27 december 2008

Endelig fik vi aebleskiver

I morges fik jeg en pludselig indskydelse og efter som jeg vidste jeg allerede havde alle ingredienserne i huset skyndte jeg mig at knalde en omgang aebleskiver sammen.

Foer jul havde jeg faaet den geniale ide at jeg skulle proeve at bruge "TREX" til at stege aebleskiverne i. TREX er haardt vegetabilsk fedt, som ligner rigtig stegefedt og jeg maa aerligt indroemme at jeg ikke kan anbefale det til aebleskiver, for joesses, hvor skal der meget til og saa toerrer det aebleskiverne ud! Saa vidt jeg husker brugte jeg vegetabilsk olie sidste aar, men naeste gang tror jeg jeg maa tilbage til svinefedt, det ved man da hvad er.

Jeg er lidt ude af traening og ud over den lidt toerre effekt af trexen maa jeg indroemme mine aebleskiver ikke blev lige saa kuglerunde som jeg kunne oenske mig, dejen var ogsaa lidt tyk, men hvad - jeg hoerte ingen klager fra det spisende folk.

Jeg lavede nok til at smide en portion i fryseren, men ehmmm... den plan er for laengst ude af vinduet, for jeg gider da ikke fryse 10 aebleskiver, saa nu bliver de sidste spist og endnu engang kan jeg undre mig over at jeg ikke laver aebleskiver tiere, naar nu jeg har panden!

4 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder lækkert, Tina, selv om du var lidt skuffet over Trex. Jeg har ikke bagt æbleskiver, siden sønnike flyttede hjemmefra, han elskede æbleskiver og ville også gerne være med til at lave dem :-)

Unknown sagde ...

De ser da lækre ud ! Jeg ejer også en pande....Men Irma laver ganske fine æbleskiver :-)

capac sagde ...

Det går udmærket med almindelig planteoliebaseret margarine, skal jeg hilse at sige.

Tina - omme i London sagde ...

Madame - De var ogsaa laekre og der gik INGEN til spilde. De sidste blev varmet op klokken 23 i aftes!
Losarina - de er saa nemme at lave selv at jeg slet ikke ville taenke over det. Desuden er der lidt langt til Irma...
Capac - saadan mener jeg ogsaa jeg gjorde sidste aar, men nu ville jeg lige vaere saa smart at bruge det her nymodens stuff - oh well!