02 september 2009

Dagens lunch time vandring

IMG_4348

Som ofte er tilfaeldet gik dagens lunch time vandring til Whitecross Street Market, hvor der er dukket en ny market stall op – en med masser af smaa poser slik. Hmmm… den passer ikke saa godt ind i det ellers sunde tema, men vi klagede ikke. En enkelt vingummibamse kan man da altid klemme ned.

IMG_4349

Vi blev enige om at tage en anden rute hjem end den vi plejer. Jeg er saa forelsket i lejlighederne omkring Whitecross Street og den forelskelse fortog sig da over hele hovedet ikke som vi gik gennem omraadet. Det er aar og dage siden jeg har gaaet den vej, maaske taet paa 20 aar, men den gang var stedet ikke flot som det er nu.

IMG_4350

En gade vaek fra markedet finder man Bunhill Fields Burial Ground, som er en rigtig gammel kirkegaard, som ikke har vaeret i brug i omkring 150 aar, men som stadig har mange af de gamle sten staaende.

IMG_4351

Jeg har altid godt kunne lide kirkegaarde. Der er en helt speciel stemning og tit er der fantastisk smukt. En dag skal jeg vidst paa vandring med mit gode fotografiapparat, for det med detaljer kan jeg ikke lige komme ind paa her, men tro mig der er skoent!

IMG_4353

De fleste af gravstenene kan man ikke laengere laese, da de er oldgamle, men selv uden indskriften er de interessante i det at kirkegaarden ikke er “indviet jord” (hedder det ikke saadan noget lignende, unconsecrated…) og mange af dem der er begravet der ligger der fordi de ikke var del af den gaengse kirke paa tiden.

IMG_4354

Der ligger mange beroemmeligheder paa kirkegaarden, blandt andre William Defoe, som er manden bag Robinson Crusoe. Jeg havde ikke lige tid til at finde hans grav, skoent jeg mener den staar lige ved en af indgangene, men den finder jeg naeste gang jeg har tid.

Nogle af gravstenene har nogle fantastisk lange inskriptioner. Jeg ville oenske det stadig var tradition at skrive hele doktorafhandlinger paa stenene, for de er da noget sjovere at laese end dem hvor der bare staar et navn!

IMG_4355
Mange bryder sig ikke om at taenke paa at lave planer omkring ens doed, men jeg har en helt klar mening om den sag. Halvdelen af min aske skal saettes i jorden paa Fur kirkegaard og resten skal vaere ved min elskede, som stadig er af den mening at han skal begraves og ikke braendes. Forhaabentlig har jeg mange aar endnu til at overbevise ham om at braending er at foretraekke. :) Desuden skal der ordentlig information paa min gravsten; mit fulde navn foedseldato, doedsdato og sted for begge og meget gerne en lang historie som den paa stenen her. Maaske jeg skulle skrive den selv, for jeg har da aldrig kunnet fatte mig i korthed.

IMG_4360

Saadan en lunchtime kan snart faa ben at gaa paa og godt nok er min kollega taalmodig, men jeg ville ikke opbruge hele hendes taalmodighed paa en dag, saa vi begav os tilbage til virkeligheden igen. “Du er altsaa god til at finde steder at gaa hen” sagde hun, da vi kom tilbage til kontoret og saa var jeg tilfreds, for mon ikke hun er frisk paa endnu en tur igen snart. :)

10 kommentarer:

Lene sagde ...

Jeg vil nu også begraves :-) så forstår godt din mand.

Den kirkegård ser spændende ud, så jeg glæder mig til detaljerne :-) Og du er god til at finde steder og til at komme af sted, er det vanligt at folk traver ud i deres frokostpause?

Tina - omme i London sagde ...

Hmmm... den kommentar faar han IKKE oversat. Jeg bryder mig simpelthen ikke om begravelser, og haaber paa de bliver forbudt i London. :)

Kirkegaarden er spaendende og der er mange af den slags i London, men ikke i umiddelbar gaaafstand fra kontoret. Jeg kender indtil flere der traver i frokostpausen og af og til stoeder jeg ind i dem under mine egne ture, men de fleste gaar vidst bare ud og faar fat i en sandwich og saa tilbage til kontoret igen.

Jeg elsker at udforske og traenger til lidt luftforandring naar vi naar saa langt som til middag - ergo hiver jeg gud og hver mand med ud paa mine ture og de synes altid det er spaendende.

Conny sagde ...

Du skal have tak rundvisningen,jeg kan også godt lide at besøge kirkegårdre, også når vi har været uden for DK.jeg har set en gammel jødisk kirkegård i Prag.

Tina - omme i London sagde ...

De fleste mennesker forstaar slet ikke min fascination og synes kirkegaarde er soergelige og uhyggelige. Jeg er glad for jeg ikke er den eneste der har saa saer en hobby. :)

Donald sagde ...

Du *er* go' hun har helt ret :-)

Tina - omme i London sagde ...

Tak tak. :)

Manja sagde ...

Mon ikke du forveksler skuespilleren Willem Dafoe med Daniel Defoe? Det er i hvert fald den sidste, der har skrevet Robinson Crusoe og Moll Flanders ;)
I øvrigt er Paul Bunyan også begravet på kirkegården, da det blev begravelsessted for dissenters - altså folk uden for C of E...

Tina - omme i London sagde ...

LOL - jo, jeg mente helt klart DANIEL Defoe. Willem ved jeg vidst ikke engang hvem er, men hans navn maa eksistere i underbevidstheden?

Manja sagde ...

Jeg er overbevist om at du ved hvem det er, når du ser ham. Han har nogle MEGET markante træk. Han spiller skurken i den første Spider Man-film hvis det ringer nogen som helst klokker? Ej, hehe, jeg er bare pedant, syntes bare det lød så skægt.

Tina - omme i London sagde ...

Naaah ja, ham ved jeg da godt hvem er, det er ham fra "The English Patient". Jeg er vild med den film!

P.S. - mht pedanteri, saa tror jeg nok du har konkurrence. :)