16 februar 2011

En chat med mit trae

For en enkelt gangs skyld havde jeg tid til at gaa en lillle tur i middagspausen, saa jeg vandrede op til Finsbury Circus, for at se hvordan arbejdet paa Crossrail projektet skrider frem. 

Som den vaagne laeser vil vide lukkede de min yndlingsrestaurant i 7 aar, for at bygge Crossrail projektet. Ja, det sagde de i hvert fald, men de glemte da vidst lige at informere mig om at den skoenne lille bygning ville blive ryddet med jorden! Ja, kaelderen staar altsaa endnu, men sikkert ikke meget laengere.
Traeeerne omkring Finsbury Circus er kaempe og gamle og staar endnu. Dem faar de altsaa ikke lov til at faelde, for saa bliver jeg aktiv tree-hugger og binder mig til dem! Jeg plejer at konsultere traeet paa billedet her, naar jeg har problemer jeg skal have taenkt igennem. Jeg snuppede en lille sludder med det i dag, bare saa det ikke tror jeg har glemt det, men saa ringede min eks-kollega og lokkede med kaffe og saa blev jeg noedt til at gaa.

Dog ikke inden jeg havde lagt maerke til alle de skoenne loegblomster der pibler frem af jorden her, mens Danmark endnu engang daekkes af sne. Uanset hvor skoent det er at foraaret sniger sig op paa os, saa ville jeg slet ikke vaere traet af om vi faar sne igen her, men jeg tvivler.

I stedet glaedes jeg over krokusserne og de lille bitte blade, der begynder at dukke frem paa haekke og buske. I 1989 kan jeg huske jeg tog et billede af et Japansk kirsebaertrae i fuldt flor den 20 Februar. Det bliver ikke i aar!

4 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Altså, jeg bytter gerne sneen ud med blomster og forår...Altid godt at konsultere et gammelt træ! Tænk om sådan et gammelt træ kunne fortælle....

Sylvia sagde ...

Tenk at blomstene titter frem hos deg, da!
Her bare snør det.....sukk!

Conny sagde ...

Jeg bytter da gerne et par snedage i Viborg,med tur i en af Londons parker, hvor løgblomsterne pibler frem,de kunne ved ikke finde,at vælte det gamle træ.

Tina - omme i London sagde ...

Kirsten - Lige praecis vejret i DK er noget af det der kunne faa mig til at emmigrere; altsaa til Danmark. :) Traeet kunne garantere fortaelle lidt af hvert!

Sylvia - jeg ville elske sne her ogsaa, men "noejes" med foraaeret i stedet.

Conny - :) kom du bare et smut til London. Nej, jeg tror ikke de vaelter traeet, og vil de til det, saa faar de med mig at bestille, for der traekker jeg graensen!