt aerligt, hvor populaer tror I den der lavede det om var? Personligt synes jeg vedkommende burde graves op, haenges paa Tower Hill, strukket og skaaret i fire, som i mange aar var straffen for landsforraedderi og dette kan da siges at vaer landsforraedderi paa et hoejt  plan. Oh well, i det mindste lykkedes det Sir John at faa rettet lidt op paa det.

Til naeste aar faar vi faktisk ogsaa en ekstra bank holiday, som lander lige paa den danske grundlovsdag. Ja, jeg ved godt der kun er saa og saa mange dage i aaret, men altsaa det er sgi da sjovt at det hele lige skal ramme sammen. Grunden til den ekstra dag er at vores dronning har diamantjubilaeum, eller hvad hulen nu det hedder, naar man har siddet paa tronen i 60 aar. Det er saft suseme godt gaaet af den gamle dims, som fyldte 85 den anden dag (nej, det er ikke en Bank Holiday, men hvis det var, saa faldt den da lige sammen med skaertorsdag!). Med en dronning paa den alder maa man jo gaa ud fra vi ogsaa paa et tidspunkt snart kunne faa en kroning - med mindre selvfoelgelig hun slaegter sin moder paa og opnaar at fylde 100!

Naah, nok om det - jeg har travlt med at lave ingenting, saa det bliver jeg lige ved med. :)

Ingen kommentarer: