18 november 2009

Politiske diskussioner er noget der som regel kan faa de fleste helt op i det roede hjoerne - og jeg elsker at diskutere politik. Det troede min laerer godt nok ikke da jeg gik i skole og skulle studere "samfundsfag" eller hvad hulen nu det fag hed i folkeskolen. Laereren var meget politisk engageret og raeveroed, saa der var egentlig grobund for en rigtig god time med ham. Han havde bare den kedelige tendens at hvis man ikke var 100% enig med ham, saa duede ens mening slet slet ikke. Jeg gaar ud fra det var fordi han var alkoholiker at han ikke kunne finde ud af at bruge sine evner paa at laere os at debattere i stedet for at proeve paa at faa os til at blive til en flok nikkedukker. Oh well, jeg kunne sagtens debattere uden hans hjaelp - og desuden er jeg saa firkantet indrettet at med det samme folk proever paa at tvinge mig til at goere noget jeg ikke vil, saa goer jeg det modsatte og dobbelt saa godt. :)

Jeg kan ikke lade vaere med at foelge lidt med i kommunalvalget i DK, da jeg kender en del mennesker der er involveret paa en maade eller en anden. En er borgmester (tilsyneladende ikke ret meget laengere, hvis man skal tro de foreloebige taellinger), mens andre stiller op som kandidat. Jeg synes det er spaendende og saa elsker jeg at Danmark er saa lille at man naesten ikke kan undgaa at kende en haandfuld politikere.
Saa vidt jeg kan se er resultaterne typisk at Venstre, de Konservative og Socialkrabaterne vinder stort over alle de andre partier, saa saa vidt jeg kan regne ud har det egentlig ikke aendret sig synderligt over aarene. Der er dog en kedelig lille tendens, som jeg har lagt maerke til - og det er ikke bare et Dansk problem, men et Europaeisk problem. Regeringerne bliver mere og mere konservative og det er ikke godt!

Er I klar over at jo mere konservativt I stemmer, jo naermere kommer I paa det engelske overvaagningssamfund? Ja, jeg ved godt det er for sent at advare nu - men helt aerligt, det er bare ikke noget at straebe efter! Vi har det da godt, men vi spilder saa mange penge paa det skrammel og saa er kameraerne bare saa grimme i gadebilledet. Naah, nok om det.

Poej poej til alle kandidater og FLOT klaret i Broenderslev, hvor de lynhurtigt fik afklaret hvem der havde vundet. Koebenhavnerne taeller nok lidt mere forsigtigt denne gang. Var det ikke der de havde Floridanske tilstande sidst de havde valg, eller har jeg helt husket forkert der?

8 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Med hensyn til konservative overvågnings-tilstande giver jeg dig ret, der kan vi nok ikke få en diskussion op at køre... Men ellers elsker jeg også at diskutere politik!

Ellen sagde ...

Jeg elsker en god diskussion, men jeg diskuterer stort set aldrig politik.

Jeg er gode venner med op til flere, der står milevidt fra mig rent politisk, og jeg er ikke interesseret i at rage uklar med dem 'bare' pga. politik, når vi nu svinger så fint på alle andre fronter.
Det kan nemlig sagtens lade sig gøre :-)

Og så hører jeg til dem, der ikke har noget imod overvågningskameraer - men jeg stemmer ikke konservativt :-D

FUUR. sagde ...

Jeg kan fortælle dig, borgmesteren blev på sin pind.


Altså ham du tænker på!!

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Kirsten - :)

Ellen - jeg forstaar ikke hvorfor folk ikke kan have en ordentlig diskussion uden at blive uvenner. Man kan da ikke vaere enig i alt!
Mht overvaagningskameraerne, saa har jeg altid sagt, at hvis man ikke goer noget galt, saa er det jo lige meget hvor meget man bliver filmet, men her i landet er det simpelthen for meget. Vi er det land med flest overvaagningskameraer per indbygger - i HELE VERDEN! :(

Moar - fedt for ham, men ehmmm... han fik da ikke flest stemmer?

Donald sagde ...

Mærkeligt at jeg ikke kan huske valg-sjuskeriet ved sidste valg, jeg tror jeg havde andre ting i tankerne :-)

Jeg synes du har en pointe i at man skal passe på at regeringerne ikke går samme vej hele tiden. Der er nogle spil omkring højre venstre, som er helt useriøse, og nogen, som er meget seriøse, og jeg må som social-demokrabat gøre opmærksom på at der i begge lejre er forståelse for både nytten af velfærd og uundværligheden af det personlige engagement eller det "private initiativ".

Somme tider har selv et ord som "retfærdighed" fået en klang af "vi banker Jer hvis I ikke makker ret", og det er vanskeligt at komme uden om de røde felter, med mindre man er en meget lydhør debattør :-)

Dette var en kort kommentar (haha).

FUUR. sagde ...

Han fik absolut ikke flest stemmer,
den socialdemokratiske modstander, fik omtrent dobbelt så mange stemmer.
Jeg hader, når vinderen bliver taberen, ikke at jeg på noget tidspunkt, havde tænkt på, at stemme på nogen af dem.

Synes bare ikke det er fair, at "handle" som man gør i politik.
Heller ikke over for vælgerne.

Jeg gider ikke lege med jer, hvis jeg ikke får min vilje.

A ka da blyw så gal.

Irene sagde ...

Fuur, de ka a åsse!

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Donald - er det ikke i Koebenhavn at Ritt Bjerregaard er borgmester? Jeg synes jeg kan huske der var et eller andet problem, da hun blev valgt?
TAK for den "korte" kommentar. Kommenter du bare videre. Mig bliver du ikke uvenner med. :)

Moar - jeg forstaar bare ikke hvordan man kan blive borgmester, hvis ikke man faar flest stemmer, men saadan er jeg jo saa dum! "Fair" er vidst ikke et ord man bruger i forbindelse med partipolitik!

Irene - ditto!