14 marts 2016

Foraar paa vej?

NASA kunne i dag rapportere at temperaturen i Februar maaned verden over, laa 1.35 grader over det normale gennemsnit. Der er ingen tvivl om at vejret har gjort maerkeligt denne vinter og vi er i den grad blevet snydt for sne, men det kan vel altid naas...


Visse steder stod paaskeliljerne i blomst fra mellem jul og nytaar, men der springer nu stadig paaskeliljer ud i vores have. Naboens magnolie er ogsaa ved at folde sig ud, men man kan godt se den havde snuden lidt for langt fremme alt for tidligt.


Samtlige blomster har spor af at vaere blevet 'braendt' af kulden. Her har vaeret rimelig 'varmt' i loebet af dage, men jeg synes her har vaeret meget koldt om natten og det ses paa nogle af blomsterne.


Jeg ved ikke hvad denne skoenne blomst hedder, men den ser ud til at have sluppet for frostbid. Er der monstro nogen der ved hvad den hedder? Jeg tror jeg fik den af min nabokone, som har en del af dem i haven.


Tulipanerne foerer sig frem, som om de aldrig har lavet andet. Jeg elsker deres sproede og sarte look og saetter flere og flere rundt om i haven. Problemet med de fleste tulipaner er at de ikke er specielt haardfoere. Jeg kan forstaa det er fordi de er ALT for foraedlede og det er da lidt aergerligt, naar man giver gode penge for dem.


Narcissisloegene er noget bedre. Jeg har et utal af dem og elsker simpelthen at finde dem dukke frem af jorden hvert aar. Denne her er vidst ny, jeg synes i hvert fald ikke jeg kan huske at have haft dem i tidligere aar.


Vi var lovet toert og klart vejr i dag, saa jeg drog ud paa min ugentlige vandretur. Naar man gaar er det egentlig rart nok at det ikke er alt for varmt og det var det bestemt ikke i morges. Er det ikke sjovt at hver gang der bliver tale om hvor ekstremt vejret er, saa goer det akkurat det modsatte af det man diskuterer? Alle husker vel klimakonferencen i Kbh, hvor der var tale om den globale opvarmning og hvor der kort tid efter faldt en halv meter sne, som blev liggende i en maaned. :)


Koldt og klart er noget af det der passer perfekt til mit temperament og det var lige det vi endte med i dag. Snart snupper vi en tur til DK og jeg haaber saadan vi faar saadan noget vejr da. :)

9 kommentarer:

Farmer sagde ...

Kom blot til Danmark. Vi kan ikke byde på samme type blomsterflor; men det er meget forårsagtigt, kalenderen taget i betragtning.
-Og vejrudsigten er god.

AagePK sagde ...

Den 15. Marts, Cæsars dødsdag: Idui Martii. Og min Mors fødselsdag, så er der lissom balance i det.
Her dominerer de engelske påskeliljer også: Brugsen importerer dem i kassevis, og vi køber dem i bundter. De er tørrede i enden af stilken, og kan holde sig temmeligt længe, før de skal i vand. De lyser godt op, sat sammen med gæslinger og tulipaner.

Anonym sagde ...

Din ukendte er vortemælk - Euphorbia characias wulfenii - meget smuk. Mht tulipaner så er nogle mere trofaste end andre, som tommelfingerregel skal man ikke forvente at de dobbelte kommer igen (der er dog undtagelser som ex den smukke Angelique), eks på nogle der er trofaste er Purissima, Queen of the Night, Spring green, Shirley og de fleste i gruppen liljetulipaner. Det er vigtig at når de er afblomstrede, så knækker man blomsterhovedet af men kun det, resten af stænglen og bladene skal visne helt ned og først fjernes når de kan hives af med et let træk. Dermed opbygger de 'energi' til næste sæson. Derfor er det godt at have dem mellem stauder der ret hurtigt skjuler det visne løv.
Håber det gav mening :)
Anne - en plantenørd og tulipanelsker

Inge sagde ...

Hold da op.. foråret er noget længere ovre hos jer, end det vi kan præstere her i DK. :-)

Bettys blog sagde ...

Dejlige forårsbilleder fra dig. God tur til Danmark snart. Tag varmere tøj med, end det du bruger hjemme.

Tina - omme i London sagde ...

Farmer - tak, jeg glaeder mig meget, uanset vejret. :)

Aage - engelske fordi de er impoteret fra England, eller er det en specielt engelsk art?

Anne - tak for info, det er altid godt at hoere fra en noerd - og elsker. :)

Inge - ja, flere traeer og buske har bladene paa vej.

Betty - tak skal du have og ja, vinterfrakken bliver ikke pakket vaek med det foerste!

Anonym sagde ...

Tror din blomst er en helleborus orientalis, påskeklokke. Nogle kalder dem også for julerose, men så er den hvid, mig bekendt og hedder helleborus niger.

AagePK sagde ...

Tina, de bliver importeret afskårne, i ens længder, og tørrede i den afskårne ende. :-)
Jeg tænkte også vortemælk, da jeg så den grønne plante med de gullige blomster.

Anonym sagde ...

Helleborus er det helt sikkert ikke --- løvet er helt anderledes.