28 juli 2013

Nelson's nye nabo

De fleste der besoeger London ender med et smut paa Trafalgar Square. Det er ogsaa synd og skam at lade vaere, for det er en skoen plads, som ligger lige midt i det hele. Jeg er heldig nok at min hverdag foregaar med udsigt til pladsen, saa det er naesten umuligt at undgaa at foelge med i hvad der foregaar - og der foregaar en del!


I fredags opdagede jeg at Lord Nelson har faat en ny nabo paa den fjerde sokkel paa pladsen. De andre tre sokler i hjoernerne af pladsen har hver sin faste bronzestatue, men den fjerde faar af og til noget nyt strammet an og det er tit moderne kunst.


Kunsten denne gang hedder Hahn/Cock og er af kunstneren Katharina Fritsch. Kunsten er en enorm, naesten fem meter hoej og knaldhamrendes blaa hane, som staar og kigger ud over, bare fordi. Jeg synes den er skoen, men jeg er sikker paa den har en del helt og aldeles humoerloese kritikere.


"Hvorfor staar der en kaempe blaa hane der" spurgte en mand mig, mens jeg stod og tog billeder. Jeg forklarede lidt om at soklen har vaeret vaert til alt muligt i de sidste aar - og nu hanen. Manden sagde tak og gik hen og oversatte, hovedrystende, til sine venner, som skyndte sig at tage nogle billeder.


Jeg snuppede et enkelt billede mere og gik tilbage til min pind. Jeg elsker Trafalgar Square, der er aldrig kedeligt!

7 kommentarer:

Fynpige sagde ...

Hej Tina. Ny læser af din blog :o) er nød til at spørge til de kjoler du har købt i East, de er da for flotte og det snit er også lige mig. Hvordan skal man vælge en engelsk størrelse, bruger i dk str 42-44. Hej fra Danmark . Lene

AagePK sagde ...

Det her er da smart: så har man en plint til overs, og på den har man så skiftende udstilling af moderne kunst af sidste snit, så kan man se, hvordan noget gør sig i det offentlige rum. Også et nyt udstillingsvindue for kunstneren.
Du må få et par kasser Hancock fra Skive bryggeri over og promovere dem i skyggen af Hahn/Cock!

Tina - omme i London sagde ...

Lene - velkommen hid. Mht kjolestoerrelserne, saa vil jeg gaette paa en str. 14-16. Kig evt paa http://www.marksandspencer.com/General-Womens-Size-Guides-Product-Information-Help/b/47647031 deres stoerrelser er normalt til at stole paa.

Aage - ja, ikke. :)

Conny sagde ...

Hvad mon Nelson ville sige til sin nye nabo, hvis han kunne tale.
Den hane vil nok forarge mange af turisterne.
Kan du have forsat god sommer.
Conny.

Tina - omme i London sagde ...

He he Conny - det' jo lige det. Fortsat go' sommer til dig ogsaa.

AagePK sagde ...

Jeg fik en hyggelig snak med en af pigerne på Hancock bryggeriet i formiddags. De syntes godt om din side, da jeg fik gelejdet hende derhen; men desværre har de ingen agent i London. Så vist ikke nogen pakke hjemmefra denne gang, Tina! ;-)

Donald sagde ...

Det var godt at turisterne fik noget at ryste på hovedet over :)