03 juni 2013

Verden set i boernehoejde

Min elskede hentede David i formiddags og ved middagstid dukkede Bebsen, Spunken og deres soede moar ogsaa op. Jeg elsker at observere David med boernene, for det er en hel anden side af ham der kommer frem. David har en mani med at efterabe folk, hvilket er lidt af et problem ude paa gaden, men det er bare skaegt naar det er boernene det gaar ud over, for de efteraber jo bare tilbage igen.


'Bedstemor, there's a pretty rainbow on your floor' udbroed Bebsen pludselig. Hun er meget glad for regnbuer af en eller anden grund og er meget obs paa farver. "You've got blue eyes like my daddy; I didn't know that' udbroed hun i dag. "Bedstemors oejne skifter farve' tilfoejede hendes mor og Bebsen kiggede meget intenst paa mine oejne, og kunne bestemt kun se en farve - og den var blaa, lige som hendes fars. :)


Naar jeg laver mad har vi en lille skammel som Bebsen traekker frem, saa hun kan staa paa den og foelge med i hvad der foregaar. Hun vil altid gerne smage, isaer naar der er guleroedder paa programmet. Ugens groentsagskasse boed paa fire forskellige slags guleroedder til Bebsens store overraskelse. De hvide blev lilla, da de blev kodt sammen med alle de andre og de var virkelig populaere paa tallerkenen. :)


'Can I try some' spurgte hun igen, da jeg hakkede hvidloeg. 'Mjoehhh...' svarede jeg toevende, for jeg var lidt nervoes for at det var lidt for staerkt for en lille mund. Jeg blev klogere; 'may I try some more?' var hendes reaktion. :)


Spunken har langt om laenge fundet sine foedder og gaar et par skridt ind i mellem. Han kan nu stadigvaek bedst lide at kravle og han kan saft suseme kravle hurtigt, den lille orm. Han er ogsaa saa smaat begyndt at snakke og tit kan man hoere at han proever paa at sige noget bestemt, men har ikke helt knaekket koden endnu. Bebsen snakkede foer hun var et aar gammel, saa det er helt fremmed at den lille mand ikke rigtig har et ordforraad endnu; det stakkels barn er ikke engang 14 maaneder gammel!


Bebsen gik da hun var lige knap 15 maaneder, saa Spunken foelger godt med paa det punkt, men Bebsen kan naturligvis ikke noejes med at gaa laengere, nej, der skal hoppes. Det fik hun rig lejlighed til i dag, da vi gik et smut i parken. Jeg tror det kaere barn sover godt i nat!


Bebsens mor er lige saa interesseret i biologi som jeg er og Bebsen lige saa. 'Hvor er sneglene blevet af' spurgte hun, da hun fandt et par sneglehuse, som aabenbart var tomme. Vi blev enige om at de nok var taget paa ferie og snart ville komme hjem til deres huse igen. Ja, fantastisen fejler ingenting!


'Man kan godt ae bien paa ryggen' paastod Bebsen, men vi blev enige om at det var bedst at lade vaere og lade bien passe sit arbejde. Der er ingen graenser for de emner man skal omkring, naar der er boern i selskabet og boernelaerdommen kommer virkelig paa en proeve.


Med biernes summen kan man maerke at vejret endelig er vendt og man kan efterhaanden maerke at der staar Juni paa kalenderen. Det har godt nok ogsaa holdt haardt, men nu tror jeg paa vi kan slukke for centralvarmen indtil vi er tilbage i de maaneder med et 'r' i titlen.

Jeg elsker soendage - isaer dem i boernehoejde. :)

6 kommentarer:

Eva sagde ...

Det lyder bestemt som en dejlig søndag i børnehøjde. Skønne unger.

Lene sagde ...

Børns visdom er stor og det er herligt, når vi kan få lov til at være med i deres verden :-) Skøn søndag og skønne unger

AagePK sagde ...

Selvfølgeligt snakker Spunken ikke så meget: det gør bedstefar jo heller ikke, vel? ;-)
Bebsen ligner nok mere Bedstemor, eller hvad? :-)

Tina - omme i London sagde ...

Eva - tak og ja. :)

Lene - tak

Aage - du har helt klar ikke moedt Grandad. ;)

FUUR. sagde ...

Vi glæder os til ,
i snart dukker op.
til og med, HELE den brogede bande.

Tina - omme i London sagde ...

Moar - det kan du regne med vi ogsaa goer og det i ALLE aldre! :)