08 maj 2015

Dagens lunchtime vandring

Dagens lunchtime vandring gik ned gennem Whitehall. Jeg skulle lige ned og se om flyttevognen holdt parat uden for 10 Downing Street i anledningen af dagens parlamentsvalg.


Whitehall var spaekket med folk; aldrig har jeg set saa mange skolegrupper paa et sted. Jeg elsker at skoleboernene faar en ide om hvordan valgprocessen virker.


Der var ingen tegn paa flyttefolk, men der var i stedet en hulens masse journalister, som tilsyneladende har til sinde at blive staaende til i morgen aften engang, naar de sidste valgurner er toemt.


Det gode vejr lokkede mig ned paa Parliament Square, hvor en hulens masse flag var strammet an - jeg fandt bare aldrig ud af hvorfor. Dannebrog kan lige skimtes bag traeet til hoejre.


Valget er et af de mest spaendende i mands minde, da der ikke eksisterer andet end gaetvaerk og oensketaenkning til at give en ide om hvem vinder.


Jeg var et smut ved stemmeurnen paa vejen paa arbejde i morges. Da jeg kom ud, stod der en og delte valgpropaganda ud for det Groenne parti. Lidt af en selvmodsigelse; jeg ville have troet de havde holdt sig fra at spilde papir paa den slags!


Himlen saa truende ud, da jeg naaede tilbage til toppen af Whitehall, det goer valgresultaterne ogsaa!

6 kommentarer:

Donald sagde ...

Sikken en tur! Det er nok lidt for tidligt at flytte fra nr.10, mon ikke den sendrægtighed der er i systemet er en nødvendighed for stabiliteten?

Jeg kan huske at Gordon Brown gjorde et symbolsk nummer ud af at forlade Downing Street nr.10 med kone og barn efter en lille tale. Var det ikke helt unormalt? Jeg ville tro at man klarer det mere diskret ved at blive kørt til egen bolig i en passende cortege :)

Eva sagde ...

Det er jo spændende, - også for Europa. Tak for fine billeder af en valgklædt by.

Annes indfald sagde ...

Ja... det har været et spændende valg... og tiden efter valget tegner lige så spændende, både for UK og EU!
Sikke en himmel du fangede bag Nelson... det er måske meget symbolsk?

FUUR. sagde ...

Flyttebilen kom ikke i brug.
Vi ser hvordant det går hos jer.
Kan belave os på valg, i vort eget lille Danmark.

KirstenK sagde ...

Åh så fine billeder...og valget nu hvor vi kender udfaldet...det taler vi ikke mere om lige nu. Men fremtiden bliver spændende uanset hvad!

Karin sagde ...

Dejlige billeder, og tak for turen.

Cameron bliver jo boende, og det jeg hører, lyder det til i skal til stemmeboksen igen snart, om ind/ud af EU.

God weekend.