24 oktober 2011

Aftenens lysekrone


Aftenens lysekrone er ikke saa stor og prangende som de saedvanlige. Den er heller ikke helt saa vel vedligeholdt som de saedvanlige og spindelvaevene er maaske en anelse mere synlige end paa de saedvanlige, men - og der er jo altid et men... den er nu vores! 


Nej, vi har ikke vaeret ude og handle lysekrone, eller rettere, det har vi egentlig, men der fulgte lidt mere med i handlen, nemlig har vi i dag overtaget vores nye hjem. Ja, foreloebigt er der ikke saa meget hjem over stedet lige nu, men det bliver der og det skal nok blive godt. 


Huset er fra omkring 1936 og til trods for huset ikke har vaeret specielt vedligeholdt, saa er der mange af de originale detaljer stadig i huset. F.eks. dette fede gelaender, som helt sikkert skal blive lige praecis hvor det har vaeret i 75 aar!


I stuen er der denne skoenne pejs, som lige skal fikses saa den ikke koerer paa gas, men paa koks eller maaske et lille stykke pind. 


Den gamle spisestue, som engang havde en doer ud i haven, bliver til koekken. Doeren mellem det nye koekken og rummet udenfor, som bliver spisestue skal lige barberes fri fra al den orange maling, men skal helt sikkert bevares, for det er den originale doer og den er bare rigtig flot er jeg sikker paa. :)


"Udestuen", som jeg ikke helt forstaar hvorfor blev bygget, for den har naermest bare vaeret brugt som et bryggers, men naar vi lige faar raget et stykke af det gamle koekken ned og rummet bliver rektangulaert, saa faar vi en rigtig god spisestue der. 


Paa foerstesalen har vi saa badevaerelset. Rummet bliver ved med at vaere badevaerelse, men ehmmm... det kan godt vaere vi lige skal have gjort et par ting!


Sovevaerelset er paent stort og skal bare lige have loftet ordnet, tapetet hevet ned, taeppet hevet op, nogle skabe bygget ind og saa er vi indflytningsklar. :)


Det lille vaerelse er slet ikke saa mikroskopisk som det ser ud. Jeg vil skyde paa maaske 6-7m2 og alt nok til vi kan faa et godt lille arbejdsvaerelse der.


Sidst, men ikke mindst har vi gaestevaerlset, som skal igennem den samme procedure som alle de andre rum, men DET bliver godt - det lover jeg. Gad vide om man skulle aabne en venteliste... :)

Taepperne... var engang helt lysebrune - det er de ikke laengere!

23 kommentarer:

Menteje sagde ...

Tillykke med huset, Tina. God arbejdslyst, man kan da se hvor man kommer frem!

Menteje sagde ...

Hov - man kan jo ikke se hvem jeg er. Det er Karen ude i GU ;)

Irene sagde ...

Jeg vil gerne være nummer 1 på ventelisten, please.

Tillykke smukker!!!

Eva sagde ...

Der er noget at gå i gang med, men man kan godt se kvaliteterne gennem den orange maling og alt det slidte:) Tillykke med det!

@ sagde ...

Arj hvor bliver det da bare superfedt! Wow!
Glæder mig til at se jeres projekt tage form. Er helt vild med alle detaljerne, som jeg er sikker på, at i nok skal sørge for kommer til deres ret igen. Stort tillykke med det.
Kh. Liv

Anonym sagde ...

Det er en ordenlig omgang I skal i gang med, men jeg er sikker på at det bliver godt :)
God arbejdslyst :)

Inge sagde ...

Tillykke med huset, der ser ud til at være rigtig mange fede detaljer, som "bare" skal piftes op igen. Det bliver da super spændende for jer.

AagePK sagde ...

Venteliste....er det værelsernes tur til make-over, eller gæsternes?
Det trappegelænder er nu særdeles fint, der skal jo bare et sving-gitter, så er trappen Bebse-sikker, ikk'?
MHT pejse: de er hyggelige, men kors, hvor de kan svine, og så koster de kassen rent energimæssigt. Jeg ville tjekke muligheden for at skorstenen kunne indgå i et ventilationssystem med genbrug af varmen, evt. et luft-luft opvarmningssystem. Så kan du jo altid sætte en fladskærm i hullet, der viser en skovbrand i Californien, ikk'?

mjø ;o) sagde ...

