19 april 2009

Fotosafari

Solen har skinnet som en besat naesten hele dagen. I formiddags var det lidt overskyet, men saa gik jeg til frisoeren og fik sat lidt styr paa hoestakken og saa skal jeg ikke sige andet end solen var kommet frem, da jeg kom ud der fra. Nej, hvor laekkert.

P1270118

Saadan noget vejr indbyder til en lille havevandring og ingen havevandring uden en fotosafari! Forglem-mig-ejerne staar i fuldt flor og jeg elsker bare den lille uskyldige blomst. Jeg har altid haft den i store maengder i min have og jeg kan aldrig blive traet af den. Bare navnet alene er da nok til en foraarsforelskelse.

P1270128 

Vi har ikke saa mange af de gammeldags kaempetulipaner og det skal jeg have noget gjort ved, for de 4-5 stykker vi har er simpelthen ikke nok til min graadige oejne. Hver gang jeg kigger paa tulipanloeg kommer jeg til at koebe dvaergtulipaner. De er sandelig ogsaa flotte, men de store, lidt vulgaere, gammeldags af slagsen er og bliver altsaa min yndlings.

P1270133

Frugttraerne er alle godt paa vej til at forme aarets hoest, til trods for den haarde klipning de fik tidligere paa aaret. synes jeg det ser ud til at blommetraeet nok skal baere frugt alligevel. Blomster har der i hvert fald vaeret mange af.

P1270145

Vi har to forskellige aebletraer, eller det vil sige vi har faktisk tre, men to som vi selv har plantet, da vi flyttede ind for godt 7 aar siden. De har ikke baaret saerlig meget frugt endnu, men det de har baaret har vaeret rigtig godt, omend i meget smaa maengder.

P1270147

Vi koebte to forskellige slags aebler, men nogen der blomstrer paa samme tid, da gartneren bildte os ind at saa bliver de befrugtede. Ja, det er godt der er nogen der har forstand paa den slags, for jeg har sgutte!

P1270184

Ved samme lejlighed som vi koebte aeblerne og blommetraeet satte vi ogsaa et paeretrae, som vokser akkurat lige saa langsomt som aeblerne. Nej, det er faktisk loegn, den vokser langsommere og har indtil videre sat en spiselig paere – paa 7 aar! Naar vi en dag saelger huset staar den nok med tonsevis af frugt. :)

P1270161

Magnolieblomsterne synger paa sidste vers for i aar, men det goer ingenting, for traeet er smukt hele aaret rundt. Bladene foldede sig et ordentligt stykke mere ud i dag – det gjorde det hele vidst.

P1270170 

Sidste stop paa min fotosafari var ude foran huset, hvor vi har jordens smukkeste pyntekirsebaer. Den er altid en af de sidse paa gaden til at blomstre, men den er den lange ventetid vaerd, for joesses, hvor er den bare smuk!

11 kommentarer:

Farmer sagde ...

Du er foran, Tina.
Vi kan blot mønstre moreller i hvid knop, og der "Rigtige" tulipaner er end ikke begyndt at vise farve.
Dejlige billeder.

Anita sagde ...

Det ser ud til at være en skøn have I har :-)

Jeg fik tulipaner af Kevin forleden dag. To styks selvplukkede, fra de få rækker, som står lige nedenfor vores opgang. Han er sgu så sød, den lillemand, når han siger Værsgo' og "jeg ved godt, jeg ikke må gøre det, men jeg synes det var så længe siden, jeg sidst har givet dig blomster, mor". Han er guld!

Hav en dejlig søndag, Tina :-)

Catarina sagde ...

Aii hvor er I langt foran derover. Her er det kun morellerne der blomstre.

God søndag Tina. :-)

Tina - omme i London sagde ...

Farmer - jeg kommer til DK paa onsdag og saa er jeg spaendt paa at se med egne oejne hvor mange ugers forskel her er. Med det antal blomsterbilleder jeg tager, kan jeg lave en statistik!

Anita - vi er ogsaa glade for vores have, men det er sgi da lidt af et arbejde at faa passet. Kevin er soed!

Catarina - bare rolig, jeres kommer ogsaa lige om straks. :)

God soendag til jer alle.

Gitte J sagde ...

Så langt er det ikke kommet i vores have, så vi venter stadig på det flotte blomsterhav.

Sifka sagde ...

Det er godt med lidt forventningsglæde. Fine billeder:)

Anette sagde ...

Det ser ud til at være en skøn - og stor - have i har. tak for kigget.

anjoe sagde ...

Her på Midtlolland er alt også i fuld aktivitet, men vi ligger jo også lunt!

Forglem-mig-ej topper hos mig ;-)

Tina - omme i London sagde ...

I dag har foraaret lige taget en ordentlig toern mere, for joesses, hvor har solen skinnet og hvor har det vaeret dejligt. :)

Anonym sagde ...

Den sidste uges tid har jeg været ude at gå en masse lange ture i hele København. Det er skønt at se hvordan det hele springer ud - selv om I er lidt foran i London.

Lene sagde ...

Ja i forhold til mosen, så er I langt foran :-)

Og jeg drømmer stadig om at købe et magnoliatræ og putte det i en krukke, som din søster foreslog :-)

Tak for fotosafarien :-)