26 juli 2007

En sejltur paa Themsen

Tirsdag aften havde jeg reddet fem billetter til en sejltur ned ad Themsen med Lady Daphne og the Lime Street Ward Club. Vejret artede sig HELT VILDT, til trods for det forfaerdelige vejr vi har haft i de sidste tre maaneder. Paa den tid har vi faaet 40 cm - yep... FYRRE CENTIMETER regn!

Anyway, alle moedte op til tiden og alt aandede fred og idyl; indtil jeg fiskede mit vidunderlige fotografiapparat op ad tasken og indsaa at batteriet var naesten fladt og opladeren laa hjemme!

SUK, jeg var lige ved at hyle og Lloyd var paa nippet til at overveje om han skulle smide mig i floden. Han har vaennet sig til at der er billeddokumentation af naesten alt hvad vi foretager os og troede pludselig han helt skulle undvaere de saedvanlige tonsevis af billeder.
Heldigvis havde den gode Mrs Brown sit udemaerkede pocket kamera med og ingen intentioner om eller gaver for at bruge det. Jeg blev udstyret med det sagte kamera og nerverne faldt paa plads igen. Det er som at give en hysterisk hvalp en sut!

Vi fik en hurtig briefing om det gode skiw Lady Daphne, som er en Thames Barge og nogle forklaringer om redningsveste og baade og saa fik vi valget mellem at sejle op eller ned ad floden.

Op kunne vi sejle ca. 200 meter foer London Bridge ville staa i vejen og ned kunne vi sejle jorden rundt, om vi ville, saa laenge Tower Bridge blev aabnet!

Jubiii... afsted med os og aldrig saa snart var vi begyndt at sejle, foer alarmsignalet loed og Tower Bridge begyndte at aabne sig.

Det er altsaa et syn for guder. Den stakkels gamle bro og de slidte broklapper aabner adskillige gange dagligt og holder til det. Det er helt fantastisk.


Jeg taenkte saadan paa Lenes tur over Limfjordsbroen paa motorcykel, da vi sejlede under. Joesses, hvor var det flot!


Jeg foelte mig saa hjemme ombord. Jeg elsker duften af tjaere og droemte om en tur paa Lovise Moland eller et af deres andre skibe, naar jeg kommer hjem til Fur paa ferie - om faa uger!


Lady Daphne ejes af Michael Mainelli og hans kone og de gaar op i den med hiv og sving. Det er saa fedt at se. Han er amerikaner og hun er tysk - og de ejer en af kun ca. 30 Thames Barges stadig i flydende stand. Ok, man skal kunne faa raad til at eje saadan et skiw, men man skulle tro man skulle vaere Englaender (eller Furbo...) for at vaerdsaette saadan et oldfund!



Vi sejlede op forbi det historiske Greenwich til the Millennium Dome (nu kaldet the 02!) og vendte rundt og sejlede tilbage igen. Solen begyndte at gaa ned og himlen var saa smuk saa smuk.


Da vi naaede tilbage til Tower Bridge fik jeg helt taarer i oejnene. Vi havde haft Lloyd's soester paa besoeg i en uge. Vi ser hende naesten aldrig, da hun bor i USA og onsdag morgen skulle hun rejse hjem. Vejret havde vaeret skraekkeligt i tre maaneder og vi havde pludselig en smuk, smuk aften med hoej solskin, kold champagne og godt selskab og nu sejlede vi her midt i vores skoenne by. Nej, hvor blev jeg roerstroemsk!


Selvfoelgelig havde jeg taget en hulens masse billeder. Vi skyndte os hjem og uploaded dem paa flickr, saa de ikke forsvandt til Amerika uden vi fik dem at se.











Jeg har, som saedvanligt lavet et lille slide show. Jeg har ikke faaet sorteret ud i billederne, saa det kan godt vaere der er nogle mystifistiske nogen i blandt - og for den sags skyld nogen der ligger paa siden.
Sikken en vidunderlig aften!

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Thank God for Mrs Brown!

Tina - omme i London sagde ...

Yep - det sagde jeg ogsaa!