Hold da fest!! Det er som at træde ind i "mit" Londonske hus for ... 26 år siden.. Badeværelset må du love, I ikke rager helt ned - det er simpelthen SÅ kitsch - og med lidt maling, lidt knofedt og-hva-har-vi ender det med at være fantastisk moderne på den fede måde!
OG ja, god fornøjelse med projektet - jeg misunder ingen!

Anonym sagde ...

Jeg beundrer Jeres totale overskud, at købe et hus, hvor så meget skal ordnes. Rigtig god fornøjelse og arbejdslyst - vil nyde KUN at skulle følge det store projekt via din blog ;-)

nb. Måske skulle I starte med at ordne gæsteværelset og lade familie og venner komme til, det i takt med hvilke arbejdsmæssige kvaliteter de har, sammenholdt med hvad I skal til at have ordnet :-D

Helle K. sagde ...

Tillykke :) Det skal nok blive fint. Det er sjovt at se, som indretningen er anderledes i engelske huse, end den er i danske...

Kirsten sagde ...

Hvor er det bare fantastisk og så ærkeengelsk at jeg nærmest kan høre min tante pjevre i baggrunden (boede i Barnsley....). Det er nogen imponerende tapeter og afrver, men det kan jo blive så superflot!!! Held og lykke med det!

Anonym sagde ...

Hør- hov- vent lige en kvart omgang: LYSEKRONE ! ?
Hvad var det lige jeg skrev præcis for en måned siden, den 24 SEPTEMBER, kl. 1931? Og hvad svarede vor søde værtinde, ejersken af disse sider klokken 21.58? Hva'ba?
Det holdt da skisme it' så læ'ng, vel? ;-)

AagePK sagde ...

Og hvorfor er jeg anonym? Aldrig i livet: sådan!

Lone sagde ...

Sej lysekrone.

Der bliver nok at få tiden til at går med i et stykke tid.

Håber du viser løbende, hvad der sker.

Conny sagde ...

Jeg siger også tillykke med huset, det bliver spændende,at se når i får alle de fine detaljer fundet frem.

KirstenK sagde ...

Tillykke med huset og lysekronen...Der ser da ud til at være en del der skal ordnes....men det bliver fedt er jeg sikker på...Måske i skal gøre som min bror plejer at gøre når der skal ordnes ting ved hans hus: Han inviterer i workcamp...han garanterer altid naturlig træthed om aftenen...han purrer desuden altid gæsterne tidligt om morgenen, for ligesom at få noget ud af dagen!

Donald sagde ...

Tillykke tillykke med at handelen og første flyt er overstået. Jeg synes det er nogle spændende planer.

God fornøjelse med arbejdet, jeg er ret sikker på at det kan være hyggeligt når man er to.

Skønne billeder, sjov lysekrone at få med, den passer fint til stilen. Det er en perle af et interieur, om det så bliver gas eller pind eller noget tredie.

- lad os se noget mere i dagslys.

Tillykke igen!

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Tillykke, det bliver SÅ godt.

FUUR. sagde ...

Venteliste---
får vi andenpladsen?

Lysekrone, jeg er "næsten" danmarksmester i rengøring af prismerkroner. Kun næsten--
jeg har i hvert tilfælde, mange års erfaring, ud i de dele, ikke lige, at vi selv har prismerkroner.
Men man har vel gjort rent i herskabshjem, før i tiden.
Jeg melder mig til tjeneste.
Kom så an Irene!!
Flot hus Tina, rammerne er der,
men meget arbejde venter jer.
TILLYKKE.

Pia sagde ...

Tillykke med hus og lysekrone :-)
Jeg får helt lyst til at være med i projekt istandsættelse. Det lyder rigtigt spændende.

Bettys blog sagde ...

Hvor ser det godt ud, jeres nye hus. Tillykke med det. Og god arbejdslyst

Tina - omme i London sagde ...

Tak skal I have allesammen. I kan tro der arbejdes paa hoejtryk. Min elskede er opsat paa at vaere faerdig saa vi kan holde jul der, men jeg synes han arbejder liiige haardt nok og har foreslaaet at vi kan holde jul til nytaar eller i Januar eller paa et helt andet tidspunkt.

Vi faar se - det gaar i hvert fald fremad. :)