27 april 2011

Skolebogen

Der kom en velgoerenhedsindsamlingspose gennem doeren i gaar og eftersom jeg allerede havde fire skraldesaekkefuld toej og andet godt staaende fremme til bortgivning, synes jeg lige jeg ville gaa igennem gemmerne og faa sendt noget ragelse videre. 

Naar man virkelig gaar til vaerks i gemmerne kan man altsaa finde de mest fantastiske ting - f.eks. fandt jeg et par gamle skoleboeger fra saadan ca. da ruder konge var knaegt!

Til tider kan jeg komme i tanker om at jeg gik i skole i oldtiden. Taenk sig - vi havde kristendomskundskab paa skoleskemaet! Gad vide om de overhovedet maatte kalde det det dengang? Ja, I mit tilfaelde var det saa kristendomskundskab med et lille snert af Disney, men jeg har altsaa en fornemmelse af at kristendom var slettet af skoleskemaet foerst i halvfjerserne; bare ikke paa Fur! Det kan selvfoelgelig ogsaa vaere at der bare var en debat om det og at det er det jeg husker. Jeg gad vide...

Tegnegaver er ikke noget jeg nogensinde er blevet specielt begavet med, men det er mig helt tydeligt at min interesse inden for tegning aabenbart laa mere hos Disney en faget. F.eks. kan jeg godt huske hvem Georg Gearloes var, men ehmmm... Zakaeus - var det ikke ham der skulle "stat up", da hans cykel var pumpet? 

Skolebogen kom ikke i posen, det var underholdningsvaerdien for stor til!

5 kommentarer:

Eva sagde ...

Kristendom (som det hedder i dag), er skam stadig et populært fag i de små klasser:) Børnene elsker de gode historier, og tegner i deres små hæfter, lige som dig!

Der var en diskussion fra 70´erne og frem , om det skulle hedde kristendom eller religion, fordi nogen mente, at det var lige så vigtigt at lære om alle de andre religioner (hvilket jeg jo nok også vil mene er rigtigt), og i dag hedder det religion i de større klasser, så man har sat sig mellem to stole. Et godt kendskab til kristendommen i de små klasser og derefter kendskab til alle de andre religioner, og det er vel ikke så ringe endda.
Børn fra andre religioner kan desværre blive fritaget for kristendom, så jeg ville nok mene, at det kunne hedde religion helt fra starten og dermed vedrøre kendskab til alle religioner, - og dermed kunne rumme alle.

Pia sagde ...

Jeg vil også påstå, at min søn som er født i 78 har haft det i skolen. Derimod kan jeg ikke huske datteren fra 83 har haft det. Men Evas kommentar siger mig, at det har hun :-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

jo, jeg husker også min mor bruge ordene Stat op Zakæus, din cikel er pumpet, så hvad han laver i et træ, det husker jeg ikke

KirstenK sagde ...

Jam man kan da få sig et godt grin når man ser gamle skolesager i gennem... Jeg kan huske at vi i modsætning til mange andre skoler skulle synge morgensang og bede fadervor...Eftrrhånden som debatten omkring kristendomskundskab udviklede sig blev en del elevr fritaget for fadervoret og morgensangen og så gik den tradition efterhånden i opløsning!

Tina - omme i London sagde ...

Eva - saa havde jeg ikke husket helt forkert. Jeg haaber altsaa ikke de faar kristendomsindoktrinering nu om stunder som vi gjorde da jeg var barn. Det var simpelthen skraekkeligt, men ja, vi elskede da de drabelige historier fra det gamle testamente. :)

Pia - tilsyneladende!

Sussi - jeg har tjekket Zakaeus og han havde slet ikke nogen cykel, men sad i et trae og blev bedt om, af Jesus, at komme ned!

Kirsten - jeg har altid vaeret meget glad for morgensang, men fadervor mener jeg ikke hoerer hjemme som tvangsboen i en skole. Det kan man bede derhjemme, hvis det er det man vil. Vi havde morgensang med fadervor i alle mine skoleaar paa Fur - og jeg elskede det at vi samledes og sang, men blev aldrig deltager i fadervor.