09 januar 2011

Loerdagshandel

Vi lod vaekkeur vaere vaekkeur i morges og vaagnede foerst op ad formiddagen. Vejret saa lidt omskifteligt ud, men vi besluttede os for at drage ud i det og finde et sted hvor vi kunne spise lunch. Det var rigtig laenge siden vi var gaaet ud og spise, bare os to.


Normalt er jeg frisk paa at gaa eller snuppe cyklen, men jeg maa indroemme jeg var glad for bilen i dag. Det var simpelthen pivkoldt, til trods for vi har fire plusgrader, men vinden var lumsk og luftfugtigheden hoej.


Spisestedet fandt vi ret hurtigt, da min elskede kom i tanker om et sted han havde fundet en dag han var i Croydon. "Roti Masters" er en lille Trinidadian restaurant, som laver noget af det bedste VestIndiske mad jeg har smagt i lang tid. Det ser ikke ud af saa meget, men joesses, som det smagte! Det er ikke sidste gang jeg er gaaet derind for at fylde maven.


Vi fandt en lille Afrikansk forretning lige i nabolaget, som er ejet af en soed kone fra Sierra Leone. Hun havde en kaempe kasse hibiscus staaende. Paa Jamaicansk kaldes hibiscus for "sorrel" og Jamaicanerne laver en rigtig laekker drink, som ganske enkelt kaldes "sorrel" Det var laenge siden vi havde lavet sorrel, saa vi koebte en posefuld, som skulle laves til drikken inden alle vores kaere boern dukker op og spiser med os i morgen.


Den soede butiksindehaver var saa ivrig for at fortaelle os om alle de spaendende ting hun havde i forretningen. Disse blade er "sweet potato leaves", som Afrikanerne bruger meget i madlavning. Vi kender ikke til at bruge dem og sprang over i denne omgang, men det kan da godt vaere man skulle proeve det en dag.


Vi drog videre til et supermarked for at faa fat i noget kylling til i morgen. Heldigvis var der andre kyllinger tilstede end denne her, for ellers maatte vi vidst have lavet menuen om!

2 kommentarer:

Koh-I-Noor sagde ...

Uhm... En lækker kulinarisk tur rundt i hele verden. Hvor lækkert og jeg kan næsten dufte tingene.

Tina - omme i London sagde ...

Tak skal du have. Det staar paa komfuret nu og DUFTER! :)