06 maj 2010

Saa oprandt dagen

For kun tredje gang i mit efterhaanden halvlange liv skal jeg stemme til folketings/parlamentsvalg og jeg glaeder mig til igen at kunne saette kryds paa papiret.

I 1987 stemte jeg til mit foerste folketingsvalg. Efter jeg har kigget paa Wikipedias detaljer om det valg vil jeg gaette paa at jeg har husket rigtigt i det at jeg stemte paa Anker Joergensen; ham kunne jeg saa godt lide da jeg var barn. :) Det valg holdt ikke laenge og igen i 1988 maatte vi til urnerne igen. Jeg har ingen anelse om hvem jeg stemte for da; maaske snuppede jeg Svend Auken, men ham har jeg vidst aldrig haft noget tilhoersforhold til, saa det kan nemt vaere jeg snuppede de groenne i stedet.

Jeg har ikke haft stemmeret til parliamentsvalg siden, eller rettere - det har jeg haft siden 2006, men der har ikke vaeret noget valg at stemme til! Det er der nu og som i firserne er det et valg der nemt kunne ende i et omvalg paa et senere tidspunkt. Jeg haaber paa Labour vinder igen, men saa laenge de Konservative ikke render med pokalen, saa er jeg egentlig godt tilfreds. Det bliver spaendende at se hvad der sker, hvis kampen ender uafgjort, for saa faar de Liberale en del at skulle have sagt. Nick Clegg har en rigtig god mentor i Vince Cable, som er gammel Labourmand og en der har meget til faelles med Anker Joergensen i sine overbevisninger, men desvaerre er Vince Cable ikke den der potentielt kunne blive statsminister.

Jeg gad vide hvor mange tager den vittige loesning og stemmer for Screaming Lord Sutchs "the Monster Raving Loony Party" - deres manifesto bringer i hvert fald smil og til tider latterkramper om ikke andet.

Let the party begin and may the best man win!

5 kommentarer:

Unknown sagde ...

Jeg vil lige ønske dig et godt valg,jeg har lige hørt om jeres valg på TV.Anker Jørgensen er ved, at være en gammel mand,han holdt tale ved Svend Auken begravelse,det har nok også været svært for ham,jeg ved han holdt meget af Svend Auken.

Marianne sagde ...

Det er lidt af en valg gyser i har gang i med mindre at partierne forsøger sig med en samarbejde for så tror jeg det bliver en fuser.... Jeg håber at du får tid til at følge aftens gyser.

Annette sagde ...

Fodbolden kører på fulde omdrejninger her, det er ærkerivalerne Ajax og Feyenoord der spiller og husbond er MEGET optaget. Det vil sige, hvis jeg skal følge nogle af meningsmålingerne for, hvordan det går med "dit" valg så skal jeg sidde i soveværelset..... Så derfor må I klare jer uden mig. Men jeg håber, at I får et godt valg ☺

AagePK sagde ...

Hvad søren, lever Screaming Lord Sutch endnu? Hvad fløjten holder ham oprejst? På den anden side Keith Richard er jo også going ret så strong endnu, så.....
Borgerlige spindoktorer og bladsmørere har jo udråbt Anker Jørgensen til ham, der kørte Danmark tæt på afgrunden; i virkeligheden var det Baunsgårds og Hartlings forarbejde, Anker måtte rette op på. Så kom Schlütter til, og det gik ufatteligt godt; men da han havde soldet Ankers pulje op, måtte vi gennem en kartoffelkur. Endelig fik trekløveret Nyrup-Hjelved- Lykketoft rettet skuden op, men tror I så ikke, at Fogh og Lars Løkke, efter Hjortens opskrift har formøblet det hele på bankpakker og hvad har vi?
Og det samme ser du i Storbritanien, hvor skabsliberalisten Tony Blair sammen med Fogh gik med hovedet i rumpen på Bush!
Men Nick Clegg fik jo nogle dyre vaner af at sidde i EuroParlamentet, så ham tror jeg ikke rigtigt på.

Tina - omme i London sagde ...

Conny - tak skal du have; om det blev et godt valg ved vi saa desvaerre ikke endnu! :)

Marianne - valg gyser er de helt rigtige ord. Gad vide om vi nogensinde faar en ny regering?

Annette - Jeg gaar ud fra fodboldkampen nu er afgjort, men det er valget godt nok ikke!

Aage - Lord Sutch doede sidste aar, mener jeg det var og partiet har siden aendret navn til saadan noget som "The Raving Loony William Hill Party". William Hill er en af Englands stoerste "book makers". :)