27 juli 2007

Der findes ikke noget bedre end roti!

Vi skulle lige et smut til Streatham i aften for at snakke Danmarkstur og se om vi var parate til at bestille billetter.

Fruen i huset var lige ved at klappe en omgang roti sammen - af seks pund mel! Det er da en portion man kan tage og foele paa.

Jeg sad og slikkede mig om munden lige ved siden af komfuret og blev selvfoelgelig forsoegskanin da "pandekagerne" begyndte at rulle af panden.


Nej, hvor skal jeg bare til at proeve mig frem ud i rotilavningens kunst! SLURP!

5 kommentarer:

hege sagde ...

Roti? Hva er det? Først runde og så flate?

Irene sagde ...

Nams! Fru Smukkehåndsen kan hilses!

Irene sagde ...

Roti, er noget med rundt på den hjulformede måde ...

Tina - omme i London sagde ...

Roti er en slags broed der spises til alt i Guyana, blandt andet. Det er i familie med det indiske "nan bread", hvis det hjaelper nogen.
Dejen er lavet af "selfraising flour", som er mel med noget haevemiddel tilsat, vand og en lille bitte smule salt og evt en endnu mindre smule sukker.
Dejen aeltes og laegges til haevning, gerne natten over. Dejen formes saa til boller, som bliver rullet flade og smurt med lidt vegetabilsk olie og rullet sammen til et kraemmerhus, som faar enderne trykket ind i midten af dejen. (hmmm... ikke saa let at forklare!) Den nye olierede bolle rulles ud og steges paa panden, paa begge sider. Naar den er koelet ned nok til at roere ved den skal den "klappes", d.v.s. man smider den op i luften og klapper haenderne sammen om den, naar den er paa vej ned igen, saa den bliver let og luftig. Det at den er rullet med olie goer den naermest wienerbroedsagtig, men selvfoelgelig uden alt det soede. Vi spiser dem til alt muligt, men normalt faar jeg min svigerinde til at lave dem, mens jeg laver curryen! God appetit. SLURP!

hege sagde ...

Takk for forklaringen. Dette må smakes en gang, - og nan-brød liker jeg jo godt.