18 september 2009

GULP!

En af mine kolleger kom styrtende ind i dag og fortalte mig at en mine unge kollegers kaereste lige havde ringet og sagt at Anna, den unge kollega var faldet om i en butik og var blevet hevet paa sygehuset med ambulance. Kort tid efter ringede den unge piges soester ogsaa og fortalte det sammen. Jeg bad dem tage sig af pigebarnet og saa skulle vi nok bekymre os om arbejdet.IMG_4507

Der gik ikke mange oejeblikke saa ringede moderen ogsaa og saa kan jeg da ikke sige andet end jeg foelte mig velinformeret om slagets gang. Moderen undskyldte mange gange og hun og jeg fik os en lille snak, for Anna har nemlig type 1 diabetes og jeg har vaeret lidt bekymret for hende, da jeg synes hun skal stikke sig hele tiden. Moderen fortalte at hun normalt passer det selv og ikke har noget problem med at styre blodsukkeret. Da vi lagde paa ringede min telefon igen. Det var den stakkels Anna, der graed, undskyldte og forklarede at hun ikke var naaet hen og levere den kuvert hun havde i tasken. IMG_4510

Jeg vidste hendes far var paa vej til sygehuset, men jeg kunne ikke holde ud at hoere hende graede paa telefonen, saa jeg smed mig i en taxa og tog paa sygehuset for at sidde med hende, indtil hendes far dukkede op. Da jeg ankom fik jeg jordens stoerste knus og saa fik hun lige graedt lidt mere. Jeg var nok ikke lige saa god som mor, men jeg tror nok jeg kunne bruges i hendes fravaer. Stakkels pigebarn, jeg har jo ikke kendt hende ret laenge.

IMG_4509 
Jeg havde bare saa ondt af hende, for hun var virkelig forvirret og saa havde hun den mest knaldende hovedpine. Jeg turde naesten ikke aande inde paa sygehuset, da jeg simpelthen bare ikke vil have hverken svineinfluenza eller noget lignende, men jeg kunne nu ikke lade vaere med at blive indtil Annas far dukkede op. Han var en rigtig soed og bekymret far, som gav sin store datter et ordentligt knus og saa pev hun lidt igen.

IMG_4511

Jeg sagde farvel og smuttede igen. Jeg havde jo ogsaa et par ting, der lige skulle ordnes inden fyraften. Jeg proevede paa at ringe til moderen paa vejen ud af sygehuset, men hendes telefon var vidst roedgloedende, saa jeg lod det ligge et stykke tid.

IMG_4512

Sygehuset ligger i Whitechapel og er hjemsted for Londons helikopterambulanceservice. Jeg kunne ikke lade vaere med at smile, da jeg saa trappen til the helipad, som var noeje afskiltet. Som om piloten ikke allerede ved hvor han har parkeret sin helikopter! Jeg besluttede mig for at gaa tilbage til kontoret, da det egentlig havde vaeret lidt sindsoprivende at den stakkels pige var blevet saa syg.

IMG_4518

Jeg gik op ad Whitechapel, som er en oplevelse paa normale dage, men ikke mindre saa i loebet af Ramadan. Denne store moske “The East London Mosque” ligger i Tower Hamlets kommunen og er en af de stoerste moskeer i England. Der er plads til omkring 4.500 mennesker derinde. Kommunen har Englands stoerste muslimske befolkningstal. De fleste muslimer i kommunen er fra Bangladesh og det ses paa resten af gadebilledet.

IMG_4523

Naesten lige ved siden af moskeen ligger et af de mest beroemte firmaer i London, nemlig the Church Bell Foundry. Det er nok ikke et firma de fleste lige umiddelbart ville genkende, men hvis jeg nu siger at de laver kirkeklokker, har vaeret i eksistens i ca. 500 aar – oh, og har lavet en lille klokke ved navnet BIG BEN, for 150 aar siden… Jep, det er dem der har denne lille forsigtige facade paa hovedgaden. Big Ben er i oevrigt den stoerste klokke de nogensinde har lavet.

IMG_4525

Omraadet oser af historie og kultur og det er naesten umuligt at gaa rask forbi det hele, uden at skulle stoppe op lige kigge lidt paa dette og hint. Denne lille gavl ved jeg for eksempel ikke hvad gaar ud paa, men den ligner lidt saadan et sted hvor man kunne stoppe og drikke lidt vand. Den staar ved indgangen til en lille park, men det er ikke til at vide hvad der har gemt sig bag den over aarene.

