21 august 2015

En god hoest

Vores have er ikke verdens stoerste, der gaar ogsaa nogle aar inden vi kan kalde den smuk, men efterhaanden begynder den at vaere produktiv og det taeller ogsaa, faktisk staar haveproduktivitet i hoej kurs her paa matriklen.


Min elskede har aldrig forstaaet hvorfor i alverden man ville plante traeer bare til pynt, altsaa traeer, der slet ingen brugbar frugt baerer. Enhver der har vaeret paa Jamaica, forstaar det er kulturelt betinget. :) Victoriablommen, som vi plantede forrige aar har vist sig at vaere en god investering. Jeg venter 'taalmodigt' paa blommerne er helt spiseklare.


Blaabaerrene tager en evighed om at blive modne, men de arbejder paa sagen og jeg synes de mikroskopiske buske giver et rimeligt udbytte. En af mine smaa solbaerbuske, som jeg satte sidste aar, resulterede i 650 g baer paa sin foerste saeson.


Aebletraeet er et af bare to planter, der var i haven, da vi koebte huset. Aebletraeet bar en 2-3 aebler sidste aar, men i aar skal jeg ikke sige andet end den har taget revanche.  Jeg skal vidst liiige have min kaere fader til at 'kigge' lidt paa traeet, med en saks - naar han snart kommer paa visit, for jeg tror den traenger til en lille studsning.


Naboens paeretrae kan sagtens naas fra vores matrikel og jeg her faaet lov til at tage alle de paerer vi kan spise. De er langt fra modne endnu, men for hulen der er mange paerer paa den - og jeg glaeder mig. :)

Jeg gaar ud fra det er det maerkvaerdige vejr vi har haft i aar, der har givet saadan en hoest - naa ja, lige undtagen paa ribsene - her ses hoesten fra en enkelt busk. Maaske jeg skulle holde mig til solbaer!

8 kommentarer:

Benedicte sagde ...

Der er ikke noget så dejligt, som dagligt at hente de dejligste bær og frugter lige udenfor døren. Det smager bare bedre :-)

Annes indfald sagde ...

Vi er enige med din gemal! Hvorfor ikke nyde de -lige så - smukke blomster på bær/frugttræer og så endda kunne spise af dem senere...
Vi er igang med en - langsom - omlægning af haven til bærbuske istedet for græsplæne!
Ikke fordi vi spiser alle de bær, men fordi vi nyder fuglelivet i haven.

Donald sagde ...

Hvor er den flot! Det har taget et par år og selv om du synes den er lidt lille, så vil du måske være glad for størrelsen om et par år, hvor alting gror hurtigere ...

:) God week-end ønskes!

Lea sagde ...

Det smager bare meget bedre, når det kommer fra egen have.

AagePK sagde ...

De insekter, der skal bestøve, vil have godt vejr der i blomstringstiden, og det havde vi. Så vi har også meget frugt i år.
Og de insekter, der kunne have ødelagt det, fik en kold dukkert, og derfor fik frugten mulighed for at udvikle sig.
Nu skal vi bare huske at understøtte nogle grene, så de ikke knækker.
Jeg må sende et link til hvor vi i England fik købt vor fruit-juicer, som vi kværner meget frugt i for at have frisk juice på morgenbordet.

Tina - omme i London sagde ...

Benedicte - ja, det smager nemlig bare bedre.

Anne - det lyder som et dejligt projekt. Jeg kan dog godt lide en lille graesplaene ogsaa.

Donald - mikroskopisk passer ret godt ind i vores lille bitte have. :)

Lea - nemlig. :)

Aage - jeg faar mine foraeldre paa besoeg snart og saa tager jeg far paa raad - han ved ting om traaer. :). Mht juicemaskinen, saa har jeg skam en allerede - eller rettere, min er en blender, men den goer det samme. :)

Ellen sagde ...

Sikke en frodighed i kan præstere! Der er vist mange steder i DK, hvor det står ret sløjt til med frugthøsten i år - det er i hvert fald, hvad vi hører og ser i medierne; æblehøsten bliver fx yderst ringe, men nok mere pga. manglende vækst end ditto bestøvning.

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - det er helt vildt og jeg fatter slet ikke hvordan det er gaaet til!