06 maj 2012

Aarets konfirmation

For tredje aar i traek har vi haft en konfirmationsinvitation i kalenderen; foer de her tre havde vi vaeret til en enkelt et par aar foer og ellers var det 20 aar siden sidst. Jeg maa sige der er sket en rivende udvikling paa konfirmationsfronten i de aar!


Aarets konfirmation skulle staa i den flotte kirke i Selde i Nordsalling. Den er lige blevet sat i stand og er virkelig et besoeg vaerd. Hvis vi skal tro paa det folk gaar og bilder os ind, saa havde der vaeret 20 grader  i dagene inden konfirmationen, men det havde godt nok taget en drejning og temperaturen var naermere paa 10 end 20 grader. Brrr... alle de smaa piger i tynde kjoler maatte godt nok lide for skoenheden!


Byen var klaedt paa til fest og det var bare saa skoent at se masser af gamle skolekammerater fra baade Fur og Selde med deres store konfirmationsdygtige boern. Da praesten naaede til vores konfirmant fik jeg mig en lille overraskelse - han fik det samme ord som mig, da jeg blev konfirmeret. Ja, taenk sig at jeg kan huske saadan noget, men det var saa paent. :)


Konfirmanten fik et gavebord uden lige og saa fik han en helt fantastisk maengde taler og sange. En lille 9-aarig kusine holdt en rigtig flot tale, som hun selv havde skrevet og lige fiskede op af lommen, da hun rejste sig og konfirmantens lillebror havde ordnet sang og lavet papirbolde, som skulle kastes til den haandboldtossede konfirmant. Der var ikke et oeje toert!


Festen blev holdt i et Fursundhallens nye og fantastisk gildesal, med udsigt over Sallings store, flotte marker. Det var ikke saa ringe at sidde der med god mad paa tallerkenen, et glas godt roedvin  og skoent selskab - og nyde den flotte udsigt. Som min elskede altid siger, saa er livsstilen saadan et sted altsaa som en millionaerlivsstil i London. Almindelige mennesker ville ikke kunne stable saa flot en dag paa benene i London.

2 kommentarer:

AagePK sagde ...

Hils din elskede fra mig og fortæl, at han har fuldstændigt ret: når man lægger til og trækker fra og ser på, hvad folk som flest tjener om måneden, så er det utroligt, hvad man får for pengene, når man arrangerer en konfirmation; vi har jo selv prøvet, og bare man sparer lidt op hver måned i god tid, kan man få meget ud af lidt. Måske også, fordi foråret, med alle de nye blomster hjælper med ved at klæde naturen til glæde for os alle. Vi sad selv i en restauration tæt ved Arken i København til konfirmation, med udsigt over vandet til Avedøre Holme, og det var faktisk meget flot med skiftende lys hele dagen.

Tina - omme i London sagde ...

Aage - det lyder fantastisk. I Salling er man begavet med en skoen natur, saa et hvert sted med udsigt er skoent - ogsaa til konfirmation. :)