18 maj 2010

Har du mos i plaenen?

For omkring ti dage siden gave min elskede plaenen en omgang "weed and feed" som skulle kunne faa kaal paa mossen i plaenen og samtidig give den lidt foede, saa graesset kan tage kuloer. Saa vidt jeg kan se har moskvaelningen i hvert fald virket indtil videre. Taenk sig at de store bunker mos kun er fra den ene side af plaenen!

6 kommentarer:

KirstenK sagde ...

Næ, du...her er det store spørgsmål om vi overhovedet har græs i plænen, det meste er nemlig mos!

AagePK sagde ...

Vi har også haft masser af mos, og brugt jernvitriol for at svide det af.
Men den rigtige økologiske måde er, ikke at slå græsset for tæt: indstil plæneklipperen med lidt højere skærelængde. Det ca 2-3 cm længere græs kan bedre konkurrere med mos, der jo ikke gror så meget i højden, og så kan græsset kvæle mosset.
Mine vinbjergsnegle er også glade, nu får de ikke toppen kappet af.

Tina - omme i London sagde ...

Kirsten - som du nok kan se, saa var det egentlig ogsaa det jeg burde have insinueret om vores egen plaene! Jeg kan faktisk godt lide en mosset plaene, for den er saa bloed. :)

Aage - jeg aner ikke hvad det er vores plaene har faaet, men det lugter i hvert fald ikke saerlig godt, naar det er blandet med NPK!

Donald sagde ...

Ifølge min planteskole-rådgiver er det ikke nok at slå græsset kort, selv om det henad sommeren kan kvæle det meste af mosset. Jorden må ikke være for sur.

Men experimenter her på grunden tyder på at jorden er sur under alle omstændigheder p.g.a. sur regn, og kalkning hjælper kun lidt. Derimod er mosset dødt der hvor solen skinner meget.

AagePK sagde ...

Donald, du må netop IKKE slå græsset kort, det giver mosset en fordel.
Du skal lade græsset gro 3 cm længere, end de fleste synes om, så skygger græsset mosset væk. Det er også derfor, man giver rigeligt med NPK, så græsset kan være i god vækst.
Hvorfor ser jeg først nu, at twishart og Tina omme i London også hedder teeweewonders? Uh, de billeder jeg pludselig får på min indre skærm! Weren't they ment to be somebody's secrets?

Tina - omme i London sagde ...

Donald - min far sagde ogsaa at der skal kalk til, saa det proever vi. :)

Aage - LOL!