28 juni 2020

Ferie med projekter

I den kommende uge har jeg ferie. I disse tider foregaar den slags paa egen matrikel, af den enkle aarsag at vi ikke maa andet!

Vi er utroligt gode til at faa tiden til at gaa... Naar man bor i et gammelt hus med en ny have, er der altid et projekt, der bare venter paa et par villige haender.


De, der har fulgt med her paa siden, erindrer maaske dette billede af vores have, fra kort efter vi koebte vores haandvaerkertilbud? Joesses, som det saa ud; efter den omgang vi tog da (i 2011/2012), skulle man ikke tro der var mere at lave i rigtig mange aar, men ikke desto mindre bliver vi ved med at finde projekter.  


Haven begynder at tage form. De eneste originale planter i haven er den fuchsia, der staar midt i billedet og aebletraeet til hoejre, resten er stykket til hen ad vejen. I loebet af foraaret har vi makket en del i have. Stakittet fik en gang maling og garagen ligesaa. Jeg er ikke helt sikker paa hvordan jeg fik min elskede overbevist om at gentage naboens blaa garagemur paa vores egen garage, men det lykkedes og jeg er helt tilfreds. Naeste gang kan det vaere den bliver orange. :)


Sidste foraar opgav vi kampen med det hjemmesaaede graes. Jorden var saa ringe at ikke engang graes kunne vokse ordentligt, saa der maatte en professionel til. Der blevet makket og ordnet og saa blev der lagt graestoerv. Det pyntede en hel del.


Vi proever ihaerdigt at faa ting til at vokse paa vores hegn, men der skal nogle haardfoere planter til, da hegnet vender mod nord og roden slet ingen sol faar. Jeg tror efterhaanden vi har fundet det rigtige, saa naeste sommer skulle der vaere groent paa terrassen.Med lidt held, bliver ferien ikke bare arbejde - terrassen skal jo ogsaa passes. 

3 kommentarer:

Ellen sagde ...

Man bliver heldigvis aldrig færdig med en have, uanset om den er stor eller lille - det er nok kun den daglige indsats, der er større eller mindre :-)
Jeres have er blevet så fin, men jeg kan godt forstå, hvis man tager sig lidt til hovedet, når man ser byggerodet på det øverste billede ...
God ferie til dig - snart åbner I nok mere; det er jo blevet tilladt at tage til DK på forældre- eller bedsteforældrebesøg, og det lader til, at I inden for få uger ikke behøver at tage 14 dages karantæne, når I er tilbage i UK igen :-)

Helle K. sagde ...

Så fin en lyseblå farve :) og du har heldigvis ikke glemt dit nordjyske "makket med".

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - jeg lader havearbejdet tage den tid det tager. Jeg kan blive ved med at finde noget der liiiiige skal have lidt nyt jord, eller maaske en malerpensel. Det er saa hyggeligt at gaa og sysle med. Vi har unge naboer paa begge sider og jeg tror nok de griner lidt af os og alle vore projekter, men de kunne jo risikere at laere en ting eller to. :)

Helle - he he, jeg har over hele hovedet ikke glemt det nordjyske. Folk bliver altid vildt forbloeffede over jeg snakker furbosk, som om jeg aldrig har lavet andet, men de glemmer at jeg ikke har haft den samme behov for at lave om paa mit danske, da jeg jo knap bruger det. I oevrigt har jeg aldrig taenkt paa at ‘makket med’ er specielt nordjysk. :)