09 september 2009

Aftenens godnatbillede

Aftenens godnatbillede har jeg laant fra the Daily Telegraph, som bringer en hel serie billeder af storbyer verden over taget fra det ydre rum. Dette billede er let genkendeligt for en Londoner, pga ringvejen hele vejen rundt om byen.

Det er spaendende at se hvordan byopbygningen i de fleste lande ligner et oeje, hvor alle linierne starter i midten og peger ud af, hvor byopbygningen i USA er fuldstaendig firkantet og alle byerne har helt lige veje, der peger oest til vest og nord til syd.

I forskellige lande bruger man forskellige slags lys, som giver forskellige farver. I Japan, f.eks. er lyset groent! Jeg har altid sagt at Japan er saa forskellig fra resten af verden som om det var en anden planet. En dag rejser jeg dertil for at se det med egne oejne.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor er det morsomt. Straks jeg så billedet tænkte jeg, at det mindede mig om London. Den ene gang jeg har været der, ankom jeg nemlig sent om aftenen og jeg var dybt fascineret af det lysbillede under mig. Jeg er ikke vant til at rejse og havde/har aldrig set noget lignende. Det var en kæmpestor oplevelse.

FruE sagde ...

Sikke et billede. Jeg kom også til at tænke på de aftenrejser jeg selv har haft i fly (kun få). Hvordan byerne ser ud i mørket.

lone Clerkin sagde ...

jeg vil med til japan

Tina - omme i London sagde ...

Jens - jeg er vandt til at rejse, men jeg synes stadig det er en kaempe oplevelse hver gang. Godt skuet at det var London dog. :)

Fru E - der er noget helt specielt ved at ankomme et nyt sted om aftenen. Det er saa spaendende at vaagne den naeste dag og se hvad det er man er naaet frem til.

Lone - du skal vaere saa hjertens velkommen. :)