19 november 2009

Dagens lunchtime vandring

Jeg havde et moede nede i Snow Hill i dag (nej, det sneede ikke!) og efter moedet gik jeg tilbage mod kontoret sammen med en kommitteekollega, John, som arbejder i den samme almindelige retning som mig.

John er en ivrig lunchtime vandrer og han elsker at fortaelle historier der ikke er til at slaa, saa da han foreslog at vi tog den paene tur tilbage til kontoret skyndte jeg mig at sige ja! Vi gik op gennem Smithfield omraadet, som historisk er forbundet med koedhandelen. Smithfield meat market er stadig i daglig operation – lige over for sygehuset… :)

18112009281Billedet her er af St Bartholomew the Great kirken, som jeg holder meget af, ikke bare fordi jeg synes den er flot, for det er den, men den er ogsaa naermest praecis lige saa gammel som Fur Kirke. Det synes jeg er et hyggeligt faktum at have i hovedet, naar jeg gaar rundt og kigger paa den. Jeg kan lige se for mig Gutchi, Agi og Attes engelske faetre gaa og makke i lidt kirkebyggeri paa samme tid.

18112009282 Sir John Betjeman, som var poet laureate (kongelig hofdigter?) i en aareraekke boede lige over for kirken paa et tidspunkt og er i den forbindelse blevet beaeret med en “blue plaque”. Min kollega er meget interesseret i litteratur, saa det var virkelig vigtigt for ham at jeg tog et billede af lige praecis den vaeg!

18112009284 Founders Hall hoerer hjemme i en lille gyde ved navnet “Bartholomew Passage”.  Hvis man kigger lige under vinduerne kan man se nogle bronzeplader med forskellig information paa. Jeg kan ikke komme i tanke om hvad man kunne kalde en “founder” men det er en slags smed, men en der arbejder med bronze, kobber og den slags og hallen er, skoent den er rimelig ny, bygget med gammeldags materialer. Jeg skulle have taget et billede af hele huset, som bare er fra 1987, for det passer saa godt ind i det meget gamle bybillede.

18112009285

Pubben “the Old Red Cow” er ogsaa en del af lokalhistorien og har, i foelge hjemmesiden, staaet paa stedet siden “the year dot” (aarstallet der var saa tidligt at det bare var en prik!). Navnet er meget passende til omraadet og jeg er sikker paa at pubben rent faktisk har historisk betydning. I dag er den en smadder smart og moderne pub, som skaenker en udemaerket drink og en bid mad kan man vidst ogsaa faa. :)

18112009286 Naar man kigger ned ad gaden skulle man slet ikke tro der laa noget spaendende dernede, for den ligner enhver anden City of London SMAL gade. Der er ingen brede steder i smalgade!

5 kommentarer:

Mette Vang sagde ...

Hvor er det hyggeligt med alle disse fotos og små historier fra London. Jeg kommer altid i et helt bestemt "London-mood", når jeg kigger med på din blog.

Donald sagde ...

Ja det var godt du sagde ja til at gå med. Der er så mange "landskaber" i de dele af London, som du har rapporteret fra. Jeg falder i staver over "Old Red Cow".

Jeg blev for et årstid siden klar over at den del af Frederiksberg, som jeg voksede op på i 8 år, havde så mange krinkelkroge og spændende historier gemt i bygningerne, næsten som billederne denne gang fortæller: Små smøger, hvor en entreprenant person har fået bygget sig et par stuer over en port, små værksteder, udsmykkede bygninger.

"Old Red Cow" haha.

Lavendel sagde ...

Det er så spændende at følge dine frokostvandringer - får lyst til en Londontur. Gode hilsner

Anonym sagde ...

Jeg ville gerne have set et nærbillede af de bronzeplader, Tina, så afsted igen :-D

Tina - omme i London sagde ...

Mette - jeg haaber det er en positiv ting. :)

Donald - der er spaendende alle steder, hvis man har oejnene med sig og det har jeg som regel. Old Red Cow :)

Lavendel - der er ikke saa langt og det er heller ikke saa dyrt laengere. Kronen kan koebe masser af pund for tiden, saa se at komme afsted!

Anjoe - jawohl! :)