25 december 2011

Julens 24. kalenderlaage

Den sidste kalenderlaage gemmer traditionelt paa et juletrae eller maaske en stjerne og det er skam ingen undtagelse her, hvor dagen har en lidt anderledes facon end i DK, idet vi jo foerst fejrer julen naar det er tid at aabne den 25. kalenderlaage, som de fleste julekalendere slet ikke er udstyret med.


Vi skulle lige et smut omkrig forretningerne i dag og valget faldt paa Covent Garden. Vi skulle begge have koebt en gave til vores hemmelige nisse til i morgen og saa var vi kommet i tanker om at der ogsaa var to andre gaver der skulle vaere parate til samme lejlighed.


Vi havde frygtet at gaderne ville vaere pakket med folk, men der kunne vi godt nok ikke have taget meget mere fejl, for der paa det naermeste mennesketomt. Vi snakkede om hvor fedt det var for os, men ogsaa soergeligt at se, for med mindre hele verden pludselig er blevet faerdige en dag foer tid, saa maa det da vaere et tegn paa tiderne.


Vores handlen var beskeden og snart var vi paa vej ned til toget igen, dog ikke uden liiige at skyde et blik ned over Trafalgar Square for lige at tjekke at juletraeet stod der endnu; det gjorde det - med hilsen fra det hoeje Nord.


Hjemme laa der et par pakker parat, som jeg synes burde aabnes paa dansk maner, altsaa juleaften. Vi plejer ellers at aabne gaverne juledag, men pakkerne er fra en pakkeleg, hvor udvekslingsdatoen er den 24. og saa maa man jo! Pakken var kommet fra SydAfrika, hvor min nisse har boet i mange aar.


Den SydAfrikanske nisse havde helt sikkert laest min oenskeseddel, for der stod i hvert fald oereringe paa listen. Undskyld den forringede billedkvalitet, det er ikke oereringenes skyld!


Ogsaa i pakken var en lille juleelefant, som, at doemme efter oererne, er Indisk, men denne her er altsaa en Afrikaner med meget smaa oerer og jeg synes bare den er skoen. Den bliver helt sikkert fast inventar i julekassen!


Naah, det var det med den kalenderlaage der skulle vaere et juletrae eller en stjerne i - vi snupper lige begge dele og oensker paa egne og foreningens vegne en rigtig glaedelig jul til alle, tykke som smalle.

6 kommentarer:

Inge sagde ...

I ønakes en rigtig glædelig jul, tak for en dejlig julekalender, med mange skønne London billeder.

Madame sagde ...

Skønne billeder, Tina! Rigtig glædelig jul til dig og dine.

@ordvild sagde ...

Glædelig jul Tina :)

AagePK sagde ...

Jeg kommer i tanke om én af vort hjemlands venodige sange:" Thi også jeg er kun en fant, der haver andetsteds hjemme!" eller sådan noget. ;-)
Hvor heldigt at du bor i London: så kan vi kigge med, og læse muntre historier, og komme med rettidige julehilsner, selv om vi er en dag bagud: det er smart!
Så en glædelig jul til jer alle!

Donald sagde ...

Ja det er da en skøn elefant, men damen med ørenringene bliver mindst lige så skøn :)

Tomt på Trafalgar? Det lyder jo underligt, men jeg tror at den tendens er begyndt for længe siden i København - den sidste aktivitet lægges mere og mere, på d.23, det er almindeligt at at man har fri d.24 og mange har fri d.23!

Der er en udpræget tendens til at d.24 er en hel hellig dag :)

Tina - omme i London sagde ...

Inge - tak tak. :)

Madame - tak og i lige maade.:)

Liv - i lige maade. :)

Aage - og lige tilbage til dig og dine! :)

Donald - du er saa soed. :) Mht det at vaere faerdig dagen foer, saa maa du lige huske at vi jo foerst fejrer jul den 25, som faktisk er den eneste dag hvor forretningerne har lukket. At folk saa handler som om forretningerne aldrig vil aabne igen er en helt anden sag. :)
I min branche har vi halv dag baade juleaften og nytaarsaften, men for mange er de hele arbejdsdage.