01 december 2011

Julens 1. kalenderlaage

For en del aar siden deltog jeg i en online julekalender, hvor man skrev sig op til en dato i December og saa stod man for den dags kalenderlaage.

Jeg synes det var en spoejs ide og besluttede mig for at lave min egen lille julekalender i aar. Maaske til naeste aar man skulle tage den gamle ide frem igen. Oh well, foreloebigt vil jeg se om jeg kan finde et motiv til de 24 dage i December. Vi faar se, foreloebigt vil jeg starte med nr. 1!


Den 1. December taendes juletraeet paa Trafalgar Square og da jeg opdagede at det skulle foregaa klokken 18.00 vidste jeg at jeg lige praecis kunne naa ned og se traeet blive taendt, inden jeg havde en date med min elskede i huset.


Vi har haft en ualmindelig toer og varm November, men i dag har det vaeret saadan rigtig raakoldt og over middag trak skyerne sammen og saa skal jeg ikke sige andet end det regnede. Trafalgar Square var fyldt med paraplyer. Det var lidt synd, for der kommer jo altid masser af familier med smaa boern og det er altsaa ikke ideelt i oespoespjaskendes regnvejr!


Borgmestrene baade fra Oslo og the City of Westminster og den norske ambassadoer i London holdt taler. Da den norske borgmester oenskede "god jul og gott nytaar" paa norsk og takkede for den fantastiske support fra England i forbindelse med den haeslige haendelse paa Utoya i Norge, var der ikke et oeje toert! Koret fra St Martin in the Field sang julen ind og saa blev traeet taendt. Det er altsaa bare saadan en fantastik oplevelse og en event hvor der er lige saa mange Londoners som turister paa pladsen. :)


Gadelamperne og springvandene var slukket mens vi ventede paa traeet skulle blive taendt og blev foerst taendt igen mens vi stod der og sang julesange. Pladsen bliver ikke grimmere af at have et juletrae staaende. :)


Til trods for det temmelig vaade vejr var der rigtig mange folk der blev staaende og sang julesange og salmer. I de sidste par aar har der vaeret faellessang paa Trafalgar Square de fleste aftener i de foerste par uger i December og i aar er ingen undtagelse. Skulle man forvilde sig til London i December er det helt sikkert vaerd at deltage i.


Vi faar se hvad jeg finder til den 2. kalenderlaage. Mon ikke jeg kommer i tanker om noget?

4 kommentarer:

Eva sagde ...

Det var et hyggeligt indslag. Jeg følger med i din kalender:)

AagePK sagde ...

Sorry, jeg kværulerer lige lidt: er det ikke lidt kønsløst at hænge lysguirlanderne på sådan lige op-og-ned? Det får det til at se så underligt uinspireret ud i mørke. Lidt spiral f.eks kunne da kvikke lidt op, tror jeg.

Anette sagde ...

God ide - jeg prøver også at finde noget julerelateret hver dag i december frem til jul. Det gjorde jeg også de to foregående år. Glæder mig til at følge det hos dig også. SKønne billeder!!

Tina - omme i London sagde ...

Eva - saa er der pres paa... :)

Aage - kvaeruler du bare, lysene er, i foelge talerne, haengt paa i den norske tradition, saa vi tager dem praecis som de er! :)

Annette - jeg kigger ind og snupper en julekalender med hos dig ogsaa. :)