18 august 2015

Turen gik til Brighton

I sidste uge havde vi besoeg fra det store udland, det helt store udland - nemlig Canada. Vejret viste sig fra sin paeneste side, saa vi blev enige om at vise vores feriebarn hvordan 'London by the sea' ser ud og vendte derfor kareten mod Brighton.


Der skal ikke mange varmegrader til, foer stranden ved Brighton, ja, og alle de andre strande landet rundt, er som fluepapir. Solen skinnede, men der var nu ikke synderligt varmt ved stranden, men det stoppede nu ikke folk fra at ligge i det bare ingenting og saagar bade i havet. Jeg faar kuldegysninger bare ved tanken!


Der er en dejlig, lang strandpromenade i Brighton, saa vi gik en tur langs stranden, inden vi begav os op til 'the Lanes', for at faa den helt autentiske fornemmelse. Paa stranden er de ved at lave et observationstaarn, som selvfoelgelig bliver landets hoejeste, for ellers var det ikke vaerd at bygge... :) Jeg er spaendt paa at se det, naar det bliver faerdig.


The Lanes er en hyggelig lille del af byen, fuld af smaastraeder og gader, med hyggelige smaa butikker. Mange af butikkerne bliver efterhaanden overtaget af store, dyre maerkevarer, men det er stadig et besoeg vaerd.


Da jeg var barn, koerte der en kampagne paa OBS! paa fjernsynet. 'Kun en taabe frygter ikke havet', hed den. RNLI, som er den organisation der staar for livredning til soes, koerer for tiden en kampagne, der hedder 'Respect the Water'. Den gaar ud paa praecis det samme som den gamle OBS! film. Kassen her indeholder et ton vand og minder forbipasserende om hvor tung saa lille en smule vand er. Pas paa derude!


Ingen tur til Brighton er komplet uden Fish and Chips - helst indtaget i Palm Court, ude paa broen. Den oplevelse fik vi ogsaa med denne gange.


'Seaside celebration' hedder menuen, som bestaar af naesten et halvt kg. torsk med chips, salat, mushy peas, tartar sauce og et glas prosecco. Det kan anbefales paa det varmeste. :)


Restauranten tilbyder ogsaa mad ud af huset, som nogen af gaesterne havde benyttet sig af. Pludselig blev der et lebend og folkene sad som var de statister i Hitchcocks Fuglene! Maager kan tilsyneladende godt lide chips. :)


Jeg maa indroemme vi tillod os at doe af grin! Det kunne vi naturligvis ogsaa sagtens, efter som vi havde maven fuld - uden fugle!Saa vidt jeg lige kunne bedoemme, var dagen en succes hos feriebarnet, saa vel som hos os. 

9 kommentarer:

Kludemutter sagde ...

Ja, det er en skøn by 😊
Jeg var der også på gennemrejse i sidste uge.
Som ung var jeg på sprogskole der 😉

AagePK sagde ...

Nu har den kampagne skiftet focus, siden Søren Ryges programmer hedder det:" Kun en tåbe frygter ikke haven!"
De der fisk og masede ærter ser da utroligt lækre ud, mon den skal stå på fisk i morgen her i hytten?

Tina - omme i London sagde ...

Kludemutter - jeg ved faktisk ikke om Brighton stadig er fuld af sprogskoleelever, men her i omraadet, hvor vi bor, har vi mange af slagsen. Saadan et ophold er meget vaerd.

Aage - jeg foretraekker aerterne hele, men fisken var praecis som den skulle vaere. :)

Donald sagde ...

Jeg skulle ikke klage, jeg har lige nydt en fantastisk eftermiddag ved Raageleje, men alligevel, det må være dejligt at gå langs med Brighton Pier og se på himlen og vandet og drikke en kold øl i snak med éns bedste venner. Hilsener! /D

Ellen sagde ...

Brighton! Så bliver det ikke meget mere engelsk badeliv ... det skulle da lige være ved Blackpool :-)
Det er 25 år siden, jeg var i Brighton sidst, og vi fik ikke fish & chips. En fejl ... men John fik det i Torquay - er det så ikke okay?
Apropos: vi ferierede i øvrigt ved sydkysten dengang, fordi Charlotte havde været på sprogskole på Isle of Wight, og vi var taget derover for at hente hende.

Tina - omme i London sagde ...

Donald - du har helt og aldeles ret, men din strand ser nu ogsaa ganske indbydende ud.

Ellen - ikke at glemme Great Yarmouth, Weston-super-Mare, Southend, Torquay og mange, mange flere. ;) I maa et smut til Brighton og faa rettet op paa skaden. Isle of Wight er ogsaa et rigtig dejligt sted, som fortjener et visit.

Annes indfald sagde ...

Skønne billeder af britisk strandpromenadeliv.... Kunne du spise alt det torsk + tilbehør????

Lilli sagde ...

Åh hvor har jeg bare nydt at se dine skønne billeder fra Brighton....sidste sommer nød vi 14 dag rundt omk...bla i Brighton, Torquay, Newquay og Bournemouth....så smukke steder og dejlige minder :-) kommer gerne tilbage :-))

Tina - omme i London sagde ...

Anna - det kan du bande paa. :)

Lilli - det lyder som en skoen sommerferie. Naeste gang synes jeg du skal fortsaette rundt langs kysten, mod vest. Det vil din ferie ikke blive ringere af. :)