29 maj 2016

Et studie i orange!

Endelig blev det bank holiday weekend og traditionen tro, var det paa tide at komme lidt i haven. 


Bag vores have er der kolonihaver; ikke med saadan nogle miniature sommerhuse, som dem man har i Danmark, men rigtige kolonihaver, med groentsagsbede, baer og maaske et enkelt bistade eller to.


Vi har en (lidt laengere oppe end os) nabo, som har en hulens efeu, som mener den skal gro i garagens tagrende og op over garagetaget og det er vi ikke helt enige i. Ergo var min elskede i dag et smut i kolonihaverne, for at faa styr paa efeuen fra den vinkel. Seks store sorte saekke blev fyldt, saa nu varer det forhaabentlig lidt inden vi skal igang med haeksaksen igen.


Jeg skulle egentlig have vaeret i havetoejet selv, men min elskedes kammerat kom og hjalp til og saa mente de nok jeg kunne vaere oppasser med drinks og mad. Som sagt, saa gjort. Vores David er her paa 'ferie' i denne weekend, saa han og jeg stod for det huslige indslag. Vi var et smut nede og handle og saa lavede jeg mad, mens han daekkede bord. En god arbejdsfordeling, hvis du spoerger den unge mand.

Mens vi var ned og handle, fik maendene aabnet for stakitmalingen og gik igang. Jeg var lige ved at faa et tilfaelde, da jeg saa kuloeren. Paa daasen stod der 'woodland brown', paa en baggrund der ca er samme farve som til hoejre i billedet. Det viser sig, at malingen kun er saa orange mens den toerrer - det skulle blive bedre i morgen.


Allerede da det havde toerret lidt blev jeg mere rolig. Jeg elsker alle farver, men ikke paa mit stakit; det skal bare ikke vaere orange, men brunt!


De Californiske valmuer laengere oppe og de almindelige valmuer paa billedet her maa vaere lige saa orange som de vil, for de er bae saa smukke - og blomster... Haven er gaaet helt agurk i aar. Roserne blomstrer, som var de betalt for det og graesset gror saadan ungefahr 10cm om dagen. Endelig begynder det hele at naa en stoerrelse saa det ser ud som om det staar der med vilje.


Forleden var min meget groenfingrede svigerinde her og hun kommenterede hvor paen haven ude foran er blevet. Jeg strakte lige ryggen en ekstra gang og blev lige saa stolt, som denne lille delikate blomst - 'Pride of London' hedder den og det var praecis saadan jeg havde det efter de rosende ord. :)


7 kommentarer:

Eva sagde ...

Det er dejligt at få noget fra hånden, - og specielt, når der er mange hjælpere involveret. Det ser sandelig også fint ud.

Tina - omme i London sagde ...

Ja Eva, det er bare skoent. Nu ligger der tre tomme 5 liters dunke i skraldespanden og vi er grydeklare! :)

Ellen sagde ...

Jeg ville nok også have hoppet lidt ved at opleve en så skrigende farve på mit plankeværk ... godt, det bliver en mere normal farve, når den tørrer.
'Allotments' er vist det mest udbredte i UK, ikke? Jeg mener faktisk slet ikke, de kender kolonihavebegrebet som vi har det i DK?

AagePK sagde ...

Execute me, men: Pride of London? Det er da en Gay Parade, right? Medens Saxifraga x Urbium hedder London Pride, og det er da den på billedet, ikk'? Det er en gammelkendt krydsning mellem Saxifraga umbrosa, fra Pyhhh-renæerne!, og Saxifraga spathulis, også kaldet St Patrick's Cabbage.
Den gamle Lærer bliver SÅ glad, når nogen sender ham i byen for at se efter, om det nu også kan være rigtigt, han bliver så vidende, og han kan ikke lade være med at delagtiggøre andre i sin nyfundne viden.
Thanks be to Wiki the Pedia! :-)

AagePK sagde ...

Og han blev klogere endnu: Efter Blitzen, bomberegnen under WWII, blomstrede det op med Stenbræk Saxifraga X Urbium, DERFOR fik blomsten kælenavnet London Pride, og DERFOR gik Fuller's Brewery igang med at brygge London Pride, som er en yderst velsmagende ale, cask-conditioned, altså lagret på tønder. Af træ.
Der er således en parallel til de valmuer, man i England bærer ved mindehøjtideligheder omkring 1.Verdenskrig: i Flandern voksede der valmuer der, hvor granaterne havde revet jorden op. I London Stenbræk. London Pride.

FUUR. sagde ...

FLOT mus, vi glæder os, til at se resultatet
ved lejlighed.
Her kalder vi den fine lille blomst
Porcelænsblomst, kom bare med latin OSV.
Vi har den i haven, nyder den lige nu,
hvor den har blomstringstid.
Vi sees snart. Glæder os.

Tina - omme i London sagde ...

Ellen, det blev bare saa meget paenere end jeg havde fantasi til at forestille mig. Mht kolonihaverne, saa har vi kun den originale udgave, altsaa den hvor man ikke maa bygge paa grunden. Eller rettere, det maa man, man maa saette et haveskur der. :)

Aage - det er altsaa ikke uden grund jeg kalder dig klaage Aage :)

Moar - den er ogsaa fin og porcelaensagtig.