17 maj 2010

Nybyggerne i London

Efter sigende er kulden nu paa retraete og sommeren staar for doeren. I dag var det lige foer vi kunne tro paa det. Vinden er stadig lumsk, men solen er helt klart brudt igennem og der paastaas at vi skal have op til over 20 grader over de naeste dage. Det ville ikke vaere saa ringe!

Hver dag gaar jeg forbi Finsbury Circus, stedet hvor jeg elsker at sidde og maerke solen skinne paa mig. Der bliver kamp om pladserne i de naeste par aar, mens Crossrail byggeriet staar paa. Flere bygninger paa Moorgate og omkringliggende gader er nu lukket af, da der skal bygges stationsbygninger og op og nedgange fra perronnerne, i de bygninger. Det bliver spaendende!


Nede i Bishopsgate bygger de ogsaa paa fuld knald. Kranerne her arbejder paa the Pinnacle. Den skulle gerne vaere faerdig i 2012 (det bliver et stort konstrukstionsaar!), saa jeg er glad for det ikke er mig der skal betale for kranerne i al den tid. De er mange, store og garanteret ogsaa dyre baade at leje og bemande! Det bliver saa spaendende naar den endelig staar faerdig.

Hvis man gaar syd paa ned ad Bishopsgate bliver gaden til Gracechurch Street. I dag fik jeg pludselig oeje paa noget. I aarevis har der vaeret stillads oppe omkring denne bygning, som har gennemgaaet en stoerre renovation, som i oevrigt ikke er faerdig endnu, men pludselig kan man se bygningen igen! Jeg er ikke sikker paa om denne del af den er nybygget, for jeg kan simpelthen ikke huske hvad der stod der foer, men naar jeg taenker tilbage til byggepladsen, saa mener jeg her var et hul!

Denne side af bygningen er den oprindelige facade og den er sikkert fredet, men hel bagsiden og indmaden af bygningen har vaeret fjernet totalt. Det bruges meget i the City, hvor rigtig mange af bygningerne er meget gamle og facaden rigtig flot, men indmaden aldeles ubrugbar til et moderne firma. Facaden er blevet rigtig flot, synes jeg, men hvad man ikke kan se paa billedet er at den langt fra er faerdig endnu. De store vinduespartier forneden skal ordnes endnu. Jeg er spaendt paa hvad den nederste etage kommer til at huse.

8 kommentarer:

AagePK sagde ...

Fake, fake, fake! Alt det gamle er altså fake, og det nye er så tudegrimt, så guderne må sig forbarme.
Det var jo derfor, Ann Fenech fra Malta's side var så interessant, fordi den fortalte om Sustainable Conservation., bl.a. om National Heritage's indsats.
Du kan nok høre, at jeg er mere på linje med prins Charles.

Tina - omme i London sagde ...

Aage - det gamle er ikke fake, det er virkeligt og det er det nye ogsaa. :) Prins Charles har ret i meget af det han siger og jeg er en stor fan af ham; men, og der er et stort men, en by bliver noedt til at udvikle sig med de folk der bor i den og her bor saft suseme mange!

F.eks. har vi ikke plads til cykelstier langs vejene i London, da vi er saa stok konservative og saa sentimentale at man ikke maa rive en gammel bygning ned, uanset at den er i ruiner. Der skulle jo noedigt gaa en enkelt mursten af vores historie tabt og taenk sig, det kunne ske at vaere til nytte... :)

Ann's side er utroligt interessant. :)

Ellen sagde ...

Jeg synes nu også vældig godt om tanken om at lade de gamle ydermure være, men gøre indholdet formålstjenligt for vores moderne verden.

Jeg er dog ikke af den grund enig med AagePK i, at det nye er grimt - der findes rigtig meget spændende, nutidig arkitektur - bare tag en tur på Themsen til Docklands eller vor egen, københavnske 'Dockland'.
Selvfølgelig er det ikke alt nyt, der er flot, men det er alt det gamle heller ikke... der har til alle tider været designet både smukke og grimme ting.
Endelig er der jo så langtfra enighed om, hvad der er smukt og hvad der er grimt :-D

Du må meget gerne sørge for, at det gode vejr bliver derovre, i hvert fald mens jeg er der... hvis jeg ellers kan komme derover for aske :-)

AagePK sagde ...

Når facaden er det eneste tilbage, så.....Men nu skal din side jo ikke spammes med diskussion om smag, blot dette: store moderne bygninger som the Pinacle, Dildoen (eller hvad den nu hedder ;-) ) MacWærk (DarkWaders = Operaen i Kbh) kræver meget plads, dels for at tage sig ud, dels for ikke at dominere sine omgivelser.
Dét er Den sorte Diamant og DarkWaders skræmmende eksempler på; havde operaen stået 500 meter længere væk, havde den ikk domineret Amalienborg så meget.
Jeg glæder mig, til mit projekt "Galgen" engang går igennem ude på Amager, så vi får en rigtig akse Marmorkirken-Amalienborg-operaen-Galgen.

AagePK sagde ...

Burde der ikke kunne laves et pragtfuldt sti-system til cykler osv gennem London via kanalerne, parkerne, nedlagte baner osv? Det synes jeg, min farbror nævnte dengang i '64.

Annette sagde ...

Det bruges også her, at lade en skøn gammel facade blive stående og bagved bygge et nyt og tidsvarende byggeri og jeg er dybt imponeret, hver gang jeg ser det. Jeg nyder at kunne kigge på de smukke gamle facader og forstår udmærket, at de mennesker der skal arbejde/bo bag facaderne, gerne vil være i et byggeri anno 2010 i stedet for 1810.
Tak for som sædvanlig en dejlig vandretur.

PS. Jeg er også en stor fan af Prins Charles, han gør et godt stykke arbejde indenfor de rammer der er tilstukket ham.

Ellen sagde ...

AagePK - du må da lige over hos mig og fortælle mig, hvad vi burde stille op med vores gamle, svenske hus :-D

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - jeg elsker godt arkitektur, saa fine detaljer eller store bombastiske bygninger og er komplet ukritisk over for om det er gammelt eller nyt. Kan jeg lide det, saa kan jeg lide det. Mht vejret, saa haaber jeg ikke vi faar det hele i denne uge, men det ser godt nok ud til det. Op til 27-8 grader, loves der!

Aage - spam du bare, men helt enige bliver vi vidst aldrig. :) De gamle bygninger ville da ogsaa netop have en kaempe plads for at vise sig frem, det kan de ikke have patent paa!

Og mht cykelstierne, saa jo, og vi har ogsaa en del stier, men ikke inde i the City of London eller the West End og det er der de fleste af os arbejder!

Annette - selv tak for turen og ja, jeg der skal ogsaa vaere plads til 2010.

Ellen - :)