01 juni 2008

De protesterer i Fursund!

Paa loerdag rejser vi til Fur et smut og det ser ud til der kan blive lejlighed til nogle livlige debatter mens vi er der, for der er virkelig roere i vandene i nabolaget!

Da jeg startede i skolen gik vi i skole paa Fur fra boernehaveklassen til 7. klasse. Jeg tror boernehaveklassen var startet to aar foer jeg skulle begynde, saa jeg var en af de heldige der fik det aar med i skolegangen. I loebet af mine foerste par skoleaar blev realen afskaffet og erstattet med 8.-9.-10.-klasser. 8.-10.-klasse skulle vi til Selde for at tage. I Selde blev vore klasser lagt sammen med dem fra Selde, Thorum og Aasted skolerne og som regel var der boern nok til to klasser af hvert klassetrin, da nogen selvfoelglig faldt fra for at gaa paa ungdomsskolerne rundt omkring i landet.

Saa vidt jeg kan forstaa er Fur og Selde skolerne nu ved at blive lagt sammen til en stor skole ved navnet Fursund skole og der er trusler om at flytte overbygningen endnu laengere vaek end den er allerede. Det falder ikke i god jord i lokalomraadet og almindelige mennesker rejser sig og bliver hoert. Blandt andet koeres der en kampagne mod at goere NordSalling og Fur til en oedemark, hvor ingen boern eksisterer...

Skiltekampagnen kan ses her:Folk fra den del af landet er ikke verdens mest hoejtraabende folk, men denne gang er der virkelig blevet pisset paa deres sukkermad og jeg beundrer dem bare saa meget for deres kampgejst. Jeg glaeder mig til at komme til Fur og hoere mere om kampen. Bare en uge endnu - og saa er vi der. Joesses, hvor bliver det fedt!

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

Rigtig god tur hjem Tina - og husk nu lige - du ved nok. Please.

Lene sagde ...

skal du så også til strikke komsammen?
Håber Danmark viser sig fra den pæne side :-)

Anonym sagde ...

Jeg tror nok det de mener med den der ødemark er at de bliver behandlet somom det ER en ødemark, hvor menneskene ikke tæller! Jeg tager hatten af for kampånden!

Vi ses lige om lidt smukke!

Og Lene, kommer du, hvar'? Please! ;-)

mjø ;o) sagde ...

Hej Tina - ja, nu har jeg også fundet din blog - og jeg kan opdatere med Nyt fra FursundSkolens kampberedskab:
I morges kl. ca. 0900 stod 30-40 børn fra Fur skole på bussen til Skive ved Branden, og 10 min. senere stod yderligere 40-50 børn på samme bus i Selde. De kunne selvsagt ikke være der, og det var netop pointen! Man får et problem med transport, når, eller hvis, man vil have alle overbygningselever fra Fursund Skole til Breum hver morgen!! Men alle børnene kom afsted, incl. et par forældre eller 7, ud til Nørreport, hvor de myldrede ud af busserne, og gik gennem gågaden mod Rådhuset, for at aflevere de indsigelser, som var samlet sammen til Byrådet! Den 11. juni skal det besluttes, om man vil fastholde at nedlægge overbygningen i Fursund pr 2009. Vi håber IKKE det sker!

Tina - omme i London sagde ...

Marianne - velkommen hid og tak for forklaringen. Jeg glaeder mig til at foelge med i jeres foretagende. Jeg er sikker paa jeg laerer mere om sagen naar jeg naar til Fur. :)