11 januar 2011

Uhmmm... sorrel!

Min elskede siede hibiskusblomster fra mit eksperiment her til aften og efter at have indhaleret dybt over den faerdige drik proklamerede han: "Not bad for a first timer!" (ikke noget daarligt resultat for en nybegynder!) Fraekker skiderik!


Om man kan faa lov at smage paa det - nej, nej... ikke foer min elskede faar fat i en flaske "overproof rum"! Jeg drikker over hele hovedet ikke den afskyelige Jamaicanske "overproof rum", for det smager simpelthen ad hekkenfeldt til, men jeg har taalmod og venter paa vi kan nyde drikken hver paa sin maade!


"Du kan godt brygge videre paa de frugter" fik jeg besked om, men jeg smed dem resolut ud. Jeg har ikke helt den samme tiltro til de friske frugter, som jeg har til de toerrede.


Nu er kanden sat paa koel og jeg maa vente til i morgen aften med at faa mig et glas. Hold fast, hvor skal der taalmodighed til!

4 kommentarer:

AagePK sagde ...

Det er altså noget forvirrendes noget, det der med sorrel: slår man op i wikipedia, engelsk, får man en artikel om Almindelig syre. Man skal slå op under Hibiscus, hvor der så står, at den også kan hedde roselle. Men på Jamaica hedder den.........sorrel." Not to be confused with Rumex acetosa." Som er : Almindelig Syre, sorrel.
Jo, man kommer langt omkring med Tina i hånden! Og bliver klogere!
;-)

Lotte sagde ...

Gad vide om Overproof Rum er lidt det samme (og smager lige så fælt), som den "Not less than 75% Alcohol"-rom, som man kan få på Trinidad?

Tina - omme i London sagde ...

Aage - det er garanteret Jamiacanerne der har forvirret det. De ELSKER at give ting nye navne, uanset om det navn allerede betyder noget helt andet! En avocado f.eks. kalder de en paere!

Lotte - den er paa over 60% og hvis du spoerger en Jamaicaner, saa er det VERDENS STAERKESTE (ikke mindre!) rom. Den er ogsaa meget staerk; over 60%, saa den er nok deroppe paa scalaen, men joesses, som smager den afskyeligt!

AagePK sagde ...

Så skulle du prøve østrigernes 80% Stroh-rum, som er et farvet og aromatiseret 80% fluidum af unævnelig herkomst, og som absolut intet har med rom at gøre. Det er nok fra pyrolyseværket, det smager sådan.
I Flensborg er vi jo godt vant med god vestindisk rom; jeg bruger en 54% til min rumtopf. Men de fåes op til 80%.
Aguadente i Bolivia kan også holdes i de styrker. Der kommer de rørsukkersaft i alkoholen.