IMG_4532

Paa den anden side af gaden har jeg tit kigget paa den flotte fidus over nr. 88s doer. Billedet har den joediske stjerne, men ogsaa noget der ligner et par loever med svaer, en snoerkel der ligner en lur og de store skjold, med maaske en joedisk lysestage paa. Jeg kunne godt taenke mig at vide hvad den gik ud paa, isaer lige i det omraade, men det gaar vel tilbage til den store joediske befolkning der var i omraadet for aar tilbage.

IMG_4537

Jeg fortsatte op mod Petticoat Lane Market og inden laenge var jeg tilbage paa min pind. Jeg ringede lige til Anna’s mor igen inden jeg gik hjem og det gik desvaerre ikke saa godt som de havde haabet. Annas blodsukker var faldet igen og de havde rigtig svaert ved at faa styr paa det. Jeg tror der gaar et par dage inden vi faar hende at se igen. Maaske paa mandag. Man har da lov at haabe for hende.

11 kommentarer:

Sister Bonde sagde ...

Dejligt du er der Tina - fantastisk støtte og hjælp i en ubehagelig situation.

Flotte billeder og beskrivelse.

Håber du får en dejlig weekend med besøg.

Helle K. sagde ...

Godt at der blev taget hånd om hende - og du var der indtil familien kunne komme :)
Der er mange ramt af A-influenzaen i England-ikke`? Her i DK taler de nu om, at den er ved at klinge af inden den er startet.

Ellen sagde ...

Igen må jeg beundre dine medmenneskelige egenskaber - du er der bare altid, når man har brug for dig, tror jeg.

Mht. den influenza, tror jeg, det har været en (medie)storm i et glas vand.
Charlotte kender ikke nogen eller bare til nogen, der har været ramt derovre - jeg gør heller ikke hjemme i DK :-)

Lene sagde ...

Kan kun give de andre kommentatorer ret, du er en uvurdelig støtte for dine kolleger og medarbejdere.

Og så har du en evne til midt i travlheden at lægge mærke til de små detaljer, det er ret godt gået :-)

Rimkogeren sagde ...

Uha, sikke en historie. Jeg slutter mig til koret og siger: "Flot klaret!"

Kisser sagde ...

Hej Tina.
Jeg er fast læser af din blog og håbder det er OK, at jeg spørgen om kan hjælpe min nevø med at leje et værelse i London?
Han skal studere på London Metropolitan University i det næste halve år. Han havde fået et værelse, men den værtinde, der havde lejet værelset ud til ham, har trukket løftet tilbage.
For øjeblikket bor han på hotel, og her kan han kun blive til på mandag, da alt er booket.
Kender du nogen, der kan hjælpe med en bolig/værelse i de næste 5 måneder?

FUUR. sagde ...

Du har et stort hjerte søde,
du har tid til andre, i din travle hverdag.

Du lærer os andre meget,
bare vi forstår, at tage ved lære.

God weekend!!!

Lotten sagde ...

Sikke en dag!
Hun er heldig at have en kollega som dig, den unge pige!!!

Kom så igang sagde ...

Rigtig skønne bilder du har taget. Midt i alt forviringen med stakkels Anne, god i var der til at støtte hende, det er ikke særlig rat ,at være så ung og så have diabetes'
Kan du have en god weekend

Donald sagde ...

Du er en knag sagde man i gamle dage når man ikke ville være for sentimental - men hvor er det svært at være nøgtern her, jeg har opgivet. Du er en skat.

Turen hjem fra hospitalet med minareter (eller hvad?) og resterne af en kirkegavl og sjove huse, porte, passager og kirkeklokkestøberi - et par timer i London med Twishart er ugens tilbud :-)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Tak for alle de paene kommentarer. Jeg tror saamaend ikke jeg er mere af en knag end andre (ja Donald, det ord indgaar altsaa stadig i mit aktive ordforraad!). Jeg kan bare ikke holde ud naar folk har det skidt, naar nu jeg selv har det saa godt.

Mht swine flu, saa kender jeg mange der har haft det, men de er heldigvis ellers raske folk, der derfor "bare" fik en grim influenza. Problemet bliver her til vinter, naar den stadig huserer og de helt unge og de gamle maaske ikke er staerke nok til at staa imod. Jeg haaber ikke det gaar saa galt som de truer med!