04 maj 2015

Bank holiday (",)

I dag er en af vores vidunderlige 'bank holidays', saa en ekstra fridag efter vores Danmarkstur. 


Der er altid megen snak om hvad for noget vejr vi kan forvente paa Bank Holiday Monday, da folk elsker at brokke sig over at det har regnet - det kommer de saa ikke til i morgen... Vejret viste sig fra sin paene side i dag og jeg fik mig endelig slaebt ud og goere et par ting i haven - ikke helt saa meget som jeg burde, men lidt har ogsaa ret...


Forglem-mig-ej-erne, som kom fra min soede soester og hendes svigermor i Irland, er gaaet helt agurk i aar. Jeg kan ikke helt lade vaere med at studse over at det var lige praecis i aar de besluttede sig for at blomstre som en gal. Glemme hende, det goer jeg aldrig!


Jeg havde et par ting, der skulle i jorden og en del potter, der traengte til en kaerlig haand. Rosen opdagede jeg hedder 'Kronenbourg', hvilket jeg gaar ud fra er et forsoeg paa at skrive 'Kronborg', saa nu er den min danske rose. :)


Hortensiaen, som jeg fik tilsendt sidste aar efter min operation, staar lige paa nippet til at spring ud. Jeg har laenge haft planer om at faa den sat i jorden, i stedet for den ellers fede spand, som den blev leveret i. Det blev ikke i dag, den kom i jorden, men mon ikke det lykkes paa et tidspunkt...


Sidste aar, eller var det aaret foer, koebte jeg et par ribs og solbaerbuske. Begge dele staar i aar med ca en million baer hver. Jeg haaber vi naar at faa nogle stykker, inden fuglene snupper dem allesammen.


Valmuerne star stadig hedger end ukrudtet, men jeg bliver vidst noedt til at give min elskede ret, naar han mener jeg forsoemmer haven i disse dage. Han er flink til at klippe plaenen (naar han ikke kan holde ud at se paa den laengere), men han har lugningsforbud, da jeg ikke har den store tiltro til hans evner. Det kan godt vaere jeg skulle se at komme i hak; selv min elskedes taalmodighed varer ikke evigt.


Min taalmodighed var ogsaa paa proeve i dag, da jeg var ved at proeve paa at tage et billede af min voksblomst i blomst. Den vil ikke fotograferes, men smuk, det er den altsaa.

5 kommentarer:

FUUR. sagde ...

De smukke forglemmigej fra Irland,
som mine smukke princess Irene tulipaner, sender gode minder mus.

Karin sagde ...

Det er vidunderligt når det hele myldre frem.
Sjovt det med at tale om vejret, et meget almindeligt small talk emne, kan forstå det ikke kun er typisk dansk :-)

Ønsker dig en dejlig 4 dags arbejdsuge.

Tina - omme i London sagde ...

Ja mor, meget gode minder.

Abildjyden - tak skal du have; jeg tager TO firdages uger. :)

Eva sagde ...

De der BANK holidays må gerne brede sig til DK.

Det er dejligt også at kunne mindes nogen gennem blomster. Forglemmigej er sådan et fint navn, - og farven er smuk.

Donald sagde ...

Den er så smuk, den forglemmigej, jeg tror det er en variant som er flerårig, og som blomstrer meget flittigt, en bekendt skrev til et billede af mine forglemmigej-blå blomster:
Jeg tror det er Vårkærminde (Omphalodes verna) Den er nemlig lille og sød lav og forglemmigej-blå og blomstrer lige nu og kommer igen år efter år, i modsætning til forglemmigej, som er to-årige.