05 maj 2010

Broken Britain

David Cameron, vores potentielle nye statsminister (ikke med min gode vilje!) snakker meget om "Broken Britain" (det itugaaede Storbritannien). Alt hvad der hedder ungdomskriminalitet, unge, ugifte moedre, asocial opfoersel og hvad nu ellers man med lethed kan bringe frem, for at faa regeringen til at se vaerre ud end den er, har han brugt i nogle aar efterhaanden som skyts i hans "Broken Britain" kampagne. I de sidste par uger har vi ikke hoert saa meget til den sag, da jeg tror det pludselig er gaaet op for ham at han maaske godt kunne bruge nogle stemmer fra dem der foeler sig ramt over hans nedsaettende kommentarer!

Da jeg gik under vejen ved London Bridge til aften fik jeg oeje paa denne besked i fortovet. "Traed paa ham, foer han traeder paa dig" stod der rundt omkring billedet. Jeg var ikke et oejeblik i tvivl om det var David Cameron paa billedet og et oejeblik slog tanken mig at det lignede en af Banksy's stencil graffitier. Da jeg kom hjem tjekkede jeg lige paa det store www og det viser sig at jeg ikke er alene i at tro den er af Banksy; han stemmer aabenbart heller ikke paa Schluter og jeg vil gaette paa han heller ikke er helt tilfreds med Camerons "Broken Britain" udsagn! Der er mange ting der ikke er som de burde vaere i UK, men saa vidt jeg er informeret er der naeppe mere galt her end i andre almindelige Europaeiske lande.

Paa the Ten o'clock News i aften fortalte de at en knaegt paa 16 aar var blevet stukket ihjel klokken 18.00 i aften; 7-800 meter fra mit hus! Jeg aner naturligvis ikke hvad der er sket og det skete desuden foer jeg overhovedet var kommet hjem fra arbejde endnu, men det er den slags der faar Cameron til at kalde Britain broken. Sidste aar havde vi i UK mindre end 700 mord, hvilket ifoelge denne raport (klik!) er helt normalt i forhold til forrige aar. Medierne kan faa det til at lyde som om antallet af mord er gaaet op helt vildt, men det er tilsyneladende loegn og latin - som de konservative bruger som propaganda til at blive valgt. Det overrasker mig ikke, men jeg bekymrer mig om hvor mange mennesker der ukritisk tror paa hvad de siger.
I morgen bliver en spaendende dag for de fleste - og en skraekkelig dag for den stakkels knaegts paaroerende!

10 kommentarer:

Eva sagde ...

Det er et spændende valg, som medierne herhjemme følger meget med i. Nok mest på grund af den store fokus på de tre kamphaner (det er jo godt fjernsyn). Politikken snakkes der ikke så meget om.
Store uligheder i et samfund giver mere utryghed,- vil de konservative mon gøre noget ved det?

Irene sagde ...

Tina, YOU ROCK! TO Banksys på een uge! OH YEAH!

Annettes space sagde ...

Ubehageligt i alle valgkampagner når der bliver brugt alt for grov retorik.
Har du stemmeret i England Tina ?

Ha' en god dag :-))

Tina - omme i London sagde ...

Eva - ja, det giver ogsaa en del fodder til forsiderne her. Den erfaring jeg har med de konservative (Maggie-bloody-Thatcher!) vil give endnu stoerre ulighed, saa lad os haabe at folk lader vaere med at stemme paa dem!

Irene - LOL!

Annette - det kan du tro jeg har. Jeg er engelsk statsborger.

capac sagde ...

Broken Politics. Broken Politicians. Step on Them, Tina! Today! ;)

Anonym sagde ...

Alle kneb gælder i valgkampe, og det hvadenten det er 7.kartoffelrækkes borgerforening, menighedsrådsvalg, kommunevalg eller folketingsvalg...
Valgkampe udløser et password, der lyder, at du må snyde, lyve, omskrive fakta o.m.m. i "den gode sags tjeneste". Øvv :(

Anonym sagde ...

...glemte lige at skrive, at den politik jo også gælder for den/de, vi selv satser på skal vinde; der er vi bare mere tilgivende *LOL*

Tina - omme i London sagde ...

capac - jeg proever paa ikke at traede paa nogen, for saa gaar de i stykker!

anjoe - mennesket har et uheldigt gen, der goer dem direkte modbydelige til tider.

"Tal ikke ondt om mennesket. Det sidder og lurer i dig selv." (Stanislaw Jerzy Lec)

AagePK sagde ...

Right, Tina, don't step on them, your shoes might get smelley!
Forøvrigt er en stor del af plagerne jo reminiscenserne fra Maggi-Bloody-Thatchers klassedelings-projekt. F.eks. satte Church of England alle pengene fra salget af kirkejorden, og det var mange penge dengang, i spekulative papirer, tilskyndet af netop MBT, og nu har de ikke råd til reparationer eller ordentlige lønninger. Og det var bare kirken!

Tina - omme i London sagde ...

Aage - at naevne smelly shoes og Margaret-Bloody-Thatcher i samme saetning faar smilet frem! :)