Roti er en slags broed der spises til alt i Guyana, blandt andet. Det er i familie med det indiske "nan bread", hvis det hjaelper nogen. Dejen er lavet af "selfraising flour", som er mel med noget haevemiddel tilsat, vand og en lille bitte smule salt og evt en endnu mindre smule sukker. Dejen aeltes og laegges til haevning, gerne natten over. Dejen formes saa til boller, som bliver rullet flade og smurt med lidt vegetabilsk olie og rullet sammen til et kraemmerhus, som faar enderne trykket ind i midten af dejen. (hmmm... ikke saa let at forklare!) Den nye olierede bolle rulles ud og steges paa panden, paa begge sider. Naar den er koelet ned nok til at roere ved den skal den "klappes", d.v.s. man smider den op i luften og klapper haenderne sammen om den, naar den er paa vej ned igen, saa den bliver let og luftig. Det at den er rullet med olie goer den naermest wienerbroedsagtig, men selvfoelgelig uden alt det soede. Vi spiser dem til alt muligt, men normalt faar jeg min svigerinde til at lave dem, mens jeg laver curryen! God appetit. SLURP!
5 kommentarer:
Roti? Hva er det? Først runde og så flate?
Nams! Fru Smukkehåndsen kan hilses!
Roti, er noget med rundt på den hjulformede måde ...
Roti er en slags broed der spises til alt i Guyana, blandt andet. Det er i familie med det indiske "nan bread", hvis det hjaelper nogen.
Dejen er lavet af "selfraising flour", som er mel med noget haevemiddel tilsat, vand og en lille bitte smule salt og evt en endnu mindre smule sukker.
Dejen aeltes og laegges til haevning, gerne natten over. Dejen formes saa til boller, som bliver rullet flade og smurt med lidt vegetabilsk olie og rullet sammen til et kraemmerhus, som faar enderne trykket ind i midten af dejen. (hmmm... ikke saa let at forklare!) Den nye olierede bolle rulles ud og steges paa panden, paa begge sider. Naar den er koelet ned nok til at roere ved den skal den "klappes", d.v.s. man smider den op i luften og klapper haenderne sammen om den, naar den er paa vej ned igen, saa den bliver let og luftig. Det at den er rullet med olie goer den naermest wienerbroedsagtig, men selvfoelgelig uden alt det soede. Vi spiser dem til alt muligt, men normalt faar jeg min svigerinde til at lave dem, mens jeg laver curryen! God appetit. SLURP!
Takk for forklaringen. Dette må smakes en gang, - og nan-brød liker jeg jo godt.
Send en kommentar