23 januar 2011

L staar for...

Ugens bogstav i ABC Scandinavia billedlegen er L og det er faldet i en meget heldig uge for mig, for de sidste par dage er nemlig blevet tilbragt i - LEEDS, med mit udemaerkede pocket camera i lommen.

Leeds er en gammel by i det nordlige England, beroemt for dens fine uld vaeverier (Woollen Mills), som nu desvaerre ikke har den samme aktivitet som for mange aar siden, paa grund af billige udenlandske importvarer. Vi har familie i byen, saa da jeg skulle tilbringe en dag deroppe i forbindelse med mit arbejde tog vi chancen for at kombinere forretningsturen med et familievist.


Vi vaagnede til den smukkeste solbeskinnede morgen, lige ved siden af kanalen, som sikkert har drevet en eller flere vandmoeller i aarenes loeb. 
 

Vi var koert op aftenen foer, men min kollega skulle komme med toget og jeg havde aftalt at moede ham paa stationen, mens min elskede tog "ud og se" med sin faetter. Heldige skiderik! :) Min kollegas tog blev forsinket med en lille times tid, saa jeg skyndte mig ud og kigge lidt paa byen. Det ville da vaere skoert ikke at tage chancen mens man har den.


Over for stationen ligger byens store postkontor. Jeg har vaeret i Leeds foer, men kun pr. bil, saa jeg havde tid til at staa og iagttage bygningen. Mine oejne faldt dog snart paa de ultramoderne baenke, som stod paa pladsen foran. Smadder smarte og sikkert lavet af staal fra nabobyen.


Jeg gik lidt videre op gennem byen og anede snart et moenster. De kan godt lide moderne baenke i Leeds og der er masser af dem. Denne her er en personlig favourit. Hvilket barn ville ikke elske at sidde paa en baenk med saadan et armlaen?


I en anden gade var alle baenkene lavet af sten. Formentlig lokale sten, for Yorkshire, som er omraadet hvor Leeds ligger er kendt for deres flotte sten, som ogsaa er lyse som de her. Det kan dog sagtens vaere at det slet ikke er tilfaeldet, jeg gaetter bare.

Snart var det tid at indfinde mig paa stationen igen og inden laenge sad jeg i et eller andet gabendes kedeligt kontor-industriomraade, hvor masser af firmaer har hjemme, da timeloennen er noget billigere i Leeds end i London. Heldigvis skulle min kollega naa et tog ved 16.00 tiden, saa der var yderligere lejlighed til at kigge paa byen. Mere om det senere. Nu vil jeg se hvad andre har fundet paa for bogstavet "L". 

10 kommentarer:

Eva sagde ...

Tak for en sjov lille tur i Leeds:) Det er da skønne bænke, de har.

Michael sagde ...

Du glemte lige det vigtigste Tina, det er virkeligt skuffende, Leeds har intet mindre end verdens største klubhold i fodbold, second to none, du må på Elland Road næste gang du er på de kanter, det er hjemmebane for Leeds United, og så er der også det gamle teater og rockgruppen Kaiser Chifs.
Men dejlige billeder du har taget.
God Søndag aften.

Inge sagde ...

Leeds.. fedt valg og tak for turen dertil. Bænkene er skønne.. :-).. må sige som Michael.. du glemte fodbolden ;-)

Ellen sagde ...

Ja, jeg ville nu aldrig have lagt mærke til, at du havde overset noget fodbold.
Jeg har været i Manchester et par gange uden at skænke fodbold en tanke, da jeg var der :-D

Det er sjovt at se dine billeder fra Leeds... og pudsigt at studere de forskellige bænke, som åbenbart er byens image?

Anonym sagde ...

WAW, hvor er du bare en scorer, Tina :-D

Tina - omme i London sagde ...

Eva - ja, synes du ikke? :)

Michael - guuuuud, spiller de fodbold i Leeds? :)

Inge - mon ikke de gemte sig, jeg mener de tabte stort aftenene foer vi ankom. :)

Ellen - jeg ved ikke rigtig hvad baenkene er et symbol paa, andet end det er en meget venlig by?

Anjoe - ja, det var ret heldigt ramt. :)

FUUR. sagde ...

Flotte bænke, tror dog, jeg ville tage et tæppe med, hvis jeg skulle falde i fristelse,og sætte mig.
De ser kolde ud.Flotte billeder mus, kunne godt få lyst, at tage en tur til Leeds. Ikke for fodbolden; men arkitekturen, indbyder til mere kikkeri.

Melusine sagde ...

Takk for omvisningen fra Leeds,
har aldri vært der - men er kjent med byen og fotballaget :)

lone.g sagde ...

Hvor er det spændende at læse det du skriver og nu får jeg noget af vide om Leeds, som jeg intet aner om ;-)
Godt at du går rundt med dit kamera i lommen, så kommer der gode billeder på bloggen.
kh Lone.g

Tina - omme i London sagde ...

Moar - ja, det var ikke just sid ned vejr, men skoent, det var der!

Melusine - selv tak, nu kender du lidt mere til byen. :)

Lone - tak skal du have. Jeg haaber du noed turen. :)