06 december 2008

Loerdagsbilleder

Jeg sad i stuen i formiddags og blev pludselig opmaerksom paa at der var noget der roerte sig ude i haven. Det viste sig at vaere et ordentligt skrummel af et egern, som lynhurtigt begav sig op mod huset, op paa stakittet og paa vej op paa taget! Det er simpelthen det stoerste egern jeg nogensinde har set, og jeg har set nogle stykker, for her er virkelig mange af dem.
Jeg naaede lige af fange et billede af dens ladeport af en roev, inden jeg flaaede havedoeren op og bad den skruppe ned fra mit hus - og det med det vuns! I vores gamle hus havde vi egern paa loftet og det er ikke nogen god oplevelse, de aeder ALT - inclusiv tagspaerrene!

I haven staar der stadig nogle af mine "African corn lilies" i blomst. De er rigtig kommet frem, siden jeg har loeftet dem op i en potte. Det glaeder mig, for jeg vil meget gerne have mange flere af dem.

Vinterjasminen staar i fuld flor mod den knaldblaa Decemberhimmel. Det ser saa sjovt ud at se den blomstre nu, naar den ligner foraarsblomsten paa en prik. Jeg havde desvaerre ikke tid at bruge i haven i dag, for der skulle julehandles. Jeg havde egentlig lovet mig selv at alt der skulle sendes skulle vaere sendt i dag, men det faar blive mandag. Anyhow, nu er det hele koebt, nu skal det bare pakkes og slaebes til posthuset.

Julen indfinder sig i denne weekend. Foreloebigt straekker den sig til lidt baand paa lysestagerne, men i morgen tror jeg jeg skal have fattet en stoevklud og saa igang med lidt juleudsmykning. Jeg har oceaner af julepynt, men i de sidste aar er der ikke blevet haengt saa meget op. Jeg skal altsaa ogsaa have ryddet ud i det, for meget af det har set bedre dage. Vi faar se om jeg kan naenne det!


6 kommentarer:

Marianne sagde ...

Utroligt med de smukke blomster ikke underligt at egernet søger hen hvor det smukke gror.... god fornøjelse med støvkluden :-)

Anonym sagde ...

Hvor ser det flot ud med de gule blomster! Wow.

Jeg kommer snart til London, det GØR jeg altså!
Skal lige tale med min bankkonto om det, men et vinterbesøg burde ku arrangeres.

Kram og god søndag!

Tina - omme i London sagde ...

Marianne egern elsker loegblomster, men de har bare at holde poterne for sig selv. De graver loegene op, gnasker lidt i dem og smider dem saa fra sig. Hooligans!
Therese - jeg glaeder mig. God soendag til dig ogsaa.

Conny sagde ...

Hvor er de flotte billederne fra din have,man skulle tro det var forår,Den egern kunne jeg godt tænke mig at se,dem vi har hær er meget små.

Tina - omme i London sagde ...

Conny, det er roede egern I har, ikke? Her har de graa saa godt som udryddet de roede og det er saadan en skam. I Skotland ser man stadig de roede, men i London tror jeg aldrig jeg har set en.

Conny sagde ...

De egern vi ser oppe ved sommerhuser rødbrune og meget lille.