06 januar 2011

Saa er julen omme

Paa "Hellig tre konger" er julen, ifoelge engelsk laerdom, ovre. Jeg har en fornemmelse af det er en gammel katolsk skik, men maa indroemme jeg ikke er interesseret nok i "hvorfor" til at se efter.  Gammel engelsk overtro siger at man skal have julepynten nede til den 6. January, saa det har de fleste mennesker. Jeg er egentlig ikke sikker paa hvad der skal ske, hvis ikke, men ehmmm... det betyder "uheld"! :)


I gaar naaede jeg lige at snuppe et par billeder af de sidste krampetraekninger af julen, inden den helt forsvinder. Dette lille udsnit er fra Bow Lane, som ligger i the City. Der er rigtig hyggeligt at gaa under de flotte lysguirlander. Mange af gaderne i the City er saadan nogle smaa bitte nogen, hvor ikke engang en enkelt bil kan omme igennem.


Jeg foelte mig lidt som en af de hellige tre konger, da jeg drog ud paa min pilgrimsrejse til Mr Simms i Pilgrim Street, for at ofre lidt mammon paa en lille pose lakrids. Det var de smaa finske salmiakdiamanter jeg fik i posen denne gange og jeg noed dem hvoer og en!


Carter Lane ligger lige bag bygningerne overfor St Paul's Cathedral. Der er blevet en masse smaa cafeer og lunch restauranter i omraadet, som jeg er sikker paa enhver turist ville falde i svime over at finde. Det er ikke gjort klart ude paa gaden at der ligger saadan nogle smaa skoenheder inde bagved, saa det er hovedsageligt det arbejdende folk man moeder der. Kommer du til London, saa find Carter Lane og gaa op og ned ad alle de smaa straeder. Du fortryder det ikke!


Mellem jul og nytaar var det 70 aar siden St Paul's Cathedral overlevede det store tyske angred i the Blitz. Begivenheden blev fejret og der ligger stadig blomster rundt om brandmaendene, som fortsat proever paa at slukke ilden der truede med at laegge St Paul's i ruiner.


Det lykkedes ikke at faa has paa den store, smukke bygning, som i dag staar endnu flottere end for aar tilbage. For at faa en ide om hvor utroligt det er at den ikke gik til i the Blitz, saa proev lige at kigge paa billedet paa dette link. Waurv, det var helt utroligt at de lykkedes brandmaendene at redde kirken.


Jeg har ikke haft tid til at se meget til julehuset i aar, men jeg naaede dog lige den sidste aften inden lyset blev slukket indtil naeste December. Jeg havde en lommefuld haandoerer som jeg ville laegge i indsamlingsboessen og min salighed om ikke boessen var vaek! Oh well, jeg haaber de strammer det hele op igen til naeste jul, saa maa de faa dobbelt portion til den tid. Nu er julen pakket ned og nytaarsforsaettene staar i koe for at blive opfyldt. 

6 kommentarer:

Eva sagde ...

Det er fantastisk, at St. Pauls Cathedral blev skånet.

Held med at holde dine nytårsforsæt:)

KirstenK sagde ...

Ja, nu er den officielt ovre den jul der...og nytårsfortsætterne dem snakker vi ikke om vel?

Kirsten sagde ...

Ups, vidste ikke at julepynten skal være ned inden Hellig Trekonger......
Finsk lakrids - det er noget for sig selv. Heroppe bliver der proppet lakrids i alt muligt, de er næsten lige så glade for lakrids som for alkohol ;-)

Anonym sagde ...

Tak for nok en af dine dejlige fototogter, Tina ;-)

Lone sagde ...

Altså jeg synes at mindes engang at hjælpe dig med at tage pynt af juletræet sådan engang sidst i januar???

Donald sagde ...

En præst og kustode i St.Pauls fortalte de undrende ungdomsskole-elever at der var faldet en bombe i en af de fire piller/søjler, som holder kuppelen oppe, og hvis den var exploderet ville det hele være smadret, men det var heldigvis en fuser. Man glemmer somme tider at Europæerne (tyskerne) brugte terror-bombning.

Godt at de brave brandmænd mindes.

De Hellige Tre Konger var nogle stjernekiggere fra ørkenerne rundt omkring i mellemøsten, som havde noteret sig en supernova eller komet og som gik forbi hyrderne på marken og besøgte den enlige mor Maria og gav hende lidt hjælp til sit nyfødte barn. Da de var gået, rejste Maria sig op og gik hjem og vaskede bleer, og så var det jo ikke jul mere - er det ikke forklaringen?