28 juli 2012

Saa rykker foerste hold ind!

For syv aar siden, da UK vandt kampen om at faa Olympiaden til landet, fik jeg i loebet af ikke ret lang tid en hel del bookinger paa vores udemaerkede "hotel". I mellemtiden er vi kommet til at flytte og de 3-4 gaestevaerelser er blevet til bare et enkelt, som heldigvis er af en udemaerket stoerrelse.

(Billedet har jeg laant her fra - jeg haaber jeg maa, ellers maa jeg fjerne det og finde et af mine egne fra for 100 aar siden!)

I aften ankommer foerste hold Olympiadegaester, med Englandsbaaden, som i rigtig mange aar var synonym med Dana Anglia. :) Dana Anglia bragte mig til UK i tidernes morgen, dengang dog til Newcastle, som var lidt taettere paa hvor jeg skulle hen, men dagens gaester arriverer i Harwich, saa vidt jeg er orienteret. DFDS sejler stadig Harwich/Esbjergruten, men det er simpelthen saa uhyggeligt dyrt at rejse med dem at jeg ikke har vaeret med i aarevis. Jeg plejede ellers at tage den tur en gang i maaneden, da jeg paa et tidspunkt var guide for DFDS, her i London. Det er LANG tid siden!

Regina Line har planer om at starte en rute paa samme straekning som DFDS, dog til nogle noget mere rimelige priser. Den skal proeves af en dag, for jeg elsker bare den sejltur.


Det lykkedes mig at faa strammet fire sovepladser an i gaestevaerelset, som dog ogsaa har en HEL del flyttekasser staaende. I denne uge bliver de pludselig faerre, for vi har nemlig faaet lovning paa at vores bogreoler ankommer paa tirsdag. Det bliver altsaa rart at faa lidt mere paa plads - saa mangler vi bare nogle garderobeskabe!

Hov - saa kom der lige en text fra min soede veninde - de er arriveret i England og regner med at vaere fremme om to timer. Jeg maa vidst heller se at komme ud og faa handlet!

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Åh ja den sejltur er skøn....var med engang som stor pige, sammen med min søster og forældre. Stormvejr gjorde, at vi lå underdrejet udenfor Esbjerg et halvt døgn, før vi kunne komme i havn.....men ferien i London var perfekt :)

Regitze sagde ...

tusind tak for link til Regina Line, Tina! maj 13 planlægger vi med en håndfuld venner at tage motorcyklerne med til UK for at fejre bryllup oppe nordpå og nu begynder det at ligne noget, hvis bare de får fyret op under kedlerne forinden.

glædelig olympiade til jer:)

AagePK sagde ...

I'm shocked! intet mindre!
Ifølge den officielle guide to London er det IKKE The Yeomen Warders, der kaldes Beefeaters, men derimod The Yeomen of the Guard: The City of London, official guide, fourth edition, issued with the approval of The Corporation of London, s.111: The Yeomen Warders, 40 in numbers, are army sergeants of long and meritorious service, and they rank as sergeants-major. They are NOT Beefeaters, this term being peculiar to the Yeomen of the Guard. The Warders wear a similar costume, but without the cross-belt.
Jeg fik bogen af min farbror, captain i the King's own Buffs, for aldrig at glemme forskellen.

KirstenK sagde ...

Herligt med gæster når man har plads på gæsterummet!

Ellen sagde ...

Godt at kunne have gæster i olympiadesammenhæng - og andre sammenhænge :-)
Ih, hvor ville det glæde mig, hvis DFDS kunne få lidt konkurrence - de er nemlig helt vildt dyre, ja.
Jeg ville have givet englænderne turen i uge 44, men selv om jeg tjekkede prisen allerede i februar, blev det 8200 kroner for de fire med en bil - langt dyrere end fire flybilletter.
Og så er det jo nærmest en fragtbåd, man sejler med i dag; dødkedelig, med næsten ingen faciliter og dermed slet ikke pengene værd, hvad jeg har brokket mig over til DFDS, hver gang vi har brugt dem, men gider de høre efter, tror du?

Tina - omme i London sagde ...

Anne - den er nemlig noget helt specielt, eller rettere, det VAR den, da det var Dana Anglia der stod for turen.

Regitze - jeg haaber for virkelig for jer at Regina Line sejler til den tid, for det er godt nok lidt nogle andre priser! :)

Aage - jeg er ikke helt med paa hvad det er der chokerer? Mener du maskotten har den forkerte uniform paa?

Kirsten - netop og nu ved vi at vi godt kan finde plads til fire. :)

Ellen - det tvivler jeg meget paa og vi koerer over Frankrig/Belgien/Holland/Tyskland, for saadan ca. det kvarte af hvad det koster at sejle. Det goer altsaa en del!

AagePK sagde ...

Det chokerende er, at dit link henviser til en artikel i wiki, som hævder, at The Yeomen Warders er Beefeaters: det er der mange, der tror, men det er altså, ifølge nævnte kilde The Official Guide, The Yeomen of the Guard, Englands ældste militære enhed, der kaldes Beefeaters.

Tina - omme i London sagde ...

Aah ok, saa er jeg med. Jeg mente da nok uniformen paa maskotten var korrekt. :)