06 september 2009

Soendagstanker fra min laenestol

Denne weekend staar i Davids tegn. Vi har laenge snakket om at han skulle komme og overnatte en weekend, men han har ikke vaeret saa vild med tanken. Pludselig en dag spurgte han hvornaar det var han skulle komme paa weekend og saa skyndte vi os at faa kalenderen frem og fandt en fri weekend. Min elskede hentede ham fredag aften og koerer ham hjem igen i aften. Lige nu er de to taget ud paa en lille koeretur. Jeg var ikke inviteret! Ja, det vil sige min elskede spurgte mig om jeg ville med til trods for David mente jeg skulle blive hjemme, men jeg havde saadan lyst til bare at sidde i en stol foran fjerneren, med mit strikketoej, saa jeg sagde nej tak. :)

P1330313

Himlen er noget overskyet i dag og temperaturen er ikke i top, men min potteplante, som oversomrer paa terrassen bliver staaende udenfor lidt endnu. Jeg tvivler paa vi faar nattefrost i et stykke tid endnu og den bliver nu saa paen og staerk af at staa derude. Jeg burde begynde at spekulere i aftensmaden, men den faar vente lidt endnu. Saa laenge her dufter lidt af mad, naar de unge maend stiger ind ad doeren saa gaar det nok – ellers kommer de saedvanlige “what time is dinner” spoergsmaal fra David. Han var ikke helt tilfreds til morgen, da han paastod han var staaet op og gaaet tilbage i sin seng tre gange inden nogen stod op og gav ham noget morgenmad. Han havde faaet instrukser om hvor altig stod inden han gik i seng i aftes, men det var ikke god nok service til ham!

P1330315

Weekenden er gaaet godt, men jeg tror nok David er klar til at tage hjem, naar vi naar til aften. Det er haardt for ham at vaere ude af den normale rutine. Davids lejlighed er maaske ikke det reneste sted jeg nogensinde har besoegt, men saa er det til gengaeld et af det mest ryddelige. Alt har en plads og det ligger paa sin plads. I vores gaestevaerelse har jeg altid et par taepper til at ligge paa sengen, saa overnattende ikke skal ligge og fryse. David bad mig komme og laegge dem paa plads, for han vidste ikke hvordan de skulle ligge paa sengen. Jeg havde allerede set at de var foldet sammen og at han havde lagt en paa hver hovedpude, saa jeg sagde at det var lige praecis saadan de skulle ligge og saa var det fint. Det er vanskeligt at vaere til!

P1330334

Naah, nu kan jeg nok ikke traekke den laengere. Jeg maa hellere se at faa en fugl i ovnen, saa vi ikke skal spise alt for sent. Vi ville jo gerne have at David kunne taenke sig at komme igen en anden gang. Paa et tidspunkt kunne vi nemlig godt taenke os at tage ham med paa en weekendtur eller en lille ferie et eller andet sted, men den tanke skal han vidst vaenne sig til i smaa doser. Det er ikke fordi han ikke kommer nogen steder, for han rejser paa ferie hvert aar, men vi synes det ville vaere saa rart for ham hvis engang imellem han kom afsted sammen med andre end dem han bor sammen med. Vi maa arbejde paa sagen.

Technorati Tags: ,,

5 kommentarer:

Conny sagde ...

Jeg har læst dit indlæg om David,jeg regner ikke med det gør noget, at jeg spørger om David er autist,det er ikke for snage.Jeg synet det er godt indlæg du har skrevet om David, man får indblik i hvor besværlig Davis liv er, hvis det ikke ligger faste rammer
Kan du have en god aften

Irene sagde ...

Tina, jeg elsker dit varme hjerte. Kys!

Tina - omme i London sagde ...

Conny - du snager slet ikke, det er jo mig selv der skriver om ham og hans liv. David har vidst ikke diagnosen autist, men han har nogle staerke autistiske tendenser, som sikkert ikke er blevet mindre af at vaere institutionaliseret i mange aartier. Paa institution bliver alting noedt til at ligge i rimelig faste rammer, hvis stedet skal fungere.
Davids diagnose er en eller anden form for skizofreni. Han siger og goer tit nogle, for os, maerkelige ting, men han fungerer udemaerket og har det generelt godt. Han har det ALLER bedst naar han faar et godt maaltid mad. :)

Irene - og jeg dit KYS selv!

Ellen sagde ...

Du er et rigtigt overskudsmenneske.

Hvis det er skizofreni, kan det være uhyre vanskeligt at tackle (jeg synes jo også, at det lyder mere som autisme, men hvad forstand har jeg da også på det?)

Jeg troede også, at man kunne medicinere sig ud af skizofreni, men der er måske forskel på grad og art?

Det er i hvert fald godt, at I kan gøre noget for at give den stakkels fyr nogle oplevelser, som han vist, trods sin sygdom, sætter pris på.

Tina - omme i London sagde ...

Ellen - det siges at hvis du vil have noget gjort, saa skal du spoerge en der har travlt, men jeg synes nu ikke det passer paa mig. Jeg synes jeg er lidt i underskud paa overskudskontoen. :)

Mht David saa er han diagnosticeret med skizofreni. Der er flere forskellige slags og man kan til dels medicineres ud af nogle af dem. Den form som David har kan holdes i skak med medicin, men kan ikke helbredes.

David saetter meget stor pris paa hvad vi goer for ham, det siger han selv og personalet hvor han bor siger ogsaa at han er saa meget gladere naar han kommer her og i det hele taget siden han har kommet her fast. Det er dejligt at vide.