23 januar 2011

Leeds til fods

Da jeg havde faaet afleveret min kollega paa stationen ringede jeg til min elskede for at hoere hvor han og faetteren var.


De var i Bradford, hvor der var nogle biler der skulle kigges paa. "Bugatti" stod der i oejnene paa drengeroevene, da de kom tilbage. "Hvad koster saadan en bil" spurgte jeg naivt, "omkring £1,000,000 inclusiv moms" svarede min elskede. "EN MILLION PUND!!! Hvordan i alverden kan en bil koste saa meget", spurgte jeg. "Oh, det er da kun verdens hurtigste bil, tror jeg nok han sagde, mens der fulgte en del hovedrysten med, som om det var en god grund til en BIL kan koste en million!

Oh well, mens de var i Bradford havde jeg rig lejlighed til at udforske omraadet omkring hotellet lidt, for jeg synes altsaa byen saa ret interessant ud. Som tidligere naevnt er det en gammel by og jeg har aldrig foer haft lejlighed til at udforsky bymidten. Det havde jeg nu!


Mange af gaderne i bymidten er lagt ud i gaagader, hvilket er noget der lige passer til mit tempo, med pocket cameraet i haanden. Det slog mig pludselig at dagen er blevet laengere, for klokken var vel mindst fire. Det viser sig dagen har tiltaget med naesten en time allerede siden jul.


Mange af bygningerne i Leeds er meget majastaetiske og fantastisk smukke. Selv i gadeplan har de soerget for at holde facaderne i en lignende stil, men de er ikke bange for at blande det gamle med det nye. Jeg synes helhedsindtrykket er flot.Briggate er byens ledende handelsgade og paa hver side af gaden er der de smukkeste smaa arkader med hyggelige smaa butikker. Jeg havde slet ikke tid eller lyst til butikkerne, for jeg havde alt for travlt med at kigge op!


Her er endnu en af slagsen. Lille, hyggelig og fuld af fancy butikker. Jeg ville elske at goere min julehandel der. Denne her maa vaere fra 20erne, hvis man kigger paa stilen, isaer paa fliserne paa gulvet, men flere er fra det nittende aarhundrede. 


County Arcade er en skoen gammel Victoriansk arkade. Den minder mig meget om the Burlington Arcade i London, men den er vidst noget aeldre end County Arcade.  


Jeg smuttede ind en tur, bare for lige at se hvad der var at finde indenfor den smukke facade. Bare den lille roset i loftet var nok til at faa gang i min knipseritis. Forretningerne i denne arkade er i den dyre ende, men det koster heldigvis ingenting at kigge!


Jeg foelte naesten at jeg burde have haft knapstoevler og en aegte pels paa, for at gaa indenfor. Heldigvis er Leedsfolkene helt og aldeles nede paa jorden, saa ingen betaenkninger noedvendigt foer man gaar ind. Jeg er lidt forelsket i Yorkshirefolket. De har saadan en dejlig Nordjysk, stille og rolig indstilling til tingene. Det er lige noget der passer til mig. Husene er billige i Leeds - meget billigere end i London... (min elskede er naesten flyttet!)


Inden jeg fik mig set omkring var solen gaaet ned og jeg var lidt spaendt paa om jeg snart fik et opkald fra "drengene" for at hoere hvor vidt jeg var blevet vaek! Jeg gik ned over posthuspladsen og blev enig med mig selv om at der maatte vaere en maade at gaa langs kanalen tilbage til hotellet. 


Det var der og joesses hvor var der smukt. Jeg naaede lige til fordoeren af hotellet inden min telefon ringede. Drengene var lige naaet tilbage og havde slet ikke savnet mig, de havde vaeret saa optaget af bilen - den til den nette sum af en MILLION PUND!!! Det kan godt vaere husene er billige i Leeds!

7 kommentarer:

Michael sagde ...

For dælen Tina, du er en knag, sådan at vise mig hvor smuk en by mit favoritfodboldhold har hjemme i, og den måde du omtaler indbyggerne på, gør det bare til et must at komme til den skønne by.
God Søndag aften.

Annette i Barcelona sagde ...

Hehe... det lyder som om at hvis adressen flyttes til Leeds så står der en Bugatti i Garadgen ;-) (mænd og biler).

Det er nogle fede billeder du har fået knipset.

AagePK sagde ...

Som Anette har jeg også på fornemmelsen, at ved at flytte til Leeds burde man kunne få råd til en Bugatti.
Herhjemme skal man jo være handi-hjælper for at få råd til en Lamborghini.

Per sagde ...

Hold da op for nogle flotte arkader de har i Leeds. Tak for turen :-)

Donald sagde ...

Mærkeligt så forskellige vi er. Jeg kan godt nyde en bil, som er pænt lavet. Måske er det min baggrund, men jeg synes det er mere fantastisk, at Fiat kunne fremstille en bil, der ikke kostede mere end tre-fire køleskabe (plus told, moms og afgifter) og som var i stand til at køre langt på literen. Den "berømte" Fiat-127 kunne køre igennem Europa uden at gå i stykker, (hvis man lige sørgede for at få hjulene afbalanceret inden). Nå nu kom jeg vist fra emnet.

Jeg ville også være blevet lidt forskrækket over butikkerne og stilen i County Arcade og den første, men kan godt sætte mig ind i at menneskene får een ned på jorden igen.

Det er smukke bygningsværker og sikkert godt miljø. Men Leeds er langt fra London - har lige checket på Google Maps! - bliver det ikke vanskeligt for dig at komme på arbejde, selv om drengene køber en Bugatti til dig?

Lene sagde ...

Mon Cityarkader er et engelsk fænomen? Hvor er de bare smukke.
Er du tilfreds med dit kamera? Jeg skal nemlig have nyt, så jeg tjekker lige tilfredsheden hos andre blogger :-)

Tina - omme i London sagde ...

Michael - LOL, jeg er glad for jeg kan hjaelpe!

Annette - naeppe! :)

Aage - jeg faar ALDRIG raad til en Bugatti, uanset om jeg saa vandt £10 millioner. :)

Per - selv tak.

Donald - generelt har biler ingen interesse. Jeg kan godt se det flotte i en flot designet bil (udseende), men Fiat 127eren og dens lige er klart en favorit. Jeg kan falde i svime over de oldnordiske Toyotaer der koerer rundt i udviklingslandene og bare koerer og koerer.
Skulle jeg bo i Leeds, saa skulle jeg helt 100% sikkert ikke arbejde i London! :)

Lene - det ved jeg ikke. Er der ikke tilsvarende i f.eks. Koebenhavn?
Mht fotografiapparatet, saa tegner det rigtig positivt. Det er ikke noget dyrt apparat, men rigtig godt.