25 september 2013

Kommentarer udbedes

'Kommentarer udbedes' stod der paa fortovet udenfor St-Martin-in-the-Fields kirken ved Trafalgar Square - og saa kunne jeg da ikke holde mig vaek! 


Kommentarerne skulle i dette tilfaelde handle om et stykke kunst, nemlig det naeste stykke kunst, som skal staa paa den fjerde sokkel paa Trafalgar Square. Der er et valg mellem seks forskellige kunstvaerker af seks forskellige kunstnere og nu er det 'bare' om at vaelge.


Mit valg faldt ikke paa denne her, men alligevel er jeg lidt vild med den. Kraeet er kreeret som skelettet paa den helst der skulle have staaet paa soklen, da den blev lavet for snart 200 aar siden. Jeg kan ikke finde ud af at forklare historien bag navnet 'Gift Horse' paa dansk, men den vakse laeser kan selv tjekke paa dette link, som giver en lille rundtur paa udstillingen af de seks figurer.


Denne figur mindede mig umiddelbart om de inuksuk stenstakke man ser i Canada, men skal forestille noget helt og aldeles naturligt og uroert af menneskehaand, nemlig sten fra Yorkshire; hvor mange af de sten der er brugt paa Trafalgar Square kommer fra. 


Min absolut favoritfigur er denne kaempe tommeltot; den er bare saa positiv, glad og saa helt og aldeles London. Taxachauffoererne giver altid 'thumbs up', naar de drejer ud i trafikken. 

Vi faar vente et stykke tid inden resultatet og saa endnu et stykke tid inden vi faar kunstvaerket at se, men indtil da har vi den knaldblaa hane til at holde os ved selskab. :)

7 kommentarer:

Inge sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Inge sagde ...

Jeg holder med dig.. Thumbs up skal på soklen næste gang.. :-)

Annes indfald sagde ...

Ja, den tommeltot er da lige i øjet og passer så godt.
Den blå hane er til gengæld særdeles iøjnefaldende! Især i solskin! Jeg fandt aldrig ud af hvad ideen bag den var?

AagePK sagde ...

Jeg kan godt se ideen i thumbs up!, men jeg stemte nu alligevel på hesten: sammenkædningen med ticker'en på børsen passede mig udmærket, men som jeg skrev i begrundelsen: jeg havde nok brugt en af hestene fra Dürers billede De 4 Apokalyptiske ryttere!
Tommelen på 10 meter er for dominerende og kunne give forkerte associationer. Men jeg elsker RSA for deres gode ideer, jeg melder mig nok snart som fellow.

Ellen sagde ...

Det var lidt svært for mig at vælge - blot var jeg ikke i tvivl om, at The Moon Mask skulle vælges fra - den var da lige uhyggelig nok :-)
En sjov ide er det dog at lade folket deltage i beslutningsprocessen.

Pia´s Hverdag sagde ...

Super god info ...
Jeg er mest til stenene, men kan også li´ skelettet

Tina - omme i London sagde ...

Hov - sig mig lige engang, jeg gad vide om jeg er faldet i mit eget spamfilter, for jeg har da svaret paa alle de her kommentarer. Hmmm???