14 september 2014

En oplevelse for livet

For halvandet aar siden fandt vi en rigtig god yogaklasse faa minutters gang hjemme fra. Vores laererinde, Priscila, er helt og aldeles fantastisk; hun har en engels taalmodighed og er utroligt generoes med sin tid og viden.

Efter min operation i juli snakkede jeg med Priscila, som bad mig bestille en tid hos hendes egen laerer, Glenys, for at faa lidt instruktion om hvilke hensyn man skal tage til halsen efter saadan en omgang.


Dagen for den foerste lektion af fire kom endelig i dag. The Iyengar Institute of South London ligger en lille halvtimes gaatur hjemmefra og da vejret var saa fint, blev jeg enig med mig selv om at gaa derned.


Instituttet ligger i Deptford, som i mange aar har vaeret et meget forsoemt omraade. Som alle de andre forsoemte omraader i det indre London, har Deptford pludselig faaet en renaessance. Blandt alle de gamle og slidte bygninger, dukker nye og moderne bygninger op.


Bydelen er paa et rigtig spaendende stade lige nu. Pludselig begynder alle mulige projekter at dukke op, saa som en lille privat biograf bag denne snuskede facade. Lige pt er der nemlig ingen biograf i denne bydel og det er der nogen der har besluttet sig for at goere noget ved!


Om faa aar tror jeg naeppe vi ha denne slags maerkvaerdige butikker i bybilledet, hvilket er baade godt og ondt, men saadan synes jeg altid det gaar, naar et omraade bliver moderniseret.


Jeg haaber the Deptford Marbles (maleriet paa gavlen) faar lov at overleve moderniseringen, men jeg er ret sikker paa en del af de gamle butiksfacader falder. Nogen af dem traenger ogsaa voldsomt til at blive revet ned, men det goer nu ikke noget om nogle bliver sat i stand ogsaa.


Jeg var naer aldrig naaet frem til Yoga instituttet, da jeg havde alt for travlt med at foelge med i bybilledet og var lige ved at glemme hvor jeg var paa vej hen. Jeg var dog rimelig hurtigt fokuseret saa snart jeg gik ind gennem instituttets laage og var moedt med denne smukke lotusblomst mosaik, som er lagt i havegangen.


Glenys moedte mig i doeren og boed mig indenfor i hendes vidunderlige yogahule. "Du er heldig, for vi har besoeg af Shirly fra Israel", forklarede hun; "og hun er ved at skrive en bog om operationer og yoga" fortsatte hun og saa gik vi igang.

Det var foerste gang jeg var med i Glenys' klasse, men bestemt ikke sidste gang. Jeg forstaar nu bedre hvordan Priscila er blevet saa dygtig en laerer. Shirly viste sig at vaere, om muligt, endnu mere dygtig  og hun brugte lang tid paa at faa min hals til at ligge praecis som hun ville have den.

Efter tre en halv times yoga, vuggede jeg hjem paa en lille lyseblaa sky. Jeg foelte mig saa meget lettere i brystet end jeg har gjort siden Irene blev syg. Det er fantastisk hvor stor en indflydelse det fysiske har paa det mentale og vice versa.

Da jeg kom hjem soegte jeg paa Google, for at laere lidt mere om Shirly og hendes bog. Shirly har adskillige forskellige former for kraeft og har haft det i 25 aar. Hun er et af de mest inspirerende mennesker jeg nogensinde har moedt!

6 kommentarer:

Eva sagde ...

Det var en dejlig, positiv historie.

KirstenK sagde ...

En dejlig beretning fra yoga instituttet. Det mentale har stor betydning for det fysske og omvendt...Du har været en svær tid igennemmen jeg fornemmer du nu er ved at se lidt fremad igen...

Karin sagde ...

Vidunderlig læsning og fantastisk e billeder.
Bevarelse af det "gamle" implementeret i det nye er en stor opgave, dog en opgave jeg som borger gerne så ske. da det som oftest er et symbol, varetegn for området.
Det er vidunderligt for dig du fik det så godt.
Jeg har noget der står meget højt på min ønskeseddel, faktisk øverst.
http://www.rosenmetoden.org/
Vi har en der kan dette ikke langt fra hvor jeg bor, har været der 1 gang, havde det fantastisk i en periode, men var blevet gjort opmærksom på det ikke ville være nok med 1 behandling. Derfor er det på ønskesedlen.

Annes indfald sagde ...

Dejlig læsning. Godt du kom i kyndige(re) hænder... Du ønskes fortsat fremgang og medvind...
De nedslidte bydele får nyt liv efterhånden som de kreative, ikke så pengestærke, sjæle flytter ind... og ender med ikke at have råd til at bo der... Sådan er det gået mange steder bl.a. i Berlin.

Tina - omme i London sagde ...

Eva - saa passer historien rigtig godt til dagen. ;)

Kirsten - ja, mon ikke paa et tidspunkt udsynet vender sig fra indadvendt til fremadvendt igen.

Abildjyden - Det er nemlig en kaempe omraade at bevare det der var, mens man samtidig faar saneret lidt i omraadet. Rosenmetoden har jeg ikke hoert om foer, men det lyder fantastisk!

Anne - tak skal du have, medvind er noget jeg kan lide! Mht at prise de kreative ud, saa foregaar det samme her!

Anonym sagde ...

Tak for et dejligt indlæg Tina..dejligt at komme i gode hænder, jeg kan godt forstå, at du må af sted igen :-)