23 juli 2012

Mit livs flamme


Saa er de Olympiske lege for mig skudt igang og pludselig er der bare faa dage til den store aabningsceremoni. Flammen rejste gennem vores High Street i morges, lige ved gaa paa arbejde tid, saa selvfoelgelig var jeg paa pletten. :)


Jeg var ikke helt sikker paa hvad jeg kunne forvente, saa jeg gik ned og strammede mig an ved vejkanten og ventede paa at "noget" ville ske. Jeg ventede ikke laenge, inden der pludselig loed sambarytmer og sponsorernes lastbiler dukkede op, til stor fanfare.


Nu om stunder forventes der en hel del mere af de Olympiske lege end bare sport. Der skal mange penge til at stramme saadan en affaere an og sponsorer som Samsung og Coca Cola goer hvad de kan for at man skal indse at andre maerker bare ikke dur til noget som helst. Jeg gad vide hvor meget de faar ud af saadan en reklame og om man overhovedet kan regne saadan noget ud.


Lloyds TSB er en af vores store banker; en af dem som naermest gik bankerot og nu er en stor procentdel af banken ejet af staten. For faa dage siden var der nyheder om at the Co-operative Bank har koebt en 5-600 af bankens filialer.  Jeg gad vide om nyhederne er ansvarlige for at banken maatte koere i denne gamle svend, i stedet for en af de ultramoderne som de andre sponsorer koerte i. :)


Endelig fik jeg oeje paa den lovede flamme og saa kom den gamle cirkushest op i mig. Jeg blev sgi da helt roerstroemsk og det kom helt bag paa mig at jeg skulle staa der og flaebe. Da jeg var barn og faktisk helt op til jeg var midt i tyverne, var jeg en ivrig atlet. Jeg dyrkede alt fra svoemning til haandbold, gymnastik og selvfoelgelig atletik. De er da umuligt ikke at lade sig rive med.


Flammen er blevet baaret af 8,000 forskellige mennesker landet over og har vaeret inden for 1 times rejse fra naesten alle hjem i hele landet, med undtagelse af nogle af de yderste af de Skotske oeer. En af mine kolleger i Edinburgh var blevet nomineret til at loebe en straekning, da flammen var i Skotland, saa vi foelte jo lidt som om vi allesammen havde vaeret med. :) Her er det Valerie Schilling der overfoerer flammen fra hendes torch til Van Truongs, som saa loeb smaa 500m, foer han gav flammen videre til Claire Hildreth.


Der er gaaet et kaempe stykke arbejde i at planlaegge denne kaempe event. Alt er timet og tilrettelagt til den mindste detalje og tidslinjen bliver overholdt til det sidste sekund. Hver aften i de sidste to maaneder har vi set endnu et lille stykke af flammens rejse og nu mangler den bare fire dage mere, foer den naar til den store aabningsceremoni.


Naar loeberne var faerdige med deres del af turen blev de samlet op af en af de officielle busser, til stor hujen og klappen af alle de andre loebere. Der var simpelthen en stemning af en anden verden.


Uden for vores lokale motionscenter blev der afholdt morgengymnastik til hoeje sambarytmer, i dagens anledning. Jeg har virkelig aldrig set saa mange folk ude paa gaden foer og anede slet ikke vi kunne stramme saadan en stemning an!Jeg kunne ikke blive ved med at foelge med flammen og maatte vende om og begive mig mod kontoret. Turen gik ind om det lokale marked, som var i festtoejet i dagens anledning. Alle bodejerne havde knaldgule bluser paa, med "Lewisham Market" skrevet paa brystet.


Selv peberfrugterne var stadset ud i dagens anledning og saa sgi da ret festlige ud. For hulen hvor skulle man have saadan en flamme til at rejse gennem gaderne hver dag.

Paa loerdag begynder gaestebuddet. Der har vaeret rift om gaestevaerelset, men jeg tror vi har faaet logistikken til at du, det er nemlig ikke kun Olympiadearrangoererne der kan planlaegge, det kan fruen i huset ogsaa!

4 kommentarer:

Eva sagde ...

Der er ikke noget at sige til, at du fik en lille tåre i øjet, - jeg fik såmænd gåsehud bare ved at læse om det. Herligt, at kunne følge med her hos dig:)

AagePK sagde ...

At Tina har været en særdeles aktiv atlet og sportskvinde ses stadig tydeligt: hun er ret atletisk!
;-)
Og så siger de sidste tal, at OL kommer til at koste 101 Milliarder, hvoraf England kommer til at betale de 65. Min kilde skrev desværre ikke noget om det var pund, øvro eller kroner.

FUUR. sagde ...

Man har vel lov, at være lidt rørstrømsk, engang imellem, det er vi andre såmænd også.
Ang logistikken vedrørende gæsteværelset, så snupper vi bare sofaen, hvis det går helt galt.
Men med din "logistiksans", er jeg sikker på, du har helt styr på det.
Vi glæder os, til både at se og høre, og ikke mindst følge dig på blokken.----- SPÆNDENDE.----

Tina - omme i London sagde ...

Eva - nej vel. :)

Aage - he he, tak :)

Moar - ikke tale om I skal ligge paa nogen sofa, her er skam "styr" paa tingene...