03 september 2009

Kulturforskelle

Jeg kom ud i hallen paa arbejde, hvor tre kolleger stod og snakkede. En var lige kommet tilbage fra tre ugers ferie i hans hjemland, som er South Africa. De to andre kaldte mig hid og sagde "fortael hende lige hvad du lige fortalte os" og saa fik jeg at vide at han havde vaeret paa jagt og havde skudt en "Springbok" (antelope). "Well done you!" sagde jeg, mens mine kolleger kiggede maabende paa. "How big was it?" spurgte jeg og blev moedt med et stort smil og fik vist hvor hoej bukken var.

"Fortael hende lige hvad I gjorde med den" tilfoejede min ene kollega. "Vi haenger hovedet med opsatsen paa vaeggen og laver pelsen til et taeppe. Koedet donerede vi til de fattige". Min kolleger var lige ved at besvime i shock - begge er koedaedere og byboern!

Den sydAfrikanske kollega var slet ikke i tvivl om jeg ville forstaa med det samme. "You come from a hunting nation too - eh?" sagde han, smilede og gik videre. Jeg tror naesten vi er soester og bror nu, han fra sydAfrika og jeg fra det aller nordligste Afrika. Det er anden gang paa en uge jeg er blevet mindet om at jeg kommer fra en anden kultur end den jeg bor i!

6 kommentarer:

Lotten sagde ...

LOL

Nille sagde ...

Du kommer muligvis fra en anden kultur - men du har især også nysgerrigheden og evnen til at interessere dig for andre kulturer! Dejligt...

Donald sagde ...

Det er jo smukt at give kødet til dem, der har mest behov for det.

Jeg er lidt tungnem, desværre: Mente de to kolleger at det var dog for galt at her havde en vildmand fra Afrika og talte om at der kunne være en vis jagtglæde ved at skyde dyr? -- og det stod han og talte om midt i et civiliseret samfund, hvor bøfferne produceres i sterile supermarkeder og dyrene på marken bare er til pynt?

Lone sagde ...

Så uvidende har man vel ikke lov at være? :-)
Jeg mener, der er vist ingen som englænderne, som har holdt af at gå på jagt gennem tiden - og hænge deres trofæer op.
Men historien er meget sød :)

Tina - omme i London aka teeweewonders sagde ...

Lotten - ja ikke?

Pernille - det kan du tro, men af og til laegges der maerke til forskellen (af forskellige aarsager)

Donald - det var netop smukt, men mine kolleger er slet ikke bekendt med at gaa paa jagt og var helt forfaerdede over de kendte saadan et par barbarer!

Lone - her er tale om et par inner city byboern der knap ved at det koed de spiser engang sad paa et levende vaesen. Det var bare hylemorsomt, de troede rigtig jeg ville blive chokeret, men havde ikke lige taget min opvaekst med i deres overvejelser. :)

FUUR. sagde ...

Det var vist lidt blær,du har dog haft, en god læremester i faderen din.
Så vidt jeg husker var drengene og du, fast inventar, både som klappere og bagefter når dyrene skulle brækkes, da vi havde de "store" jagter.
Det var dengang, jagtmarkerne er blevet lidt mindre nu, ca. 700. kvm.
Det er med både bede og græsplæne.

Det kan blive småt for enhver; men nemt.