20 januar 2013

Paa besoeg hos den hellige familie


Turen til Barcelona boed paa et besoeg hos den hellige familie; Gaudis fantastiske byggeplads.


Vi tog metroen op til kirken og taenkte vi nok kunne finde frem der fra. Vi kom op fra metroen, skulle lige til at kigge paa kortet, men da vi kiggede op stod kirken lige foran os - sikken et syn! Jeg ved egentlig ikke hvad jeg havde forestillet mig, men denne side af kirken var saa meget mere end jeg havde haft fantasi til! Bemaerk venligst det flotte (helaars) juletrae for oven, mellem de mange taarne. :)


Paa den modsatte side af kirken findes indgangen. Stilen paa den side er noget helt tredje, men helt og aldeles lige saa flot som ehmmm... bagsiden? (Gad egentlig vide om der ER en for/bagside paa kirken?)


Det foerste der slog os da vi kom ind var lyset. De mange forskellige nuancer og farver og saa de mange flotte soejler. Jeg er vild med soejler.


Hver gang man drejer hovedet finder man et nyt lys og noget anderledes at kigge paa. Det er ikke tit hverken min elskede eller jeg er tabt for ord, men vi gik bare og vendte og drejede paa hovedet og sagde iih og oooh. Hold fast, hvor var der flot!


I den ene ende af kirken er der et sted hvor man kan sidde og vaere stille. Paa alle vaeggene staar "fader vor" paa mange forskellige sprog. Vi satte os et oejeblik, men saa kom der folk der skulle bede og saa smuttede vi, vi ville jo bare kigge.


Jeg proevede paa at tage et billede af denne fantastiske hyberbolske loftshvaelvning, men det var lidt svaert at faa detaljerne med, da lyset var saa skarpt foroven. 


Gaudi tog sin inspiration til sine vaerker fra naturen og naar man kigger paa toppen af de lange soejler kan man sagtens forestille sig nogle lange staengler mellem noget gras.


Flere steder er der sneglemoenstre, moenstre fra den botaniske verden og andre faconer. Alle steder er det fantastiske lys tilstedevaerende.


De hyperbolske former giver en pudsig form for symmetri, som selv den mest avancerede arkitekt ville kloe sig i haaret over - og saa saa meget af det!


Midt i kirken er der et alter af en slags. Jeg er ikke helt sikker paa jeg fattede ideen med Jesus i falskaerm, men det blev det jo ikke grimmere af og jeg morede mig da meget over den. Maaske det var ment som det morsomme indslag?


En tur i kirken er ikke komplet uden en tur op i taarnet. Man tager en elevator meget af vejen op og snupper resten per trapper. Trapperne gaar selvfoelgelig op og ned og hen og tilbage, da der er saa mange taarne og finurligheder. De fleste steder er der plads til at vanvittige folk kan haenge ud over kanten og tage billeder. Det er ikke min elskede der goer den slags... :)


Selv i taarnene er der det mest fantastiske lys. Man kan kigge ud paa alle mulige maerkvaerdige vinkler og retninger, nogle gange ind mod kirken og andre ud over byen og havet.


Der er en del stillads og mange af figurerne er indpakket, men det gjorde slet ingenting, for det var stadigvaek rigtig flot. 



Om saa det var stilladset var det flot at se paa!


Gaudi var en katolik til fingerspidserne og alle steder paa og i bygningen staar der smaa bibelske ord eller saetninger. 


Det tog lang tid at se kirken, men vi gik heller ikke glip af en eneste detalje. Selv museet i kaelderen blev besoegt og jeg kunne sagtens komme i tanker om at gaa derind igen. Gaudi var saa mange aar forud for sin tid og helt sikkert en af de dygtigste arkitekter nogensinde. Waurv!

8 kommentarer:

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Den sommer vi var i Barcelona var der kø hele vejen rundt om kirken (næsten), så vi opgav, jeg er derfor ekstra glad for dine smukke billeder - tak!

Vibeke sagde ...

Jeg elsker Gaudi's værker, de har sådan et fantastisk organisk udtryk og så farverige. Sa Grada Familia er nok hans flotteste værk, synd han ikke nåede at gøre det færdigt selv.
Fortsat go' tur!
Vibeke

FUUR. sagde ...

At være i kirken igen, er helt fantastisk.
Set med dit camera Mus, bliver oplevelsen absolut ikke dårligere.
Et er spørgsmålet, bliver kirken nogensinde færdig?
Jeg tvivler!
Om den bliver færdig eller ej,
vil man finde nye detaljer, man aldrig har set før.
Gaudi, har ikke levet forgæves.

Lene sagde ...

Næste gang tager jeg mig tiden til at stå i kø for at se det indre. Sidste gang havde jeg kun en eftermiddag til at se Barcelona i og dine billeder viser da en helt fantastisk inderside :-)

Anonym sagde ...

Spændende, B. er vist en vældig by! Kh. Sisse

Lin sagde ...

Ja dette er en kirke som ingen annen!
Takk for mange vakre fotos! :)

Bettys blog sagde ...

Dejligt at gense kirken gennem din linse.
Da jeg var der, var adgangen til tårnet lukket pga byggeri lige der.
Hvis jeg kommer tilbage, skal jeg op i tårnet - kan jeg se ud af dine billeder ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Sussi - :) velbekom. En anden gang saa husk at du kan bestille paa forhaand.

Vibeke - han var simpelthen genial den mand!

Moar - vi fik at vide at 2030 skulle det staa faerdig, men ehmmm... mon ikke ogsaa de ville vaere faerdige i 1930? :)

Lene - God ide! :)

Sisse - MEGET og jeg vil rigtig gerne vise dig den... lokke, lokke, lokke... :)

Lin - selv tak og tak for rosen.

Betty - :)