Enhver der har lidt lokalviden i London, ved at Lewisham, hvor vi bor, ikke er byens fineste kvarter. Lewisham er en stor kommune, med over 250,000 indbyggere og en temmelig farverig befolkning. Kommunen er populaer at bo i, da huspriserne er 'billige' (London billige...), vi har nogle rimelige skoler i nabolaget og det er ikke noget man normalt finder i det centrale London. For faa maaneder siden udraabte the Financial Times kommunen som stedET at koebe huse i London.
Alle de store bygherrer laeste aabenbart den avis, i hvert fald har de alle pludselig byggearbejde igang inden for kommunens graenser og hele omraadet omkring togstationen staar paa den anden ende, mens vejen bliver lagt om og boliger og forretninger bliver bygget. I Lewisham er der et stort, dagligt, gademarked, hvor man kan koebe alt fra frugt og groent til gulvtaepper, toej og sko. Indtil for omkring 10-15 aar siden var der en lille delvist tildaekket del af markedet, som var fyldt med Afrikanske og Caribiske forretninger. Den del hed 'the Lewisham Model Market', lokalt ogsaa kendt som 'the black market'.
Det er ikke kun bygherrerne der har faaet oejnene op for Lewisham, der er andre der ogsaa har indset her er en kaempe befolkning, som maaske har lidt penge i lommen, som de kan faa del i. I fredags genaabnede the Model Market, denne gang som et uber moderne omraade, hvor man kan gaa ud og faa sig en organisk oel eller en cocktail og noget 'street food' fredag og loerdag aften, hele sommeren igennem. Street Feast, hedder konceptet, og det er lige noget der passer ind i saa blandet en befolkning. Vi smuttede derned i aftes og maatte staa i koe for at komme ind!
Der var en fed stemning paa markedet. Alle snakkede med alle og alle genfandt vi de forhenvaerende forretninger. 'Her har jeg koebt stof i tonsevis', sagde jeg til min elskede og saa faldt jeg i snak med nabokonen, som ogsaa havde syet meget fra den butik. 'Min mor plejede at koebe haarprodukter i en butik her', sagde en, mens en anden mindedes den fede pladeforretning, som plejede at dunke med basrytmer. De der ikke havde en caribbisk rom cocktail i haanden, havde en fancy oel i stedet. Vi valgte en af London bryggeriet Fuller's Frontier og det er bestemt ikke sidste gang vi har faaet saadan en.
Vi blev haengende en oels tid, men forsvandt andetsteds for at finde noget at spise, da der simpelthen var for mange mennesker til vi kunne faa et sted at sidde til at spise. Vi var alle enige om at vi simpelthen er for gamle til at staa op og spise aftensmad!
Vi lod discokuglen vaere discokugle og luskede over paa den anden side af gaden, hvor de bestemt ogsaa nyder godt af de mange besoegende. Aldrig har vi set bymidten saa travl paa en Juni, loerdag aften. Vi glaeder os meget til at aflaegge the Model Market endnu et besoeg; naeste gang vil vi tidligere afsted, saa snupper vi et par saeder og saa skal der smovses!
3 kommentarer:
En organisk øl, altså: i dansk design taler vi om organiske former, både i arkitektur, maleri og smykkekunst, menøl? Så skal du have fat i et meget specielt og hundedyrt mundblæst glas, der garanteret ikke er til at vaske ordentligt op.
Men ok: englænderne siger organisk, for tyskerne skal det være bio, brygger Fur, som Thisted, økologisk øl?
Skål!
Hehe, det er som at høre Charlotte - hun kommer også til at sige 'organisk', når hun mener økologisk, men det er også en drilsk, false friend :-)
Sjovt med det sted - det ligner jo noget, der er løgn, når man ser det udefra, men sådan noget skal man ikke lade sig narre af :-)
Aage - arghhhhh fu fannan, jeg var for lad til at tjekke og var helt overbevist om at jeg havde husket rigtigt denne gang; not so! :) Mht Fur Bryghus, saa maa jeg melde pas. Vi faar se om mor laeser med. :)
Ellen - he he, ja, du kender jo problemet med sprogfiduserne, der driller. :)
Mht the Model Market, saa er vi midst lidt mindre sarte her til lands end i DK, som sommetider er en tak for klinisk og derfor mangler det ellers saa danske faenomen - hygge! :)
Send en kommentar