16 januar 2011

Lad foraaret vente

Vi havde huset fyldt med foedselsdagsgaester i gaar og i dagens anledning havde jeg koebt en lille buket tulipaner til at pryde foedselsdagsbordet. Det kunne jeg egentlig godt have sparet, hvis jeg nu havde taenkt mig lidt om, for jeg har en veninde, som er meget flink til at komme med en paen lille dusk. 

Det var dog mine knitrende tulipaner der fangede mine oejne i morges. Det kan variere meget hvor god en buket man faar fat i, men denne gang synes jeg jeg har vaeret heldig. Farverne er saa fine og saa afgiver blomsterne den sarteste og friskeste duft. Jeg lader dem staa koldt, saa de varer saa laenge som muligt.

Vejret var lunt i dag og naboerne var i haven for at beskaere aebletraeer. Jeg havde lidt til overs fra i gaar, som fuglene skulle nyde godt af, saa jeg gik ned i bunden af haven med det. Jeg kom i tanker om at det snart maa vaere vintergaektid, men det varer vidst et stykke tid inden de her bliver til ret meget. Foraaret bliver nok sent i aar!

Paa pilebusken kan jeg ogsaa se at vinteren faar en ende inden laenge. Ja, lige nu er her nu ikke specielt vinterligt, tvaert imod! Vi havde det smukkeste vintervejr i det meste af December, men har ikke set meget til det her i Januar. Jeg haaber paa vi kan naa det endnu og droemmer om en halv meter sne i fire uger. Februar maaned kunne da godt vise sig fra sin hvide side, for jeg er slet ikke parat til foraar endnu. 

4 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Her er sneen næsten væk og jeg har også set de svulmende knopper på pilegrenene... Det er lige om hjørnet det forår der...næsten!

Lone sagde ...

Tillykke til Bebsen med fødselsdagen. Sikke nogle flotte øjenbryn, der former sig over de kønne øjne :-)

Jeg bliver helt i forårshumør, når jeg ser dine tulipaner i spæde farver. For ikke at tale om vintergækkerne, som bryder frem og gæslingerne på pilebusken.

I dag havde vi +5 grader og jeg fornemmede forår i luften.

Ønsker du dig virkelig mere sne, Tina? :-)

FUUR. sagde ...

Også her på øen er vintergækkerne på vej op.
Dog, står de nær husmuren;
men Siljebarnet og jeg, så de første spirer i dag.
Optimismen fik en tand opad.

AagePK sagde ...

Tulipanen er nok den blomst, der virkeligt ældes med ynde. Hos os får den lov til at stå lige til alle bladene er faldet af. Desuden hjælper det at sætte buketten koldt om natten.
Men vent lige med sneen, til denne uge er ovre, jeg skal lige hjælpe datteren med at flytte helt ovre fra København.