06 november 2011

Guy Fawkes aften

Et hold gode venner ringede og spurgte om vi havde lyst til at gaa ud og spise i aftes og vi slog til. Det var saadan ca. 100 aar siden vi havde set dem og endnu laengere siden vi havde vaeret ude og spise. Det tog ikke mange oejeblikke at blive enige om hvor vi skulle spise, nemlig paa the Peninsula, som er en af vores yndlings og kinesisk.


Maden var, som altid, fantastisk - og efterfulgt af appelsinbaade. Jeg elsker appelsiner, men af en eller anden maerkelig grund kan jeg kun finde gode appelsiner ved juletid. Kinesiske restauranter har fantastiske appelsiner hele aaret rundt, gad vide hvor i alverden de faar dem fra?


Normalt faar vi ikke anden dessert end appelsinerne, men i aftes bestilte min veninde en dessert specielt til min elskede, da hun var bekymret over han skal gaa og arbejde i stoev og snavs, som ikke er godt for helbredet. Desserten er en traditionel kinesisk kold/soed suppe, som bestaar af papaya (hedder det monstro ikke ogsaa det paa dansk?) og en form for svamp, som vidst nok kommer fra havet, (Google translate oversaetter "snow fungus" til sne svamp... :) ) og saa en haandfuld aprikoskerner (?). Suppen skulle vaere godt for helbredet - saa det spiste vi. Retten smagte ikke af alverden, men det havde jeg nu heller ikke forventet, for papaya smager jo heller ikke af alverden. Nu regner vi til gengaeld med at blive beriget med et jernhelbred gennem hele husbyggeriet!


Paa hjemturen ville vi lige krydse over Blackheath, for at vise det "nye" hus frem. Det fortroed vi lynhurtigt, for vi havde lige glemt at det var Guy Fawkes aften, eller "Fireworks night" som det populaer er kendt. Det betyder fyrvaerkeri paa heden og folk i tonsevis! Ja, fyrvaerkeriet var overstaaet, men ehmmm... det tager altsaa et stykke tid foer folk gaar hjem!


Trafikproppen strakte fra den ene ende til den anden, saa vi vendte om og koerte en anden vej. Da boernene var smaa koerte vi altid til Blackheath for at se fyrvaerkeri paa Guy Fawkes aften. Til naeste aar kan vi gaa derop. Det kan vaere vi skal have gang i en ny tradition til Guy Fawkes. Fyrvaerkeri paa heden fulgt af suppe hos far og mor. Hmmm... det var egentlig ikke saa ringe en ide. Gad vide om jeg husker den om et aar? :)

6 kommentarer:

AagePK sagde ...

Appelsin er dansk for det hollandske Sinasappel, kinesisk æble: muligvis kender kineserne så flere sorter. Men ellers er der forskel på appelsiner fra forskellige lande, nogle steder dyrker man mest søde, andre steder mest friske, eller krydrede: til god skotsk appelsinmarmelade skal det være de krydrede Seville Oranges, ikk'? Så spørg på torvet, hvilke sorter, der er søde, og hvornår de har sæson. Eller spørg dog i kineserrestauranten, de deler sikkert gladeligt ud af deres viden.
Da min datter fik dårlig mave i Guatemala var det enstemmige råd masser af papaya: de har, lige som ananas og mango forskellige enzymer, f.eks. papain, der nedbryder proteiner, og dermed også alt mave-kryb, der jo også indeholder proteiner. Så vi spiser masser af mango, og papaya, når vi er på rejse i de varme lande.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

lyder som en god tradition, vi kommer alle sammen :-)

Tina - omme i London sagde ...

Aage - selv mine kinesiske venner kan ikke opdrive de samme laekre appelsiner, saa vi nyder dem naar vi kan. :)
Mht papayas egenskaber, saa er jeg godt klar over det er lidt af et mirakelmiddel, men det dersens havsvamp, der ogsaa var i "suppen", det har jeg ingen forstand paa. Mango spiser vi i tonsevis - isaer da vi var paa Jamaica, for der smager de altsaa aller bedst! :)
Guatemala lyder som et spaendende rejsemaal. Maaske vi en dag skal drikke en pint sammen der? :)

Sussi - LOL, saa er det godt vi har gjort plads til mange ved spisebordet!

AagePK sagde ...

Narj, jeg fastholder, at vi skal mødes over en pint i London til April. Vi skal dog først til fætter-kusine-rendsammen i Clare College, Cambridge, men så flytter vi til Blair Victoria and Tudor Inn, Warwik Way; vi kan jo ikke løbe an på, at I bliver færdige med huset, vel? ;-)
Hvordan ser man på en svamp, om den er kinesisk? Små, indbundne liljefødder?

Tina - omme i London sagde ...

Aage - ja, lad os starte med en pint i London i April, saa finder vi ud af hvornaar vi skal drikke en i Guatemala. :)
Mht svampen, saa ville den i saa fald vaer en fodsvamp og det haaber jeg trods alt ikke vi spiste!

Anonym sagde ...

Selvfølgelig kan du huske at genstarte en tradition næste år; det er iblandt de ting, forældre/bedsteforældre vist ikke kan blive upopulære på :-D