12 juli 2009

Blomster paa nethinden

Jeg snuppede min lunch i det fri i dag, da jeg fandt ud af hvor lunt og laekkert der var udenfor, til trods for vinden, som var rimelig rask. Vi har en del blomstrende buske og klatrende planter og jeg er meget opsat paa at saa mange som muligt er med duft. Vi har nogle smukke kaprifolier, som dufter himmelsk, naar vi naar hen under aften.

P1300337
Om dagen er de en fryd for oejet og for bierne! Blomsterne summer af liv det meste af tiden og hvis jeg var en bi, saa ville jeg ogsaa holde til i saa smuk og velduftende en plante.

P1300350

Dem der boede her foer os maa have vaeret meget glade for aerteblomster, vi har i hvert fald mange af dem. De er ogsaa utroligt koenne og nu har jeg laert fra min svigerinde at man ogsaa kan faa dem med duft. Jeg maa finde nogle farver jeg ikke allerede har og saa skrues der op for duften.

P1300353 

Vi snakker meget om om vi kan undvaere at have en have, naar en dag vi finder paa at flytte i en lejlighed. Jeg tror det gaar saa laenge vi har en balkon. Det er jo tilladt at have blomster saadan et sted ogsaa og man kan goere meget med lidt strategisk placerede urtepotter.

P1300343

Lige nu har jeg en del potteplanter strategisk placeret i en bakke med vand! Min svigerinde har gravet en masse blomster op til mig. Jeg kan ikke lige finde ud af hvad de hedder paa dansk, men paa engelsk hedder de foxglobe og de er saa smukke. De har vidst ikke alverdens duft, men naar de nu er saa smukke. :)

2 kommentarer:

FUUR. sagde ...

Jeg vil kalde dem fingerbølblomst,
det latinske er DIGITALIS.
Ellers skulle jeg tage meget fejl.

Tina - omme i London sagde ...

Du tager selvfoelgelig ikke fejl Moar, det er nemlig en digitalis. De er vidst nok forskellige farver - jeg glaeder mig til at se dem blomstre.