06 februar 2011

Hvad hedder den blomst?

Er der en vaks laeser der ved om blomsterne julerose, hellebore og vibeaeg er i familie med hinanden eller er det maaske den samme blomst? Koen, det er denne her i hvert fald, uanset hvad den hedder. :)

10 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Jeg tror ikke vibeæg og julerosen som jeg mener blomsten på billedet hedder, er i familie med hinanden...Navnet hellebore kender jeg ikke...

Irene sagde ...

Blomsten på billedet er en hellebore, som også kaldes julerose og nogle varianter hedder påskeklokker. Det kan du læse mere om her: http://www.clausdalby.dk/2011/01/forskellen-pa-juleroser-og-paskeklokker.html

Og de er så ranukler: http://en.wikipedia.org/wiki/Hellebore ...

Almindelig vibeæg hedder Fritillaria meleagris og fra liljefamilien, så vidt jeg ved.

Ikke at jeg ved noget om det, men sådan lige et hurtigt slag på tasken, så er jeg ikke helt galt afsporet, methinks...

Eva sagde ...

Det er en fin blomst, du har på billedet, og jeg er sikker på, at Irene er på ret kurs med sit svar.
Jeg har Claus Dalbys bog og påskeklokker og juleroser, og den kan anbefales,- fyldt med skønne billeder og info om blomsterne.

Anonym sagde ...

Tina jeg tror på Påskeklokken og det fordi det er nu den blomstre.

Mit farvoritindkøbssted af disse smukke blomster er her:
http://www.gartnerietspiren.dk/

Lavendel sagde ...

Nej, de er slet ikke i familie...frittilaria me. er derimod i familie med de store orange eller gule kejserkroner, der kommer som nogen af de første....og jeg siger også Påskeklokke.

Lotte sagde ...

Juleroser og Påskeklokker hører begge til Helleborus-familien. Vibeæg er ikke en del af det gode selskab ;-)

AagePK sagde ...

Tina, som flere er inde på: Nyserod, julerose og Helleborus er de samme, og de er af Ranunculaceae- familien, altså ranunkler.
Vibeæg hedder på engelsk Frittilaria og hører til Liliaceae, altså liljefamilien, med kejserkrone og alt det.

Tina - omme i London sagde ...

Tusinde tak for jeres svar. Jeg tror jeg skal have mig anskaffet nogle paaskeklokker, for de er sgisme da flotte. Tak tak og atter tak, hvad skulle man goere uden det store www? :)

AagePK sagde ...

Så er du jo godt nok heldig at du bor i England: englænderne har virkeligt gjort noget ud af at fremavle rigtigt mange flotte Helleboruser: du kan lave en hel enorm samling, der så kommer frem, når alle andre blomster sover vintersøvn.

Tina - omme i London sagde ...

Waurv - nu har jeg laert noget af min kloge faster, nemlig at vibeaeg er en loegplante, mens julerosen er en staude! Jow jow, man kan da blive saa klog. :)